Hoe maak je een auto schoon – wat is de beste manier?

Veel mensen geloven dat het schoonmaken van een auto zo eenvoudig is als appeltaart, maar in werkelijkheid, als u uw auto goed wilt schoonmaken, moet u rekening houden met een paar verschillende factoren. U kunt uw auto naar een professionele detailer, maar het is beter om te leren hoe je de auto schoon te maken zelf, zodat u geld kunt besparen langs de lijn.

Ten eerste moet je al het juiste gereedschap voor de klus te verzamelen, zoals een slang, maar je moet investeren in een hoge kwaliteit hogedrukreiniger. Je moet ook gespecialiseerde car wash zeep en was te kopen, wat betekent dat je moet nooit vertrouwen op reguliere huis shampoo en zeep.

Verder zijn een of twee kwaliteitssponsen/wanten ook welkom, evenals gespecialiseerde autodroogdoeken. Nadat u al het nodige gereedschap voor de klus hebt verzameld, moet u een mooie, rustige plek vinden waar u uw auto kunt wassen zonder een enorme puinhoop te maken.

Om het helemaal af te maken, kunt u ook gespecialiseerde keramische coatingoplossingen kopen die zijn ontworpen om uw lak te beschermen en het gemakkelijker te maken voor toekomstige schoonmaakinspanningen.

Stap 1. – Spuit de auto schoon

De voor de hand liggende eerste stap naar een brandschone auto is de hele auto afspoelen om al het vuil en verontreinigingen los te maken die zich op de autolak hebben opgehoopt. Dit is het moment waarop u het beste kunt vertrouwen op een hogedrukreiniger, omdat een hogedrukreiniger in staat zal zijn om zelfs de hardste stukken vuil los te weken van gebieden zoals uw wielkuipen.

U kunt ook speciale zogenaamde “sneeuwschuim”-coatings gebruiken nadat u de auto hebt afgespoten, die alle verontreinigingen nog zachter zullen maken. Sneeuwschuim is ontworpen om het vuil van het oppervlak van de auto te tillen, wat het risico van krassen op de lak tijdens het met de hand wassen van de auto moet minimaliseren. U moet in dit stadium ook de wielen reinigen, want die zijn meestal het vuilste onderdeel van elke auto.

  Beste sportwagen voor lange bestuurders

Stap 2. – De auto met de hand wassen

Dit is het moment dat u de autozeep met water in een emmer moet mengen en de volgende emmer met zuiver water moet vullen. Neem uw want/spons en zorg ervoor dat deze goed doordrenkt is met de zeep en begin zachtjes over het dak te glijden om het vuil te verwijderen.

Begin vanaf de bovenkant van de auto en werk langzaam naar beneden, één paneel per keer. Zorg ervoor dat u de handschoen/spons voortdurend uitspoelt in helder water en vervang de spons/spons ook helemaal nadat u de helft van de auto met succes hebt gewassen. Zorg er ook voor dat u het schone water een paar keer vervangt tijdens dit proces om het risico op krassen te minimaliseren.

Stap 3. – Alles afspoelen

Terwijl u de auto met de hand wast, moet u ervoor zorgen dat de auto altijd nat is door de auto één deel tegelijk af te spoelen terwijl u de auto met de hand wast. Nadat u de hele auto met succes met de hand heeft gewassen en u alle hoekjes en gaatjes heeft aangepakt, is het nu tijd om de hele auto voor de laatste keer grondig af te spoelen.

Door dit te doen zorgt u ervoor dat het droogproces soepel en gelijkmatig verloopt. Zorg ervoor dat u de binnenste wielkuipen en de remklauwen nog een keer goed afspoelt om alle remstof te verwijderen.

  Wat is de beste sportwagen voor dikke mensen?

Stap 4. – De auto drogen

Nadat u de auto met succes hebt afgespoeld, is het tijd om de auto te drogen. Gebruik microvezeldoeken door ze gewoon op de auto neer te leggen zonder over het paneel te glijden. Dit is essentieel omdat u geen krassen op de lak wilt maken als er nog vuildeeltjes op het paneel zitten.

U moet dit snel doen om het risico op vorming van watervlekken op de panelen te minimaliseren. Werk ook de deur-, en kofferbaknokken droog af de wielen zijn helemaal het einde.

Stap 5. – De lak beschermen

Nu is het tijd om de lak op te poetsen. Dat is niet iets wat u moet doen als u er geen ervaring mee hebt. Dit betekent dat je het beste een professionele detail specialist kunt bellen om het voor je te doen, of je kunt het gewoon overslaan als je niet probeert om je auto 100% brandschoon te maken.

De laatste afwerking is echter het aanbrengen van een gespecialiseerde keramische coating op uw auto om de lak te beschermen door deze niet te laten oxideren, wat betekent dat uw lak niet zal vervagen. Bovendien maken keramische coatings uw auto ook hydrofoob, wat betekent dat water gewoon van de panelen wegglijdt.

FAQ Sectie

Hoeveel kost het om een auto te detailen?

Dat hangt af van de grootte van de auto en hoe grondig u uw auto wilt laten detailen. Voor een basisbehandeling betaalt u ongeveer $50, maar als u een grondige detailingsessie wilt, moet u meer dan $100 betalen, vooral als u een groot voertuig bezit.

  Waarom knipperen auto's met hun lichten naar mij?

Een ander ding om in gedachten te houden is bent u proberen om het interieur van uw auto detail of niet, want als dat zo is, bent u ook gaat te hebben om een veel meer geld te betalen om het te doen. Hoe dan ook, de kosten van detailing diensten variëren sterk tussen meerdere verschillende detail specialisten.

Moet ik de auto zelf wassen of moet ik het aan een vakman overlaten?

U moet uw auto regelmatig wassen volgens de in de vorige alinea’s opgesomde stappen, maar het is ook een goed idee om uw auto af en toe naar een vakman te brengen om de lakkwaliteit te behouden.

U moet er echter voor zorgen dat u het juiste werk doet, anders is de kans groot dat u uw auto tijdens het wassen beschadigt.

Wat is het verschil tussen een auto poetsen en een auto detailen?

Een auto reinigen betekent al het vuil van de auto verwijderen en hem er fris laten uitzien, terwijl een detailing meestal te maken heeft met het wassen en beschermen en verzorgen van de lak. Dit betekent dat detailing meestal processen omvat zoals polijsten, swirl mark verwijdering, interieur conditionering, enzovoort.

Het detailleren van een auto heeft alleen zin als u een auto van topklasse bezit of als u uw auto wilt laten glanzen voor speciale gelegenheden, of als u hem probeert te verkopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts