Hoe lang mag je zijn om in een Porsche te passen?

Porsche maakt een aantal van de beste sportwagens op de markt. Maar omdat sportwagens meestal compact zijn, is het belangrijk om te weten of je wel of niet in het model Porsche past dat je wilt kopen. Dus, hoe lang moet je zijn om in een Porsche te passen?

Hoe goed je in een Porsche past, hangt af van je lengte en het model Porsche. De meeste Porsche modellen zijn ideaal voor lange mensen, maar er zijn een paar modellen die dat niet zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de Porsche 911, 912, 924, 928, 944, 968 en 356 allemaal ideaal voor lange mensen.

Daarentegen zijn Porsche modellen als de Porsche 914, Boxster en Cayman niet geschikt voor lange mensen langer dan 1.90 m. Dus, als je een lange persoon, moet je wegblijven van deze modellen als je zal worden geperst en zal niet comfortabel voelen op alle.

Welke Porsche modellen zijn geschikt voor lange mensen?

Porsche 911

De Porsche 911 is een van de beste sportwagens op de markt. Deze sportwagen bestaat al meer dan 50 jaar en is in de loop der jaren steeds verder geëvolueerd. Ondanks het feit dat het een sportwagen is, biedt dit model voldoende ruimte voor lange bestuurders en past een persoon met een lengte tot 6’5″ er gemakkelijk in.

Bovendien bieden de 991 en 997 generaties van de Porsche 911 de meeste ruimte. Hoewel coupés meestal niet veel hoofdruimte bieden, bieden de Porsche 911 coupés zonder open dak toch plaats aan lange bestuurders.

Porsche 912

De Porsche 912 lijkt op de Porsche 911. Het grootste verschil zit echter in de motor, want dit model wordt aangedreven door een luchtgekoelde flat-four motor die is gebaseerd op de motor die in de 356C wordt gebruikt. Desalniettemin is deze auto ook geschikt voor langere mensen omdat hij hetzelfde ontwerp heeft als de Porsche 911.

  Beste dakdrager voor Porsche Cayenne

Deze auto zal echter niet zo comfortabel zijn voor lange mensen die langer zijn dan 1,90 m. Dus, als u langer bent dan 1.90 m, blijf dan weg van deze auto.

Porsche 924, 944, 968

De Porsche 924, 944, en 968 zijn uitzonderlijke sportwagens uitgerust met een 4-cilinder motor. Bovendien zijn deze wagens gemakkelijk te besturen en bieden ze een uitstekende rijervaring. Als u nog meer van de rit wilt genieten, kunt u overwegen hun turboversies te kiezen die superkrachtig zijn.

Afgezien van het feit dat ze krachtig zijn met uitzonderlijke rijeigenschappen, zijn al deze auto’s ideaal voor lange mensen. Als u 1,80 m lang bent, zijn alle bovenstaande auto’s ideaal voor u.

Porsche 928

De Porsche 928 was ooit de snelste auto ter wereld. Deze uitstekende sportwagen wordt geleverd met een V-8 motor, die hem voorziet van veel pk’s en koppel om te racen tegen de beste auto’s op de markt. Bovendien is deze auto ook uitstekend geschikt voor lange bestuurders met een lengte van 6’4″ of korter.

Porsche 356

De Porsche 356 is een van de eerste Porsche modellen die gemaakt werden. Het is dus een klassieker en het eerste model deelde onderdelen met de Volkswagen Type 1. Desalniettemin beschikt deze performance auto ook over veel beenruimte en hoofdruimte.

Verrassend genoeg past deze auto zonder helm in een auto voor lange bestuurders met een lengte tot 6’5″. Toch zullen lange mensen het moeilijk hebben om in en uit de auto te stappen.

  Is een Boxster een Porsche voor de armen?

Welke Porsche modellen zijn niet geschikt voor lange mensen?

Porsche 914

Een van de Porsche modellen die lange bestuurders beter kunnen vermijden is de Porsche 914. Dit is een uitstekende sportwagen met een middenmotor. Daardoor is hij nogal krap en lange mensen boven de 1.90 m zullen het moeilijk hebben om een goede rijpositie te vinden.

Porsche Boxster

Een andere auto die lange mensen beter links kunnen laten liggen is de Porsche Boxster. Net als het model Porsche 914 heeft ook deze auto een middenmotor die veel ruimte inneemt. Dus als je langer dan 1,80 m bent, zul je het moeilijk hebben om deze auto te besturen.

Maar voor kortere mensen is dit een uitstekende auto, want het is een van de beste sportwagens van zijn generatie. Een van de meest gerenommeerde Porsche Boxster is de 981 Boxster Spyder.

Porsche Cayman

Last but not least, lange mensen moeten ook wegblijven van de Porsche Cayman. Deze coupé behoort tot de beste prestatiewagens, maar lange mensen zullen het moeilijk hebben om in en uit de wagen te stappen. Net als bij de Porsche 914 en Boxster is de plaatsing van de motor de reden dat deze auto niet geschikt is voor lange mensen.

FAQ

Past een Porsche Panamera ook voor lange mensen?

Ja, een Porsche Panamera is geschikt voor lange mensen. Om precies te zijn: de Porsche Panamera 4S is geschikt voor een lang persoon. Dat is bij de meeste sportwagens niet het geval. Toch kan het in- en uitstappen een kleine uitdaging zijn.

  Alles wat u moet weten over de Porsche 911 motornummercontrole

Is er een Porsche model dat plaats biedt aan vier personen?

Ja, de nieuwste Porsche 911 biedt plaats aan 4 personen. Het is echter belangrijk te weten dat de zetels op de voorste rij comfortabel zijn, terwijl de zetels op de achterste rij minder comfortabel zijn. Bovendien zijn niet alle nieuwste Porsche 911-modellen vierzitters, zoals het GT3-model dat niet is.

Waarom is Porsche zo duur?

Zoals de meeste luxe auto’s is Porsche duur vanwege de hoogwaardige materialen die gebruikt worden om de auto te maken. Bovendien is de auto uitgerust met toptechnologie die niet gemakkelijk in gewone auto’s te vinden is. En niet in de laatste plaats wordt de auto gemaakt door zeer ervaren experts.

Samenvatting

Als je een lang persoon bent, moet je uitzoeken welke Porsche modellen ideaal zijn voor jouw lengte. Hoewel Porsche een sportwagen is, zijn de meeste van zijn modellen geschikt voor langere personen. Sommige modellen zoals de Porsche 914, Boxster en Cayman zijn echter niet ideaal voor lange mensen.

Anderzijds zijn Porsche modellen zoals de Porsche 911, 928, 912, 924, 944, 968, en 356 wel geschikt voor lange mensen. De meeste van deze modellen zullen mensen passen met een lengte tussen 6 ‘en 6’5″. Hoe dan ook, het is van vitaal belang om te ontdekken welke Porsche goed bij uw lengte past voordat u tot aanschaf overgaat.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts