Hoe betrouwbaar zijn Volvo SUV’s?

Volvo SUV’s zijn enigszins gemiddeld op het gebied van betrouwbaarheid.

Volvo maakt zeker veilige en duurzame auto’s, maar ze hebben geleden in betrouwbaarheid scores. In 2016 hadden ze gemiddeld 204 problemen per 100 auto’s. Ze hebben echter zeker gewerkt aan het verbeteren van hun betrouwbaarheid. In 2021 verbeterde Volvo zijn betrouwbaarheidsscore tot 185 problemen per 100 auto’s.

Betrouwbaarheid is ook enigszins afhankelijk van het model. De 2021 XC40 is vrij betrouwbaar, maar de XC90 heeft drastisch geleden qua betrouwbaarheidsscores.

Volvo’s algemene betrouwbaarheid

Volvo heeft zijn sporen verdiend met veilige en sterke auto’s. Toch hebben ze de afgelopen jaren wat problemen gehad met hun betrouwbaarheidsscores. Deze problemen begonnen toen Volvo moderne auto’s ging maken met nieuwe en complexe materialen. Gelukkig hebben ze hieraan gewerkt, en uiteindelijk hebben ze hun ratings in de laatste 5 jaar verbeterd.

Volvo heeft een ReliabilityIndex score van 127, waarmee het 23 van de 40 merken scoort. Dit is zeker niet de beste score, maar het is nog steeds beter dan veel andere grote luxe autofabrikanten zoals Audi, Tesla, en BMW.

Consumer Reports heeft Volvo een 24e plaats gegeven in zijn ranglijst. En JD Power heeft alle SUV’s van Volvo als bovengemiddeld beoordeeld. De XC40 heeft de betrouwbaarheidsreputatie van Volvo zeker verbeterd en geholpen Volvo SUV’s naar bovengemiddelde ratings te brengen op het gebied van betrouwbaarheid.

De XC90 is niet erg betrouwbaar, maar vergelijkbaar met concurrenten

De XC90 heeft veel voordelen. Het is de enige Volvo met 7 zitplaatsen, en hij is in vergelijking met zijn concurrenten relatief betaalbaar. Bovendien heeft hij een AWD-optie, waardoor hij goed is in off-road ervaringen. De veiligheids- en luxevoorzieningen maken hem uniek.

  BMW M3 Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheidsscores van de XC90 zijn echter een beetje zorgwekkend. De XC90 heeft een algemene betrouwbaarheidsscore van 50,65, waarbij een 57 een gemiddelde score is.

Als we kijken naar enkele andere concurrenten zoals Audi Q7, BMW X5, Ford Explorer of Acura MDX, dan scoren die ook allemaal vergelijkbaar in deze index. Dit betekent dat alle andere grote SUV’s zoals de XC90 ook een gebrek aan betrouwbaarheid hebben.

De reden dat grote SUV’s de neiging hebben onbetrouwbaar te zijn, is het grote vrachtwagenchassis en de complexere besturingssystemen. SUV’s ondervinden dit soort problemen. De gemiddelde jaarlijkse reparatiekosten van de XC90 bedragen $851, wat nog altijd lager is dan de Q7, X5 en sommige andere grote SUV’s.

Maar de echte luxe en veiligheidsvoorzieningen die de XC90 biedt, maken eventuele betrouwbaarheidsproblemen meestal goed. De XC90 wordt door de NHTSA en IIHS voortdurend als een van de veiligste SUV’s ooit bestempeld. Daarom is de SUV nog steeds een van de beste.

De XC60 scoort beter op betrouwbaarheid

De XC60 is een compacte luxe crossover SUV. Het is eigenlijk een kleinere XC90 met een kleinere motor. De auto is gebaseerd op het nieuwe SPA-platform, dat bekend staat om zijn stabiliteit. Hij presteert relatief beter dan de XC90 op het gebied van betrouwbaarheid.

Hij heeft een algemene betrouwbaarheidsscore van 76,5, wat eigenlijk heel goed is in deze categorie. Tot de concurrenten van de XC60 behoren de BMW X5, de Audi Q5, de Acura RDX en de Kia Sorento. Al deze auto’s hebben een lagere betrouwbaarheidsscore dan de XC60. De hoogst genoteerde van zijn concurrenten is de Audi Q5, die 70 scoort.

  Maakt Volvo een cabriolet?

De XC60 presteert ook zeer goed op het gebied van jaarlijkse reparatiekosten. De jaarlijkse reparatiekosten bedragen $746, wat redelijk gemiddeld is. Andere concurrenten zoals Audi of BMW hebben hogere jaarlijkse reparatiekosten, terwijl Kia en Acura lagere jaarlijkse reparatiekosten hebben. Desondanks is de XC60 beter op het gebied van veiligheid en zuinigheid dan anderen.

De XC40 is Volvo’s meest betrouwbare model

De Volvo XC40 is een compacte SUV die echt een juweel in Volvo’s kroon is. Hij heeft de beste betrouwbaarheidsscores van alle Volvo’s. Het is ook de beste Volvo die u op dit moment kunt kopen. Hij biedt alles wat de beste auto moet hebben. Hij is zuinig, betaalbaar, comfortabel en een van de veiligste.

Het rijgedrag is ook beter dan dat van andere Volvo SUV’s. JD Power gaf hem een voorspelde betrouwbaarheidsscore van 71, wat niet de beste is, maar wel beter in zijn eigen categorie. De auto is ook beter op het gebied van reparatiekosten en algemene waarde.

Het brandstofverbruik van de auto is briljant, en het is nog beter in het plug-in hybride model. De veiligheidsvoorzieningen behoren wederom tot de beste en er zijn een aantal extra veiligheidsvoorzieningen standaard in deze Volvo. De XC40 is kleiner dan de andere twee Volvo SUV’s, maar hij is behoorlijk praktisch.

De nieuwe Volvo C40

Volvo is van plan om in 2022 de volledig nieuwe Volvo C40 op de markt te brengen. Het is een volledig elektrische subcompacte luxe crossover SUV. Het zou de tweede volledig elektrische Volvo zijn, en hij is gebaseerd op het nieuwe Volvo CMA-platform. Volvo verbetert de kwaliteit van zijn SUV’s nog steeds met de dag.

  BMW i3 Betrouwbaarheid

Volvo SUV’s hebben een goede betrouwbaarheid

Volvo SUV’s scoren misschien niet hoog op het gebied van betrouwbaarheid, maar ze zijn nog altijd beter dan hun concurrenten. De veiligheidsmaatregelen en luxe zijn wat ze voorsprong op anderen. Het hangt echt van de koper af welke SUV het beste bij zijn of haar wensen past, maar Volvo SUV’s zijn nog steeds betrouwbaar genoeg.

FAQ

Zijn SUV’s betrouwbaar?

Hoe groter het voertuig, hoe meer problemen het meestal heeft, evenals enkele problemen met betrekking tot brandstofefficiëntie. SUV’s verbruiken meer brandstof en dat is weer schadelijk voor het milieu. SUV’s op dieselbasis veroorzaken nog meer problemen.

SUV’s worden meestal ook gebruikt in zwaardere omstandigheden zoals hoog terrein, wat hoge onderhouds- en reparatiekosten met zich meebrengt. Dit alles draagt bij tot de lage betrouwbaarheid van de SUV’s. De grote bodemvrijheid is voor bepaalde off-road ervaringen, maar dit veroorzaakt meer koprol problemen. Ook op het gebied van remmen hebben de SUV’s te lijden.

Waarom houden mensen van SUV’s?

Het verlangen naar SUV’s is de laatste tijd toegenomen. Het rijden op moeilijkere wegen en hoog terrein maakt ze populair. Mensen houden er ook van omwille van hun grote bodemvrijheid en sportieve vormen. Ze zijn ook handig om een groter aantal mensen te vervoeren.

Waarom zijn SUV’s populair in de VS?

SUV’s zijn in de VS zo populair geworden omwille van hun kenmerken en mogelijkheden. Grotere voertuigen kunnen meer mensen en meer spullen vervoeren, wat voor Amerikanen kostenbesparend blijkt te zijn. Amerikanen staan erom bekend dat ze alles groter willen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts