Hoe lang duurt het om een Mercedes te produceren?

De meeste standaard automerken zoals Toyota, Nissan, en Honda doen er ongeveer 30 uur over om hun auto’s te produceren. Maar hoe lang doet Mercedes erover om zijn auto’s te produceren?

Dat hangt af van het merk en model. Sommige Mercedes modellen zoals de C-Klasse hebben 2 dagen nodig, terwijl de SLK 4 dagen nodig heeft, en de SL ongeveer 8 dagen. Echter, als het een aangepaste bestelling, verwachten dat uw Mercedes te nemen tussen 1 tot 3 maanden te worden afgerond.

Andere factoren die bepalen hoe lang het duurt om uw auto te bouwen zijn onder andere de tijd van het jaar. Wanneer u uw auto in de drukste tijd van het jaar bestelt, zoals in maart en begin september, verwacht dan dat het langer duurt. Een andere factor die bepaalt hoe lang het duurt voordat uw Mercedes-Benz wordt gebouwd, is de locatie van de fabriek.

Het is echter belangrijk om te weten dat de productie van uw auto vertraging kan oplopen als hij niet aan de kwaliteitsnormen voldoet of als bepaalde onderdelen problemen ontwikkelen. Problemen met de voorruit, de bestuurdersassistentie of de aandrijflijn kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de productie van uw Mercedes weken of zelfs maanden vertraging oploopt, afhankelijk van het probleem.

Kan ik de bouw van mijn Mercedes volgen?

Ja, dat kan. Deze service is echter alleen beschikbaar voor Mercedes-Benz klanten uit Duitsland. Zij kunnen gebruik maken van de nieuwe ‘Joyful Anticipation Service.’ Deze service wordt aangeboden via Mercedes Me en wordt alleen aangeboden aan klanten wanneer zij een nieuwe auto bestellen.

De klant hoeft alleen maar in te loggen op zijn Mercedes Me-account en krijgt toegang tot een exclusieve website die hem informeert over waar zijn auto zich op dat moment in het productieproces bevindt. Bovendien krijgen de klanten verschillende multimediabeelden van hun auto te zien terwijl deze zich in de productielijn bevindt.

  Wat is de snelste Mercedes Benz?

Bovendien geeft deze dienst de klanten de mogelijkheid om hun auto te wijzigen terwijl hij wordt geproduceerd. Ze kunnen bepaalde multimedia-onderdelen wijzigen of zelfs de kleur aanpassen vanaf hun smartphone. Deze service is echter alleen beschikbaar voor een handvol Mercedes-modellen, waaronder CLS, E-Klasse, S-Klasse, B-Klasse, CLA, CLS Shooting brake en CLA shooting brake.

Wat is de procedure voor de productie van een Mercedes-Benz?

Zoals de meeste auto’s komen de meeste onderdelen van de Mercedes kant-en-klaar naar de assemblagefabriek. Zo komen bijvoorbeeld de stoelen, de kabelboom, de radio en de aandrijfmotoren voor alle accessoires kant-en-klaar naar de assemblagefabriek. De carrosserie van de Benz wordt echter meestal in de eindassemblagefabriek gemaakt en.

In tegenstelling tot andere delen van de auto, wordt de carrosserie meestal door een groot deel van de assemblageprocedure geleid. Daarom is het zeer complex. Zo wordt staal van verschillende auto-onderdelen geperst en in vorm gegoten. Vervolgens worden de verschillende materialen op de juiste wijze gepositioneerd volgens het ontwerp van de ingenieur en voorzien van zaken als bescherming tegen indringing, kreukelzones en integriteit van de behuizing.

Daarna worden de verschillende materialen robotisch gelast tot een eenheid die er een beetje uitziet als een voertuig, wat gewoonlijk een “witte carrosserie” wordt genoemd. De carrosserie wordt dan met de hand en met lasergeleide systemen onderzocht. Daarna wordt hij schoongemaakt, van een grondlaag voorzien, gedroogd en opnieuw onderzocht.

Als de carrosserie door de inspectie komt, wordt hij met verf gecoat, gedroogd en van een blanke laklaag voorzien. De laatste stap is om de auto in de oven te doen om de afwerking te bakken en de verf te versterken. Als de buitenkant klaar is, gaat de auto door de productielijn om te worden voorzien van een aandrijflijn, interieur en alle andere onderdelen.

  Beste Mercedes V8-motor

Merk op dat de assemblage van de carrosserie en het exterieur veel sneller gaat dan de montage van het interieur en andere belangrijke onderdelen. Het kan minder dan een dag duren om het exterieur in elkaar te zetten, maar meerdere dagen om de interne onderdelen in elkaar te zetten.

Waar worden de verschillende Mercedes-modellen geproduceerd?

Hoewel de meeste Mercedes-Benz modellen in Duitsland worden gemaakt, worden andere modellen vanuit verschillende fabrieken in ongeveer 22 landen gemaakt. Het hoofdkantoor van Mercedes-Benz bevindt zich in Stuttgart, maar de onderneming heeft verschillende fabrieken in het hele land.
Mercedes Duitsland fabrieken

 • Affalterbach – maakt AMG-motoren, AMG Performance Studio
 • Berlijn – maakt motoren onderdelen en nog veel meer
 • Bremen – produceert C-Klasse, E-Klasse, GLC-Klasse, GLC Coupé, SL, en SLC
 • Hamburg – maakt assen en asonderdelen, onderdelen voor uitlaatemissies, stuurkolommen en nog veel meer
 • Kamenz – bouwt lithium-ion aandrijfaccu’s
 • Kolleda en Arnstadt – maakt Mercedes-motoren en AMG-motoren
 • Rastatt – produceert Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse en GLA-Klasse
 • Sindelfingen – produceert Mercedes-Benz E-Klasse, CLS-Klasse, S-Klasse, Mercedes-AMG GT familie, en Mercedes-Maybach.
  Mercedes fabriek VS
  Er is maar één Mercedes-fabriek in de VS en die staat in Tuscaloosa, Alabama. Deze fabriek produceert SUV’s van Mercedes-Benz, zoals de Mercedes-Benz GLE-Klasse, GLE-Coupe en GLS-Klasse. Ze produceert ook de opmerkelijke Mercedes C-Klasse sedan.
  Andere Mercedes-fabrieken over de hele wereld
 • Beijing, China – produceert Mercedes-Benz C-Klasse, E-Klasse, GLA-Klasse, GLC-Klasse, en motoren
 • Hambach, Frankrijk – deze fabriek maakt de “smart ForTwo” modelserie van Mercedes smart cars.
 • Kecskemet, Hongarije – produceert Mercedes-Benz B-Klasse, CLA-Klasse, en CLA shooting brake
 • East London, Zuid-Afrika – produceert Mercedes-Benz C-Klasse
 • Sebes en Cugir, Roemenië – maakt motor, versnellingsbak en transmissie-onderdelen.
  Wat is beter - AMG of M Power?

FAQ

Hoeveel Mercedessen worden er per jaar gemaakt?

Het is een hele uitdaging om met een specifiek aantal te komen, omdat Mercedes in de loop der jaren een stijgende verkoop heeft gehad, wat hen ertoe heeft aangezet de productie te verhogen. Desalniettemin heeft de onderneming in de afgelopen 3 jaar een uitzonderlijk hoge omzet van meer dan 2 miljoen dollar behaald. Dit betekent dus dat Mercedes jaarlijks meer dan 2 miljoen auto’s produceert.

Wat is de eerste Mercedes-Benz fabriek buiten Duitsland?

De eerste Mercedes-Benz fabriek buiten Duitsland werd in Argentinië opgericht. Deze in 1951 gebouwde fabriek is nog steeds in bedrijf en produceert verschillende Mercedes-modellen. In deze fabriek worden o.a. Mercedes vrachtwagens, de Vito en de Sprinter bestelwagen gemaakt.

Kunt u onderhandelen over een Mercedes?

Ja, dat kan. Als u uw Mercedes bij een dealer koopt, kunt u onderhandelen over de prijs. U moet echter wel weten wat de dealerprijs van de nieuwe Mercedes-Benz is, zodat u bij de onderhandeling een pressiemiddel hebt. Als u wat geld wilt besparen, moet u onderhandelen vanaf de MSRP naar beneden en niet vanaf de kosten naar boven.

Conclusie

Gemiddeld duurt het ongeveer 2 tot 6 dagen om een Mercedes-Benz te maken. Dit varieert echter van het ene Mercedes-model tot het andere. De Mercedes-Benz A-Klasse, B-Klasse en C-Klasse vergen minder tijd om te bouwen dan de E-Klasse en S-Klasse. Andere factoren die de snelheid van de productie bepalen, zijn onder meer de reparaties die nodig zijn en de plaats waar de auto wordt geproduceerd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts