Hoe kunt u uw auto luider maken

Naarmate de tijd verstrijkt, worden auto’s steeds saaier dankzij steeds strengere emissie- en geluidsvoorschriften. Daarom zijn zelfs de meeste prestatiegerichte auto’s tegenwoordig uitgerust met toerentalbegrenzers, roetfilters en start-stopsystemen.

Hoewel deze systemen essentieel zijn als het gaat om emissie-efficiëntie, zijn ze niet zo efficiënt als het gaat om vermogensverlies en gebrek aan opwinding. Andere systemen zoals cilinder deactivering verhogen uw brandstofefficiëntie terwijl het motorgeluid intact blijft.

Wij als autoliefhebbers hebben de neiging om een beetje anders te denken. Wij waarderen auto’s op een manier die het grote publiek niet doet, en daarom zijn wij de enigen die zelfs maar overwegen om een auto luider te maken. Als de auto is uitgerust met een heerlijk klinkende motor, een V8 bijvoorbeeld, dan is het niet meer dan logisch om hem wat luider te maken.

Dat gezegd zijnde, zijn er een paar manieren om een auto luider te maken. De meest extreme methode is om de auto te voorzien van een rechte pijp, de meest populaire manier is een cat-back systeem of een set van nieuwe headers. Sommige mensen prikken gewoon een gat in de uitlaat, anderen investeren in hoogwaardige luidspreker-onzin.

Rechte pijp uitlaat – De Racey optie

Straight piping is vrij voor de hand liggend omdat het inhoudt dat je je katten en al het andere wegwerkt, waardoor er slechts een enkele niet-onderbroken buis overblijft van je motor naar je uitlaat. Natuurlijk zijn er veel vertakkingen aan deze methode als dit is zelfs illegaal in sommige landen.

Een uitlaat met rechte pijpen is niet iets waar je elke dag mee zou willen rijden, vanwege het ongenuanceerde en nogal dreunende geluid. Hoewel het klinkt misschien spannend om te rijden een auto die klinkt als een F1-auto of een vliegtuig, het is gewoon veel te luid en onaangenaam.

  Beste hybride voor het trekken

Een ander groot probleem met deze methode is dat uw auto is waarschijnlijk niet van plan om emissies testen passeren. De niveaus van Co2 een ononderbroken uitlaatsysteem zendt zijn manier hoger dan om het even wat wettelijk. Er zijn manieren kan men omzeilen deze en passeren emissies, maar dergelijke methoden zijn illegaal ook.

Het is sterk aan te raden voor u om over te slaan straight-piping als het is lang niet de beste optie om voor te gaan. Het kan goedkoop zijn en in sommige gevallen maken uw auto letterlijk vlammen spuwen uit de uitlaat, het is vaak illegaal en veel te asociaal.

Een cat-back systeem – De beste manier om uw auto luider te maken

Een cat-back systeem verandert je hele uitlaatsysteem van je katalysator naar de uitlaten toe. Dergelijke systemen zijn ook vrij goedkoop en gemakkelijk te doen, en ze verknoeien je emissiewaarden niet, noch maken ze een vreselijk dreunend geluid zoals rechte pijpen doen.

Een groot probleem met rechte pijpen is dat je vaak een ECU remap moet doen, wat in feite een afstelling is die wordt uitgevoerd op het elektronische brein van je auto. Dergelijke tovenarij is niet nodig als je kiest voor een cat-back systeem, wat betekent dat uw motor elektronica intact zijn.

Naast het praktische aspect biedt een cat-back systeem een dieper, meer geprononceerd geluid dat vaak kan worden geregeld met behulp van een set speciale kleppen in de pijpen. In sommige gevallen kunt u zelfs volledige controle over uw uitlaatsysteem luidheid met slechts een druk op de knop.

  Welke auto heeft de beste parkeerhulp?

Er zijn tal van concurrerende uitlaatsysteem fabrikanten die er zijn voor vrijwel elke auto waardig van een aftermarket uitlaat systeem. Een cat-back systeem is de beste manier om uw auto luider, omdat je kunt controleren wanneer en hoe luid uw auto gaat worden.

Sport headers systeem – Geeft je geluid en macht

Headers zijn het eerste deel van het uitlaatsysteem dat wordt aangesloten op het motorblok. Deze metalen buizen zijn enigszins doet denken aan een octopus en zij zijn degenen die direct in contact met de motor. Als zodanig kunnen deze metalen buizen soms een behoorlijke weerstand hebben.

Dergelijke weerstand resulteert in vermogensverlies omdat de stroming in uw headers zou kunnen zijn te intens. Als u deze headers vervangen door een sport headers set, bent u waarschijnlijk gaat om het hele uitlaatsysteem meer free-flowing die zelfs zou moeten verhogen van uw auto vermogen.

Naast het geven van you’re een paar extra pony’s, zal dergelijke systemen ook het verbeteren van uw auto luidruchtigheid. Echter, het vervangen van de headers is meestal veel duurder dan al het andere op deze lijst, maar, de meeste mensen doen headers nadat ze hebben gedaan een cat-back systeem of elke andere uitlaat mod.

FAQ Sectie

Wat is de goedkoopste en snelste manier om uw auto luider te maken?

Sla gewoon een gat in uw uitlaatsysteem, letterlijk. Als u echt een gat in uw uitlaatsysteem boort, of u hebt het onbedoeld gedaan, zal de uitlaat het systeem verlaten zonder dat het gedempt en gedempt wordt door de demper of de katten.

  Wat is de zuinigste hybride SUV?

Om dit te doen, boor je gewoon een gat in je demper, maar wees je ervan bewust dat dit nogal dom is. Als dat al niet duidelijk is. De meeste dempergaatjes zijn onbedoeld, maar er zijn mensen die dit echt doen.

Hebben elektrische auto’s ook rijgeluiden?

Momenteel zijn de meeste EV’s geruisloos, maar er worden een soort geluiden geproduceerd wanneer de auto aan lagere snelheden rijdt of achteruit rijdt. Dit wordt gedaan om de voetgangers rond de auto te waarschuwen dat de auto inderdaad in beweging is, ook al is de luidheid van zo’n geluid soms nauwelijks merkbaar.

Sommige fabrikanten, zoals Porsche of Audi, ontwikkelen zelfs speciale futuristische rijgeluiden om autoliefhebbers en liefhebbers van uitlaten tegemoet te komen.

Wat zijn de best klinkende grote motoren die momenteel te koop zijn?

De Lamborghini Aventador Ultima is de laatste Lamborghini atmosferische 6,5 liter V12 motor, en hij klinkt fenomenaal. Naast de Aventador gebruikt ook de Ferrari 812 Competizione een glorieus klinkend 6.5 N/A V12 monster.

De best klinkende V10-motor van dit moment is die in de Lamborghini Huracan (de enige V10 die momenteel te koop is). Wat de huidige V8’s betreft, zijn de Ford Mustang GT, Jaguar Project 8 en de Dodge Demon zonder twijfel de beste.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts