Hoe gebruik je stembediening op een Tesla?

Tesla is een van de meest geavanceerde luxewagens op de markt. Een van de opmerkelijke functies waarmee Tesla is uitgerust, is stembediening. Met deze functie kan de Tesla-eigenaar verschillende functies bedienen door instructies in te spreken in plaats van fysieke knoppen op de auto in te drukken. Maar hoe gebruik je stembesturing op een Tesla?

Het gebruik van stembesturing op een Tesla verschilt per Tesla-model. Om stembediening op een Tesla Model 3 te starten, moet u op de microfoonknop op het touchscreen drukken of op de rechter scrollknop op uw stuurwiel. Wanneer u de toon hoort, kunt u uw commando uitspreken.

In tegenstelling tot de stembesturing op de Tesla Model 3, verschilt het proces om de stembesturing te starten op de Tesla Model S en X een beetje. U moet op de spraakknop rechtsboven op het stuurwiel tikken. Net als in de Tesla Model 3 spreekt u uw commando uit wanneer u de toon hoort.

Het is de moeite waard om te weten dat niet alle bedieningselementen van Tesla kunnen worden bediend met behulp van spraakbediening. De meeste functies die via het touchscreen worden bediend, kunnen echter wel via spraakbesturing worden bediend. Functies die met autorijden te maken hebben, kunnen daarentegen niet worden bediend. U kunt uw auto bijvoorbeeld niet opdracht geven om van rijmodus te veranderen.

Iets anders dat u niet kunt regelen met de stembesturing is het aanpassen van de rijhoogte van de ophanging. Dus voordat u een functie op het aanraakscherm kunt bedienen met de stembedieningsfunctie, moet u eerst weten of dit van toepassing is of niet.

Wat zijn de meest voorkomende commando’s die u kunt uitvoeren met stembesturing op een Tesla?

Er zijn verschillende spraakopdrachten die u kunt starten op uw Tesla en deze omvatten:

  • In apps instellingen kunt u verschillende spraakcommando’s maken, zoals open browser, camera, telefoon, of vergrendel instellingen. Daarnaast kunt u naar tesla.com gaan of op Google naar het weer zoeken.
  • Bij de bediening van de auto kunt u de laadpoort openen, de ruitenwissersnelheid verhogen of aanzetten, zijspiegels inklappen of zelfs deuren vergrendelen.
  • Bij navigatie kunt u de auto opdracht geven naar huis, naar het werk of naar het vliegveld te gaan. Bovendien kunt u spraakbesturing gebruiken om navigatie te stoppen, in te zoomen, stembegeleiding te dempen, me naar school te brengen of satellietmodus of verkeer in te schakelen.
  • Op het gebied van klimaatregeling kunt u de auto de opdracht geven de bestuurdersstoel in te stellen op warmer, recirculatie in te schakelen, de temperatuur of ventilator in te stellen, de ventilatorsnelheid te verlagen, de airconditioning in te schakelen en nog veel meer.
  • Op mediagebied kunt u met behulp van spraakbesturing dingen starten als muziek openen, afspelen, media dempen en zoeken.
  • Bij telefoon kunt u naar huis bellen of iemand een sms sturen.
    In het algemeen zijn er veel dingen die u kunt initiëren met behulp van spraakbesturing. En zoals eerder gezegd, zijn er een aantal functies die u niet kunt bedienen met behulp van spraakopdrachten.
  Moeten Tesla's opwarmen?

Wat is de Tesla voice command?

Spraak commando is een natuurlijke taal processor die helpt de vraag te begrijpen en te vertalen in actie voor uw Tesla. Deze functie stelt u ook in staat om verschillende functies te bedienen zonder beperkingen op het gebruik van bepaalde woorden.

Kan ik mijn Tesla besturen met behulp van spraakbots of chatbots? Zo ja, welke voice bot is het beste?

Ja, u kunt uw Tesla besturen met behulp van een voice bot. U kunt bijvoorbeeld uw Tesla verbinden met Alexa en het commando geven om zaklampen aan te doen, het klimaatsysteem te starten of te stoppen, te toeteren, of zelfs het laden te starten of te stoppen. Aan de andere kant kunt u Siri gebruiken om de lading van uw auto te kennen, te toeteren, de auto te vergrendelen of ontgrendelen, koplampen te laten knipperen, en nog veel meer.

Afhankelijk van uw behoeften, zijn zowel Alexa als Siri twee uitzonderlijke spraakbots die u kunt gebruiken om uw Tesla te commanderen. Siri is echter de betere chatbot voor mensen die nauwkeurigheid willen, terwijl Alexa het meest geschikt is voor degenen die een spraakbot met meerdere functies willen. Niettemin kunt u ook Google Voice Control gebruiken.

FAQ

Kunt u Siri gebruiken met Tesla?

Ja, u kunt Siri gebruiken met Tesla. U moet echter een iPhone hebben en u moet Siri verbinden met uw auto om het te gebruiken. Bovendien moeten uw telefoon en auto ingeschakeld zijn om van deze dienst te kunnen genieten. Dit geldt ook voor Alexa en Google Voice.

  Heeft koud weer invloed op de Tesla batterij?

Heb ik een Wi-Fi-verbinding nodig als ik Alexa of Siri gebruik?

Ja, u hebt internet nodig wanneer u Alexa of Siri voice bots gebruikt. Maar als u Google Voice gebruikt, hebt u geen internet nodig. Je hebt internet nodig omdat de microfoon op de gadget die je gebruikt, je commando opneemt. De opname wordt via het internet naar de cloud gestuurd. Als u geen internet heeft, werkt de digitale spraaksturing dus niet.

Hoe speel ik Amazon muziek af op Tesla?

De beste manier om dit te doen is door het via Bluetooth af te spelen. Maar daarvoor moet u de Amazon Musci App op uw mobiel downloaden en via Bluetooth kiezen.

Wat zijn enkele veelgebruikte commando’s die u op een Tesla kunt gebruiken via Siri?

Als u uw Tesla hebt aangesloten op Siri voice bot, zijn er verschillende commando’s die u kunt gebruiken om uw auto te bedienen. Enkele daarvan zijn het controleren van de lading van uw auto, het knipperen van de koplampen, het vergrendelen of ontgrendelen van uw auto, wanneer de auto moet worden opgeladen, het zoeken naar uw auto, de acculading en het toeteren.

Hoe sluit u Tesla aan op Alexa?

Allereerst dient u de Alexa App te downloaden op uw mobiele telefoon. Vervolgens voert u het wachtwoord of de e-mail van uw Tesla-account in om uw account met uw auto te verbinden. Merk op dat uw Tesla accountgegevens enkel worden gebruikt om een token aan te maken. Dus, als u al een token heeft, kunt u deze direct invoeren.

  Waarom slijten Tesla banden zo snel?

Samenvatting

Hoe u stembediening op Tesla gebruikt, hangt af van het merk en model van de auto. Als het een Tesla Model 3 & Y is, moet u op de microfoonknop op het touchscreen of de rechter scrollknop op het stuurwiel drukken.

Als het daarentegen om een Tesla Model S of X gaat, moet u op de stemknop rechtsboven op het stuurwiel klikken. En wanneer u een toon hoort, zegt u uw commando om de stembesturing aan het werk te laten gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts