Hoe vaak moeten Teslas worden onderhouden?

Tesla maakt volledig elektrische auto’s, wat betekent dat ze geen standaardonderhoud nodig hebben zoals het verversen van olie, het vervangen van brandstoffilters of bougies. Maar zoals elke auto heeft ook Tesla goed onderhoud nodig voor een soepele werking. Dus, hoe vaak moeten Tesla’s worden onderhouden?

Tesla heeft geen specifieke termijn voor onderhoud. In plaats daarvan raadt Tesla aan uw auto te onderhouden wanneer dat nodig is. Daarom kunnen de tijd en de kosten voor het onderhoud van uw auto van jaar tot jaar verschillen. Hoe dan ook, sommige onderhoudsbeurten moeten vaak worden uitgevoerd en deze omvatten:

 • Bandenrotatie, balans en wieluitlijning – Tesla adviseert haar klanten om hun autobanden elke 6.250 mijl te roteren, of wanneer het verschil in profieldiepte 2/32 of meer is. Naast het roteren van de banden, moeten de wielen worden gebalanceerd en uitgelijnd.
 • Cabineluchtfilter – het cabineluchtfilter moet ook vaak worden vervangen, omdat het voorkomt dat stof, pollen en andere deeltjes in de luchtopeningen terechtkomen. Het aanbevolen vervangingsschema verschilt echter van Tesla-model tot Tesla-model. Het moet om de 2 jaar worden vervangen bij het Tesla Model 3 en Y, en om de 3 jaar bij het Model S en X.
 • Remvloeistoftest – Tesla adviseert klanten om de remvloeistof elke 2 jaar te testen en indien nodig te vervangen.
 • High-efficiency particulate air (HEPA) filter – als uw Tesla model is uitgerust met een HEPA filter, dan moet u deze elke 2 jaar vervangen.
 • Air conditioning service – deze service omvat het vervangen van de zak met droogmiddel voor een uitzonderlijke efficiëntie en lange levensduur van het airconditioningsysteem van de auto. De zak moet echter op verschillende tijdstippen worden vervangen bij verschillende Tesla-modellen. Bij model 3 moet hij na 6 jaar vervangen worden, bij model Y na 4 jaar en bij model S en X na 3 jaar.
 • Winteronderhoud – dit geldt voor mensen in koude gebieden. Zorg ervoor dat u alle remklauwen elke 12 maanden of na 12.500 mijl reinigt en smeert.
  In het verleden moesten Tesla-klanten hun auto’s jaarlijks onderhouden. De zaken zijn echter veranderd nadat Tesla vlootbrede gegevens heeft bekeken. Het bedrijf merkte op dat zijn voertuigen een langere periode zonder regelmatig onderhoud aankonden, in tegenstelling tot conventionele ICE-auto’s.
  Moet ik mijn elektrische auto elke nacht opladen?

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Tesla betaalbaarder is in onderhoud dan traditionele benzineauto’s. Dus, zolang u ervoor zorgt dat de hierboven aanbevolen onderhoudsbeurten worden uitgevoerd, zou uw Tesla goed en efficiënt moeten rijden.

Bovendien hoeven de bestuurders niet voor een inspectie naar het servicecentrum te gaan, aangezien de Tesla eigenaars App de verschillende tijdslimieten op deze onderdelen zal bijhouden en de bestuurders zal toelaten te weten wanneer ze een servicebeurt moeten plannen.

Wat zijn de kosten van het gewone Tesla service onderhoud?

Aangezien Tesla volledig elektrisch is, zijn er een paar bewegende onderdelen waar u zich zorgen over moet maken die niet snel stuk gaan. Daarom zullen de onderhoudskosten van uw Tesla de eerste paar jaar erg laag zijn en zal de auto niet snel stuk gaan. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over een standaard onderhoudsbeurt, zoals eerder werd benadrukt.

Er zijn echter een aantal veel voorkomende onderhoudsbeurten waar u jaarlijks aandacht aan moet besteden. Deze omvatten banden rotatie, cabine luchtfilter vervangen, ruitenwisserbladen, en remsysteem flush. Niettemin, is het van vitaal belang om te weten hoeveel u zal moeten besteden aan deze jaarlijkse onderhoudsonderdelen. De kosten voor het onderhoud van deze onderdelen omvatten:

 • Banden rotatie – $ 35 tot $ 100
 • Cabine luchtfilter – $60 t0 $200
 • Wisserbladen – $20 tot $50
 • Rem systeem flush – $ 100 tot 110
  N/B: De prijzen variëren omdat het afhangt van het Tesla model waar je mee te maken hebt. Zo zijn de kosten voor bandenrotatie op een Tesla Model 3 goedkoper dan op een Tesla Model S.
  Hebben Tesla's veel onderhoud nodig?

Wat dekt de Tesla fabrieksgarantie?

Als u een nieuwe Tesla koopt, is het belangrijk om te weten wat de garantie dekt en wat niet. De meeste nieuwe Tesla-eigenaren denken dat de garantie van 8 jaar alles dekt, maar dat is niet het geval. De garantie van 8 jaar of 150.000 mijl voor Tesla Model S en X, en 8 jaar of 100.000 mijl voor Tesla Model 3 en Y dekt alleen de batterij en de aandrijving.

Tesla biedt een beperkte basisgarantie van 4 jaar/50.000 mijl zoals de meeste ICE-auto’s. Het heeft echter ook 5 jaar of 60.000 mijl garantie voor supplemental restraint system (SRS) en 12 jaar of onbeperkte mijlen voor carrosserie roest.

FAQ

Wat is Tesla’s uitgebreide serviceovereenkomst?

Om klanten te helpen dure reparaties gemakkelijk te kunnen dekken, biedt Tesla ook een uitgebreide serviceovereenkomst aan. Deze overeenkomst geldt echter alleen voor Tesla Model S en X. Mensen met een Tesla Model 3 of Y kunnen echter overwegen om een aftermarket-garantie te nemen bij een particuliere aanbieder.

Eigenaars van een Tesla Model S of X kunnen twee of vier jaar extra garantie krijgen via de uitgebreide serviceovereenkomst. Toch is het ook belangrijk om op te merken dat deze dekking geen batterij en aandrijfeenheid omvat.

Is het een must om mijn Tesla naar een Tesla Service Center te brengen?

Nee, u kunt uw auto naar een niet-Tesla service center brengen, maar in het geval van een probleem, kan de dekking onder uw Tesla garantie worden beïnvloed. Bovendien heeft Tesla over-the-air software-updates, diagnostiek op afstand en ondersteuning van Tesla mobiele onderhoudsdiensten.

  Gaat een Tesla 10 jaar mee?

Wat is de Tesla mobiele onderhoudseenheid?

Aangezien Tesla weinig servicecentra heeft, bieden ze mobiel onderhoud aan, waarbij ze direct naar u toe komen. De Tesla mobiele onderhoudsunit kan u echter alleen helpen om banden te laten roteren of uw filters te laten vervangen. Het enige wat u hoeft te doen is de diensten te boeken via de Tesla App.

Bottom line

In tegenstelling tot ICE-auto’s kent Tesla geen gepland serviceonderhoud meer. In het verleden eiste Tesla dat al zijn auto’s jaarlijks werden onderhouden, maar dat is niet langer het geval nadat het bedrijf ontdekte dat zijn auto’s duurzamer zijn en geen regelmatig onderhoud nodig hebben.

Tesla raadt echter aan om bepaalde onderdelen na bepaalde kilometers te laten nakijken. Een full-service inspectie moet bijvoorbeeld elk jaar worden uitgevoerd, terwijl bandenrotatie en wielbalans na 6250 mijl moeten worden uitgevoerd. Anderzijds moeten het cabineluchtfilter en de spoeling van het remsysteem om de 2 jaar worden vervangen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts