Hoe goed is Android Auto?

Als je iemand bent die al gewend is aan het gebruik van het Android Auto systeem in uw auto, bent u zich er terdege van bewust dat de overgrote meerderheid van de eigen auto infotainment schermen lang niet zo nuttig zijn. Android Auto is ontworpen om volledig te integreren met het infotainment scherm van uw auto, zodat u al uw favoriete apps direct op het scherm kunt gebruiken.

Als zodanig, Android Auto draagt veel voordelen zoals gemak en de mogelijkheid om hetzelfde systeem te gebruiken tussen verschillende auto’s. U kunt al uw favoriete apps gebruiken voor navigatie, muziek en communicatie die altijd een stuk beter zijn dan de apps die vanuit de fabriek met de auto worden meegeleverd.

Aan de andere kant kan Android Auto voor sommige gebruikers afleidend zijn. Het systeem kan ook een beetje lastig in gebruik zijn als je geen optie voor draadloze integratie hebt. Als uw telefoon niet van de beste kwaliteit is, is de kans groot dat uw Android Auto systeem ervaring ook ondermaats zal zijn.

Hoe dan ook, Android Auto is zeker een systeem de moeite waard voor degenen die houden van de mogelijkheid om te vertrouwen op hun telefoons voor alle bovengenoemde redenen. Ook al kunt u uw telefoon op dezelfde manier alleen met Bluetooth en een telefoonstandaard gebruiken, Android Auto is een niveau hoger.

Voordelen van Android Auto

Het hele punt van Android Auto is om uw algehele gebruikerservaring te ontwarren tijdens het rijden, wat betekent dat alleen de meest belangrijke informatie wordt getoond op elk moment. Dit betekent dat u niet hoeft te gaan door verschillende menu’s en submenu’s om te communiceren met de functionaliteit die u nodig hebt.

Android Auto is ontworpen om uw algemene rij-ervaring veiliger te maken door gebruik te maken van stuurwielbediening, geavanceerde spraakbediening en grote bedieningselementen, wat betekent dat u meer tijd besteedt aan het kijken naar de weg. Android Auto maakt ook gebruik van talloze verschillende muziek streaming apps zoals Spotify, Audible, Pandora, Songza, TuneIn, en ga zo maar door.

  Beste auto's met turbolading

Android Auto is niet alleen een schil over het infotainmentsysteem van uw auto, maar eerder een meer uitgebreid gebruik van alle sensoren en ingangen van uw auto, wat betekent dat Android Auto in staat is om zich aan te passen aan uw rijstijl, het tijdstip van de dag, en wat je het gebruikt voor.

Google Maps is veruit de meest gebruikte navigatie app in de wereld en Android Auto stelt u in staat om het te gebruiken direct op uw centrale scherm of zelfs in uw dashboard als je een nieuwere auto bezit.

Nadelen van Android Auto

Zowel Android Auto als Apple CarPlay hebben een lange weg afgelegd sinds hun eerste release, wat betekent dat ze nu zo goed als ze kunnen zijn, althans voor zover het Google en Apple betreft. Automakers zijn nog steeds dol op het ontwikkelen van hun eigen systemen en dat willen ze liever zo houden omdat ze AA en ACP als hevige concurrentie zien.

Dit betekent dat autofabrikanten er niet op gebrand zijn om de integratieniveaus tussen de verschillende auto’s te perfectioneren, aangezien sommige met draadloze mogelijkheden komen, terwijl andere niet-geoptimaliseerde integraties bieden die alleen via draden verlopen. Bovendien hebben deze systemen de neiging uw infotainmentscherm volledig over te nemen, wat betekent dat u ze niet samen zult kunnen gebruiken.

Als u een auto bezit die functies zoals klimaatregeling in het infotainmentscherm integreert, betekent dit dat u een proces van 5 stappen moet uitvoeren om alleen maar de temperatuur van de airconditioning te wijzigen. Dit kan zo vervelend zijn dat mensen geneigd zijn om nooit AA of ACP te gebruiken om deze redenen.

  Wat is de veiligste auto met vierwielaandrijving?

Tenslotte kunt u een redelijk vergelijkbare ervaring krijgen met uw smartphone, een telefoonhouder en Bluetooth, aangezien de meeste van deze functies in staat zijn om gebruik in de auto te herkennen, zelfs als ze niet via AA worden gebruikt.

OEM infotainmentsystemen vs Android Auto

De huidige trends in de auto-industrie bestaan uit een breder gebruik van Android Auto en Apple CarPlay en uit het inbouwen van zo veel mogelijk functies in het infotainmentscherm. Dit betekent dat je vaak tussen deze twee systemen moet schakelen om bepaalde autofuncties te bedienen.

Automakers zijn zich daarvan bewust en zien het niet als een probleem omdat ze toch willen dat we hun eigen infotainmentschermen gebruiken. Tesla maakt infotainmentschermen die dienst doen als toerenteller en kilometerteller, wat betekent dat u met dit soort systemen niet eens kunt genieten van een volledig scherm met AA of ACP.

Hoewel moderne infotainmentsystemen voor in de auto sinds hun ontstaan een lange weg hebben afgelegd, lopen ze nog steeds achter op moderne smartphonetechnologieën omdat er telkens 2-4 jaar aan een nieuwere versie wordt gewerkt terwijl er elk jaar een nieuwe generatie smartphone uitkomt.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om Android Auto te kopen?

Het is de moeite waard om Android Auto te kopen als u het systeem al gebruikt omdat u een Android-toestel als uw dagelijkse smartphone gebruikt. Bovendien is het zinvol om voor Android Auto te kiezen als u meerdere auto’s bezit of gebruikt omdat u dan hetzelfde systeem in meerdere auto’s kunt gebruiken.

  Welke Duitse auto is het meest betrouwbaar

Het is echter wel zo dat u de meeste functies direct kunt uitvoeren met uw smartphone, Bluetooth en een telefoonhouder. De mate van gemak en veiligheid is niet dezelfde, maar als u goed weet wat u doet, zou het eindresultaat zeer veel hetzelfde moeten zijn.

Waarom komen niet alle auto’s met Android Auto vanuit de fabriek?

Er zijn twee manieren waarop een bepaalde functie aan een auto kan worden toegevoegd als onderdeel van de standaarduitrusting. De eerste manier is als de autofabrikant besluit om het te doen en ze hebben de neiging om dat te doen als de functie in kwestie van cruciaal belang is voor de algehele rijervaring die een fabrikant wil bieden.

De tweede manier om een bepaalde functie tot de standaarduitrusting te laten behoren, is wanneer de overheid dat voorschrijft. Zo heeft de Amerikaanse overheid bijvoorbeeld bepaald dat elke nieuwe auto die in de VS wordt verkocht, standaard met een achteruitrijcamera moet zijn uitgerust.

Hoe veilig is Android Auto?

Android Auto is inderdaad veiliger dan het gebruik van je smartphone op welke manier dan ook. Het hangt echter allemaal af van de gebruiker en hoe geconcentreerd hij/zij is op de omgeving. Hoewel deze systemen ontworpen zijn om zo veilig mogelijk te zijn, mag u er nooit op vertrouwen.

Volg daarom altijd alle verkeersregels om veilig te zijn en gebruik uw telefoon nooit direct terwijl u achter het stuur zit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts