Honda Fit EV betrouwbaarheid

Honda staat over de hele wereld bekend om zijn betrouwbare en voordelige auto’s met zeer goede eigenschappen. De Fit EV is een volledig elektrische subcompacte auto die zeer geschikt is voor gezinsgebruik. De auto werd aangekondigd in slechts een paar staten in de VS.

Overzicht

De Fit EV werd aangekondigd in 2010, en de productie startte in 2013. Het was een model van de tweede generatie van de Honda Fit, met een geschatte actieradius van 89 mijl. De auto werd gelanceerd in slechts één uitrustingsniveau en één kleur.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijke factor bij de aanschaf van een auto. Het kopen van een Honda is altijd een veilige en geteste optie vanwege de extreem goede betrouwbaarheidshistorie. Honda wordt beschouwd als het meest betrouwbare automerk ter wereld. De Fit heeft een uitzonderlijk goede betrouwbaarheidsscore van 86, waarbij 57 de gemiddelde betrouwbaarheidsscore is.

Veiligheid

Veiligheid heeft tegenwoordig een hoge prioriteit, en Honda’s zijn behoorlijk veilig voor gezinnen om mee te reizen. De Fit is zowel door de NHTSA als door de IIHS aan crashtests onderworpen en heeft van beide een perfecte score gekregen. De auto heeft ook veel standaard veiligheidsvoorzieningen zoals lane-keeping assist, airbags, adaptieve cruise control, etc.

Afschrijvingspercentage

Mensen geven ook om de afschrijving van hun auto. Honda’s houden meestal hun waarde vast omwille van hun uiterst duurzame kwaliteitsonderdelen en bouwkwaliteit. Honda heeft een gemiddelde afschrijving van 40% na 5 jaar. De Fit is een geweldige auto, maar het is niet de beste in termen van afschrijvingspercentage, en het is ongeveer 54% afgeschreven na 5 jaar.

  Honda S2000 betrouwbaarheid

Onderhoud en reparatie

Een van de grootste voordelen van het bezitten van een Honda zijn de lage onderhoudskosten en de gemakkelijke reparaties. Gemiddeld kosten Honda auto’s rond de 428 dollar, wat lager is dan veel andere concurrenten.
De Fit heeft een gemiddelde onderhouds- en reparatiekost van $390 per jaar, en de Fit EV zou nog minder onderhoudskosten hebben dan dat.

FAQ

Is de Honda Fit EV een Voorwielaangedreven, Achterwielaangedreven of All-Wheel-Drive auto?

De Honda Fit EV is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Honda Fit EV?

De Honda Fit EV is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Kleine Station Wagons

Wat zijn de pk’s in een Honda Fit EV en heeft deze een turbo?

De Honda Fit EV heeft 123 pk en 189 lb-ft koppel.

Welk type wielen heeft hij?

De Honda Fit EV heeft 15 X 5,5 inch aluminium voorwielen en 15 X 5,5 inch aluminium achterwielen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts