Hoe beslis ik welke auto ik koop?

Een nieuwe auto kopen is een van de beste ervaringen in het leven. De enige uitdaging is het kiezen van uw droomauto. Met duizenden automodellen en -types, hoe beslist u welke auto u gaat kopen?

Bepalen welke auto te kopen is nooit gemakkelijk. Je moet weten hoeveel je wilt uitgeven. Ten tweede moet u weten waar u de auto voor wilt gebruiken. Andere dingen om te overwegen zijn de ruimte die u nodig hebt, functies, nieuwe / oude auto, en hoe de auto aan te drijven.

Na het beantwoorden van alle bovenstaande vragen, kunt u nu beperken uw keuzes en kies de beste auto voor uw budget en behoeften. Om dingen gemakkelijker voor u te maken, hebben we verder uitgelegd hoe je kunt gaan over het kopen van uw droomauto.

Hoeveel wilt u uitgeven?

Voordat u een auto selecteert, moet u een budget in gedachten hebben. Dit zal dingen makkelijker voor u maken, zodat u uw zak niet te veel uitrekt. Als u wilt een standaard voertuig, moet u ten minste 37.876 dollar. Dit is de gemiddelde prijs van auto’s in de VS.

Er zijn echter meer betaalbare auto’s als uw budget onder de gemiddelde prijs ligt. De meeste compacte auto’s kosten minder dan $20.000. Maar als u een luxe auto wilt, moet u minstens 40.000 dollar opzij zetten. Deze kosten kunnen exponentieel oplopen, afhankelijk van het type en model van luxe auto dat u wenst.

Wilt u een nieuwe of gebruikte auto?

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u beslissen om een nieuwe of gebruikte auto te kopen. Nieuwe auto’s zijn duur en door een gebruikte te kopen kunt u wat dollars besparen. Een gebruikte auto is goed voor een nieuwe bestuurder of tieners. Ook kunt u kiezen voor een gebruikte auto als je niet het geld om te besteden aan de nieuwste modellen.

  Beste hybride auto's voor jonge bestuurders

Welke beslissing die u ook neemt, zorg ervoor dat uw auto betalingen niet meer dan 15% van uw maandsalaris. Dit is belangrijk omdat het u zal helpen om andere uitgaven te dekken, zoals voedsel, huur, rekeningen, hypotheek, en autoverzekering betalingen.

Waar wilt u de auto voor gebruiken?

Tenzij u een auto koopt voor een liefhebber, is het van vitaal belang om te weten waarvoor u hem wilt gebruiken. Dit zal u helpen de juiste auto voor het doel te kiezen. Als u geld wilt besparen, koop dan een kleine auto, maar als u een gezin hebt, vermijd dan een kleine 2-deurs auto. En als je een groot gezin hebt, ga dan voor een SUV.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Neemt u meestal bagage mee of grotere mensen? Als u meestal bagage vervoert, moet u kiezen voor een SUV of een full-size minivan. U kunt ook kiezen voor een stationwagon, omdat die meestal een grote kofferbak hebben. Als je lang bent, overweeg dan een auto met een ruim interieur.

Wat voor soort functies hebt u nodig?

De meeste auto’s worden geleverd met standaardfuncties, terwijl andere meer geavanceerde functies hebben. Als u een auto met geavanceerde functies wilt, moet u misschien meer betalen. In de meeste gevallen worden luxe auto’s geleverd met hightech functies, die een unieke ervaring bieden aan gebruikers. Deze auto’s zijn echter ook duur.

Wilt u een benzine, diesel, hybride of elektrische auto?

Een ander punt waar u naar moet kijken is waar uw auto op zal rijden. De meeste auto’s rijden op benzine of diesel. Daarom produceren de meeste automerken benzine- en dieselvarianten. Er zijn echter ook andere opties, zoals hybride, plug-in hybride, en elektriciteit.
Voordat u een energiebron voor uw auto kiest, moet u de voor- en nadelen ervan overwegen. Als u jaarlijks meer dan 12.000 km aflegt, is een dieselauto niet geschikt. En als u op zoek bent naar een elektrische auto, zorg er dan voor dat de oplaadstations wijd verspreid zijn in uw omgeving, zodat u niet strandt op de snelweg.

  Beste tweedehands auto's voor een eerste auto

Doe onderzoek

Als je de beste deal en een betrouwbare auto wilt krijgen, moet je grondig onderzoek doen. Controleer of de auto problemen heeft. Controleer ook zijn betrouwbaarheid rating op sites zoals Consumer Reports. Bovendien kunt u zien of de auto de veiligheidstests van de IIHS en NHTSA heeft doorstaan.

Plan een proefrit

Betaal nooit voor een auto zonder een proefrit te maken. Dit zal u helpen om te weten of de auto comfortabel is voor u of niet. Sommige auto’s zijn alleen geschikt voor lange mensen en kortere mensen. Zorg ervoor dat u met veel gemak in en uit de auto stapt.

FAQ

Wanneer is de beste tijd om een auto te kopen?

De beste tijd om een auto te kopen is in de maanden oktober, november en december. In deze tijd van het jaar hebben de meeste autodealers verkoopquota te halen. Bovendien kunt u ook tijdens grote feestdagen zoals Memorial Day, Labor Day, oudejaarsavond en Black Friday een goede deal krijgen.

Wat is de beste auto voor het geld?

De beste auto voor zijn geld is de Honda Accord. Deze midsize sedan biedt alle functies die een persoon kan wensen in een compacte auto. Bovendien is hij betaalbaar en beschikt hij over bijna alle standaardfuncties die men zich in een auto kan wensen. Bovendien is de auto betrouwbaar en duurzaam.

  Beste elektrische auto's voor lange bestuurders

Welke auto moet ik niet kopen?

Als u van uw rit wilt genieten en niet bijna de helft van uw tijd in de garage wilt doorbrengen, moet u de Ford Fiesta, Ford Focus, Land Rover Discovery Sport, en Chevrolet Silverado vermijden. Deze auto’s hebben veel problemen waardoor u meer tijd bij de monteur doorbrengt.

Wat moet u niet zeggen tegen een autohandelaar?

Om de beste deal van een autodealer te krijgen, zijn er enkele dingen die u nooit tegen hen moet zeggen. Deze omvatten ik hou van deze auto, ik moet een auto vandaag kopen, ik weet niet veel over auto’s, en mijn krediet is niet zo goed. Zulke woorden zullen ervoor zorgen dat je een slechte deal krijgt van de autodealer.

Conclusie

Beslissen over het type auto om te kopen is nooit een gemakkelijke beslissing. Als je haast om een auto te kopen zonder rekening te houden met een heleboel dingen, kunt u uiteindelijk spijt van krijgen op het einde. Sommige van de vitale dingen om naar te kijken zijn uw budget, doel, type auto, en functies.
Daarnaast moet u ook vergelijken verschillende automodellen in dezelfde klasse en een proefrit in de auto om erachter te komen of het is wat je zoekt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts