Hoe open je een Tesla met een lege accu?

Zoals de meeste elektrische auto’s, werkt ook de Tesla op de hoofd tractie accu en een 12V lood-zuur accu. Als de 12V accu echter volledig leeg raakt, zal uw Tesla onbruikbaar worden, wat betekent dat zaken als deuren, ramen en koplampen niet zullen werken. Dus, hoe kunt u een Tesla openen met een lege batterij?

Als uw Tesla deur gesloten is en u heeft een lege batterij, dan kunt u de deur openen door de 12V batterij op te laden via de kofferbak. De 12V accu is de accu die de deuren en andere hulpsystemen van de Tesla van stroom voorziet. Het is ook dezelfde batterij die de koplampen aanzet als de hoofdbatterij van 400V uitvalt.

Wat is de procedure voor het openen van een Tesla met een lege batterij?

Als toevallig uw kofferbak

 1. Haal een externe 12V jumpstarter
 2. Zoek de sleepoog cover op de voorbumper aan de bestuurderskant. De afdekking van het sleepoog is meestal een grote cirkel. Druk op de bovenste rechterkant van de afdekking tot deze naar binnen duwt en trek de afdekking dan in uw richting.
 3. Vervolgens ziet u twee draden die met die afdekking zijn verbonden, of ze zitten in een gat en u moet ze er langzaam uittrekken.
 4. 4. Bevestig de kabels van de 12V jump starter aan de kabels van de auto. Begin met het aansluiten van de rode positieve kabel van de jump starter op de rode positieve kabel van uw Tesla. Sluit vervolgens de zwarte negatieve kabel van de 12V jump starter aan op de zwarte negatieve kabel van uw auto.
 5. Zet stroom in met behulp van uw externe jumpstarter om de kofferbak open te wippen.
 6. 6. Nadat u de kofferbak heeft geopend, maakt u de kabels los. Begin met de zwarte en dan de rode.
 7. Bevestig de kabels terug aan de sleepkap en plaats de sleepkap terug door de draden in de opening te plaatsen en de kap op zijn plaats te brengen, beginnend met de linkerbenedenhoek en duw hem dan op zijn plaats.
 8. Verwijder vervolgens het grote zwarte plastic paneel dat de 12V-loodzuuraccu huisvest. In de meeste gevallen bevindt deze zich boven de kofferruimte. Er is trouwens geen gereedschap nodig om de behuizing te openen.
 9. Na het openen van de kofferruimte ziet u het zwarte cabine-inlaatpaneel, dat zich meestal aan de bestuurderszijde van de auto bevindt. Ook dit paneel kan worden verwijderd door de clips naar boven te trekken.
 10. Vervolgens kunt u de rode positieve kabel van de jumpstarter vastmaken aan de rode positieve klem van de 12V-accu. Daarnaast bevestigt u de zwarte negatieve kabel van de jump starter aan de zwarte negatieve pool op de accu.
 11. Schakel de stroom van de externe jump starter in
 12. Geef de accu van de auto ongeveer 10 minuten. Na een korte tijd zal de auto zijn computers aanzetten. Bovendien zult u zien dat het touchscreen wordt ingeschakeld.
 13. Nadat u de auto van stroom heeft voorzien, koppelt u de kabels los. Normaal gesproken begint u met het loskoppelen van de zwarte kabel en later de rode kabel.
  1. Plaats de zwarte panelen die u eerder had verwijderd terug door ze op hun plaats te wippen. Zorg ervoor dat de panelen goed zijn uitgelijnd alvorens ze op hun plaats te duwen. Behandel ze voorzichtig, want ze zijn erg kwetsbaar.
 14. Op dit punt kunt u de deur openen, zelfs als de hoofdaccu voor de tractie van 400 V geen stroom heeft. De stroom in de 12V accu is voldoende om u in staat te stellen de deur en andere hulpsystemen te openen.
 15. Rijd ten slotte naar een oplaadstation om uw auto op te laden en u mag de auto niet uitzetten. Als u dat doet, kunt u vast komen te zitten in de auto als u deze niet volledig hebt opgeladen.
  N/B: Aangezien Tesla u verwittigt wanneer uw 12V batterij bijna leeg is, is het belangrijk om deze tijdig op te laden om te vermijden dat de batterij leegloopt. Bovendien verlengt het tijdig opladen van de batterij ook de levensduur van de batterij.
  Kan Tesla Y parallel parkeren

FAQ

Hoe kan ik een Tesla met een lege accu van de weg halen?

Als uw Tesla batterij midden op de weg sterft, hoeft u niet te wachten tot de sleepwagen arriveert om hem aan de kant te duwen. Zolang de 12V accu nog enige lading heeft, kunt u deze gebruiken om de auto in neutraal te zetten. Niettemin moet u de auto langzaam en over korte afstanden duwen.

Merk op dat de 12V-accu en de 400V-accu verschillend werken. De 400V-accu is bedoeld om de motor te laten draaien, terwijl de 12v-accu wordt gebruikt om hulpfuncties op de auto te voeden. Dus, als de auto zonder batterij komt te zitten, zal de 12V batterij het touchscreen aan laten staan waarmee je de auto in neutraal kunt zetten.

Wat gebeurt er als een Tesla in een afgelegen gebied sterft?

Als de batterij van uw Tesla in een afgelegen gebied sterft, moet u eerst op zoek gaan naar een andere auto die u kan helpen bij het jumpstarten van uw auto. Zorg ervoor dat de auto een verbrandingsmotor heeft, omdat elektrische voertuigen hun motor kunnen beschadigen als ze andere auto’s jump-starten.

Als er echter geen auto’s in de buurt zijn, maar je hebt wel een lithium-ion jumpstarter, dan kun je je auto toch jumpstarten. Zorg er gewoon voor dat u de startkabels aansluit op de klemmen van de 12V-accu wanneer dat nodig is. Ga daarna naar een laadstation om de batterij volledig op te laden.

  Wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Is Tesla goed voor lange afstanden?

Dat hangt af van de route. Sommige routes zijn goed voor lange-afstandsritten en andere niet. Dus, als uw route verschillende supercharger stations of toiletten heeft waar u kunt opladen, dan is er geen probleem. Als u echter een lange afstand wilt afleggen op een route met weinig oplaadstations, dan wordt het een uitdaging.

Conclusie

Als uw Tesla een lege batterij heeft maar u wilt toch de deur openen, dan heeft u daarvoor een jumpstarter nodig. Allereerst zult u de kofferbak moeten openen voordat u de 12V accu koppelt met de jumpstarter. Na het inschakelen van de 12V accu kunt u nu de deur openen.

Tesla wordt geleverd met twee accu’s: 400V en 12V accu’s, De 400V accu is voor de aandrijving van de motor, terwijl de 12V accu voor de aandrijving van de hulpsystemen is, zoals de deuren. Na het openen van de deuren moet u de ramen gedeeltelijk open laten totdat u de batterij volledig hebt opgeladen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts