Hoe lang gaan de ruitenwisserbladen van Mercedes mee?

In tegenstelling tot de meeste automerken op de markt, maakt Mercedes de meeste onderdelen zelf, op een paar dingen na zoals elektronica. Dat is de reden waarom de meeste Mercedes onderdelen duur zijn, maar ook duurzaam. Maar hoe lang gaan de ruitenwisserbladen van Mercedes eigenlijk mee?

De ruitenwisserbladen van Mercedes-Benz zijn bedoeld om minstens 10.000 mijl of 1 jaar mee te gaan. Als u echter wilt dat de ruitenwisserbladen efficiënt werken, moet u ze elke 6 maanden vervangen. In sommige situaties gaan de ruitenwisserbladen niet zo lang mee en moeten ze sneller worden vervangen.

Hoe weet u dat uw ruitenwisserbladen van Mercedes aan vervanging toe zijn?

Of u nu in een veilige auto rijdt of niet, uw veiligheid begint met hoe goed u de weg voor u ziet. De zichtbaarheid van uw auto is dus van cruciaal belang en daarom hebt u goed werkende ruitenwisserbladen nodig. Na verloop van tijd verslijten de wisserbladen echter en moeten ze vervangen worden.

Maar hoe weet u wanneer het tijd is om de wisserbladen te vervangen? Hier zijn enkele tekenen waar u op moet letten:

 1. Laat vuil, water of residu achter
  Het eerste teken van slechte ruitenwisserbladen is het slecht vegen van de voorruit. Als u merkt dat de wisserbladen vuil, water en resten achterlaten, is het tijd om ze te vervangen.
 2. Niet effectief werken
  Een andere indicatie van een versleten of ondoeltreffend wisserblad is dat het zijn werk slecht doet. U zult merken dat er strepen of strepen op de voorruit komen en dat sommige delen van de voorruit niet goed worden schoongemaakt.
 3. Een gierend geluid maken
  Als u de ruitenwisserbladen een gierend geluid hoort maken terwijl ze over de voorruit vegen, dan moet u ze vervangen.
 4. Zijn wiebelig
  Als de ruitenwisserbladen wiebelen, is dat een teken dat ze versleten zijn en hun werk niet goed meer doen.
  Welke Mercedessen hebben PARKTRONIC

Hoe kan ik de levensduur van mijn ruitenwissers verlengen?

Er zijn verschillende manieren waarop u de levensduur van uw Mercedes ruitenwisserbladen kunt verlengen. Dit omvat:
Parkeer uw auto in een schaduwrijke
Vermijd het schrapen van uw voorruit als de ruitenwisserbladen omlaag staan
Gebruik de ruitenwisserbladen niet op een volledig droge voorruit
Haal uw ruitenwisserbladen altijd omhoog als het sneeuwt
Reinig uw ruitenwisserbladen met ruitensproeiervloeistof en geen oplossingen op basis van petroleum.

Kan ik vervangingswisserbladen voor Mercedes-Benz gebruiken?

Ook al kunt u uw ruitenwissers op uw Mercedes-Benz met aftermarketwisserbladen uitrusten, ze zullen niet effectief werken. U zou zelfs niet de wisserbladen van een ander Mercedes-model moeten gebruiken, omdat ze lichtjes verschillen. Dit komt omdat de voorruiten van Mercedes-Benz een lichte kromming hebben, waardoor ze verschillen van andere auto’s.

Daarom is het een hele uitdaging om wisserbladen te vinden die bij uw Mercedes-Benz passen. Maar als u de juiste wisserbladen voor uw Mercedes-Benz kiest, zult u merken dat ze goed en nauwkeurig werken. Ga dus altijd voor originele ruitenwisserbladen voor Mercedes en niet voor aftermarket-ruitenwisserbladen.

FAQ

Hoeveel kost een set ruitenwisserbladen voor Mercedes?

De prijs van Mercedes ruitenwisserbladen varieert per merk, model en bouwjaar. Over het algemeen variëren de prijzen voor originele ruitenwisserbladen van Mercedes tussen $3,90 en $165. Hoe duurder of geavanceerder de Mercedes, hoe meer u voor de wisserbladen moet betalen.

Hoe vervangt u een ruitenwisser bij een Mercedes?

Weten wanneer u de ruitenwisserbladen van uw Mercedes moet vervangen is van vitaal belang. De ruitenwisserbladen van een Mercedes moeten om de 6 maanden worden vervangen. Als dat niet het geval is, moet u ze vervangen wanneer u ziet dat ze vuil, water of resten op de voorruit achterlaten terwijl ze reinigen. Ook moet u ze vervangen wanneer ze gieren of wiebelen tijdens het wissen.

  Is Mercedes een luxeauto in Duitsland?

Hier is een stap-voor-stap handleiding over hoe u uw Mercedes ruitenwisserbladen vervangt:

 • Het vervangen van de wisserbladen van uw Mercedes is super eenvoudig. Normaal gesproken zit de basis van de wisserarm onder de rand van de motorkap, waardoor u hem niet omhoog kunt trekken. Daarom moet u het contact van uw auto aanzetten en snel de ruitenwissers laten draaien.
 • Wanneer u het contact aanzet, zullen de bladen over de voorruit beginnen te vegen en u moet het contact uitzetten wanneer ze in het midden van de voorruit aan het vegen zijn.
 • U kunt de ruitenwisserarmen nu gemakkelijk verticaal en van de voorruit af trekken, zodat u bij de wisserbladen kunt komen.
 • Zoek de ontgrendelknop of het lipje op de plaats waar de arm het wisserblad raakt en druk op de ontgrendelknop. U kunt nu langzaam aan het wisserblad trekken en het van de arm af schuiven.
 • Vervang de bladen vervolgens door originele ruitenwisserbladen van Mercedes. Veel Mercedes-dealers en autowinkels hebben originele Mercedes-onderdelen.
 • Schuif de nieuwe wisserbladen erop, luister of u een klik hoort en sluit het meegeleverde ontgrendelingslipje. U kunt nu het wisserblad weer op de voorruit leggen en uw contact weer aanzetten zodat het wisserblad weer in de normale stand komt te staan.

Kan ik WD-40 gebruiken om de wisserbladen van mijn auto schoon te maken?

Omdat zand, stof en kleine steentjes krassen op de ruit kunnen maken, is het belangrijk om het wisserblad schoon te maken. U moet echter wel de juiste vloeistof gebruiken om beschadiging van de bladen te voorkomen. Blijf indien mogelijk weg van WD-40 of andere reinigingsmiddelen op petroleumbasis. Deze kunnen het rubber oplossen en de levensduur van de ruitenwisserbladen verkorten.

  Kan een Mercedes worden weggesleept?

Welke ruitensproeier moet ik voor mijn Mercedes gebruiken?

Als u wilt dat uw voorruiten blinkend schoon blijven en ontdaan zijn van alle vuil en stof, adviseert de Mercedes-dealer het gebruik van Winterfit ruitensproeierconcentraat A0019864571 en Mercedes Summerfit ruitensproeierconcentraat A0019867117. De Winterfit ruitensproeier is geschikt voor koudere klimaten omdat deze antivries bevat, terwijl Summerfit zeer geschikt is voor warme klimaten en met water moet worden gemengd.

Het kiezen van de juiste ruitensproeier is belangrijk. Enkele van de dingen die u moet overwegen bij het kiezen van een ruitensproeier zijn uw rijpatroon, het weer en de plaatsen waar u naartoe rijdt. Een ruitensproeier die goed werkt bij koud weer, is misschien niet ideaal bij warm weer.

Waarom zijn ruitenwisserbladen van Mercedes-Benz duurzamer dan die van andere merken?

De ruitenwisserbladen van Mercedes-Benz zijn duurzamer dan die van de concurrentie, omdat ze van zowel natuurlijke als synthetische rubbers zijn gemaakt die een uitstekende elasticiteit leveren. Bovendien zijn de ruitenwisserbladen voorzien van een onderhoudsindicator op de punt van het blad. De indicator verandert meestal van zwart naar geel als het blad versleten is.

Conclusie

De meeste ruitenwisserbladen van Mercedes gaan minstens 10.000 mijl of een jaar mee. Mercedes raadt echter aan de wisserbladen na 6 maanden te vervangen. Merk op dat mensen die in koudere plaatsen leven hun wisser regelmatiger moeten vervangen dan zij die in warme plaatsen leven. Bovendien is het gebruik van de juiste Mercedes ruitensproeier van vitaal belang voor een lange levensduur van de wisserbladen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts