Hoe is de BMW X6 in de sneeuw?

Voordat u een auto koopt, is het van cruciaal belang om te weten of hij goed zal presteren in uw klimaat en op uw terrein. Sommige auto’s zijn goed in het terrein, terwijl andere uitstekend zijn in besneeuwde omstandigheden. Andere auto’s kunnen goed zijn in de stad maar slecht presteren in de woestijn. Hoe dan ook, hoe presteert de BMW X6 in de sneeuw?

De BMW X6 presteert uitstekend in de sneeuw omdat hij is uitgerust met een krachtig all-wheel-drive systeem. Het AWD systeem is een uitstekende aandrijving voor winterse omstandigheden omdat het vermogen naar alle vier de wielen tegelijk stuurt. Als de ondergrond glad is, is er dus extra tractie om de auto op de weg te houden.

Hoewel de BMW X6 is uitgerust met een AWD-systeem, moet de bestuurder winter- of winterbanden monteren voor uitstekende tractie. Winterbanden zijn niet hetzelfde als traditionele prestatiebanden. Dat komt omdat ze gemaakt zijn met hydrofiel rubber dat zachter en plooibaarder blijft in winterweer.

Wat maakt de BMW X6 tot een perfecte auto voor sneeuw- of winterse omstandigheden?

Uitstekende aandrijving

BMW staat erom bekend de ultieme rijervaring te bieden. Maar niet alle BMW’s presteren goed in besneeuwde omstandigheden. Dat is echter niet het geval met de BMW X6, want al zijn modellen zijn uitgerust met een vierwielaandrijving, die uitzonderlijk is in winterse omstandigheden.

Of het nu gaat om de basisversie xDrive40i of de topversie M50i, ze zijn allemaal uitgerust met het AWD-systeem en de automatische 8-versnellingsbak, die uitstekend geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Om uw BMW X6 nog beter te laten presteren in sneeuwomstandigheden, kunt u ze gewoon voorzien van winterbanden.

Het all-wheel-drive systeem, of het xDrive systeem zoals BMW het noemt, stuurt vermogen naar alle wielen. In plaats van alleen de voor- of achterbanden van vermogen te voorzien, wordt het vermogen naar alle vier de wielen gestuurd. Het resultaat is dat alle banden draaien voor extra tractie in extreem gladde omstandigheden.

  Aiways vs BMW - wat is beter?

Het AWD-systeem speelt dus een sleutelrol in de prestaties van de BMW X6 in sneeuwomstandigheden. En als u uw SUV Coupé van winterbanden voorziet, rijdt hij soepeler en beter dan een auto met FWD of RWD.

Voertuig vrije ruimte

Aangezien de BMW X6 een SUV is, heeft hij een uitstekende bodemvrijheid. BMW modellen met een lage bodemvrijheid zijn leuk om mee te rijden, maar niet goed in de sneeuw. Elke auto met een bodemvrijheid van minder dan 6 centimeter kan een hoofdpijn zijn om te rijden in de sneeuw. Dat is echter niet het geval met de BMW X6.

De BMW X6 heeft 8-inches of 212 mm bodemvrijheid zoals de meeste SUV’s. Daarom zou het geen probleem moeten zijn om met deze auto op een besneeuwde weg te rijden. Als je een uitstekende bodemvrijheid combineert met winterbanden en een xDrive systeem, krijg je een auto die uitstekend presteert in sneeuwomstandigheden.

Hoe kan ik de prestaties van de BMW X6 in de sneeuw verbeteren?

Winterbanden

Ondanks het feit dat de BMW X6 over een AWD systeem beschikt, is dit niet voldoende om zonder winterbanden soepel te rijden op een besneeuwde weg. Ja, de BMW X6 presteert uitstekend op een droge weg, maar dit kan niet worden gerepliceerd op een besneeuwde weg met normale performance banden.

Voor een betere en veiligere rijervaring in winterse omstandigheden, moet u de performance banden vervangen door winter- of winterbanden. In tegenstelling tot traditionele banden hebben deze banden een specifieke rubbersamenstelling die uitzonderlijk goed werkt in koude omstandigheden. Als u andere banden gebruikt, kan het rubber stijf worden, terwijl winterbanden zacht en soepel blijven.

  Wat is de beste kleine BMW SUV?

Bovendien hebben winterbanden een dieper loopvlak en zigzaggroeven voor een betere tractie. Winterbanden zijn de oudere variant van winterbanden. Ze zijn niet gemaakt voor extreme omstandigheden zoals ijs. Winterbanden zijn echter wel geschikt voor gebruik op ijs en sneeuw.

Goede rijvaardigheid

Naast het monteren van de juiste banden op uw BMW X6, kan uw rijvaardigheid u ook helpen om uw wagen goed te manoeuvreren in sneeuwomstandigheden. Als u nog nooit in de sneeuw hebt gereden, moet u dat misschien leren en er bedreven in worden. Dit kan tijd kosten, maar het is van cruciaal belang, ongeacht de auto waarin u rijdt.

FAQ

Is de BMW X6 een auto met vierwielaandrijving?

Nee, de BMW X6 wordt geleverd met een all-wheel-drive systeem en niet met een 4-wheel-drive systeem. BMW’s all-wheel-drive systeem wordt ook wel het xDrive systeem genoemd. Dit systeem is zeer geschikt voor sneeuwomstandigheden omdat het vermogen wordt geleverd aan alle vier de wielen, in plaats van alleen de achter- of voorwielen.

Zijn BMW’s met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Nee, dat zijn ze niet. Wagens met achterwielaandrijving zijn de slechtste om in winterse omstandigheden te rijden. Dat komt omdat ze minder tractie hebben dan een auto met vierwielaandrijving of voorwielaandrijving, omdat ze niet evenveel gewicht dragen. Maar met de juiste winterbanden kunnen ze toch goed presteren in de sneeuw.

Wat zijn de meest voorkomende problemen waarmee BMW X6 houders te maken krijgen?

De BMW X6 mag dan wel een hoogwaardige en gestroomlijnde SUV coupé zijn, maar hij heeft ook een aantal veelvoorkomende problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn. Enkele veel voorkomende problemen met de BMW X6 zijn problemen met de elektrische handrem, oververhitting van de motor, loszittende achterklepspoiler, rammelende portieren, verlies van remvermogen, problemen met elektrische stoelen of stuurkolom, en problemen met de dieselmotor.

  Kan BMW de Tesla Supercharger gebruiken?

Zijn winterbanden hetzelfde als winterbanden?

Veel mensen gebruiken ‘winterbanden’ en ‘winterbanden’ door elkaar. Hoewel ze vergelijkbare doelen dienen, zijn deze banden toch verschillend. Winterbanden zijn gemaakt om te functioneren op wegen met een minimale hoeveelheid sneeuw en ijs. Ze hebben doorgaans een rubbersamenstelling die perfect functioneert bij kouder weer.

Aan de andere kant zijn winterbanden ontworpen voor wegen met veel meer sneeuw of ijs, wat ten koste gaat van het weggedrag op droog wegdek. Daarom presteren winterbanden niet goed op droge wegen, maar zijn ze fantastisch bij hevige sneeuwval. Winterbanden hebben dus een unieke eigenschap die de gevaren van sneeuw, ijs en dalende temperaturen op de weg vermindert.

Hoeveel sneeuw kunt u inrijden?

De meeste mensen kunnen veilig rijden in maximaal 4 centimeter sneeuw als ze uitstekende winterbanden of winterbanden hebben. Daarnaast kan men op wegen bedekt met sneeuw tot 6-inch rijden als hun auto een uitstekende bodemvrijheid heeft, grote winter- of winterbanden heeft, en goed op de besneeuwde weg let.

Conclusie

BMW X6 is een goede auto voor sneeuwomstandigheden. Dat komt omdat hij wordt geleverd met het BMW xDrive systeem, wat hun term is voor een all-wheel-drive systeem. Dit systeem levert vermogen aan alle wielen, wat van vitaal belang is voor extra tractie als de weg glad wordt. Bovendien heeft hij een uitstekende bodemvrijheid, wat hard nodig is in sneeuwomstandigheden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts