Hyundai Azera betrouwbaarheid

Hyundai staat bekend als het best verkopende merk van betaalbare auto’s en produceert de meest betrouwbare auto’s op de markt. De Hyundai Azera is een voorwielaangedreven executive sedan. Hyundai produceert dit model sinds 1986 en het is nu in zijn 6de generatie. De auto biedt een ontspannen rijeigenschappen, comfortabele rijeigenschappen en een geweldig interieur.

Overzicht

Vanaf het begin van de productie werd de auto aangeduid als Hyundai Grandeur. Het is een 4-deurs executive sedan dat is het vlaggenschip model van Hyundai voor vele jaren en wordt op de markt gebracht onder verschillende naamnamen wereldwijd, prominent als de Hyundai Azera. Het is Hyundai’s eerste bijna-luxe auto met een royale achterbank. De huidige generatie wordt geleverd met een 3,3-liter V6-motor die 293 pk levert. Vanaf het modeljaar 2017 wordt de Azera niet meer verkocht in de VS en Canada, maar hij is nog wel verkrijgbaar in het Midden-Oosten en China.

Betrouwbaarheid

De Hyundai Azera heeft een betrouwbaarheid rating van 4 van de 5. Ze beschouwden de Azera ook als de meest betrouwbare optie; ranking op 1e van de 12 voor full-size sedan auto’s. Volgens J.D Power is de betrouwbaarheidsscore van de Azera 86 op 100. Van binnen en van buiten is het misschien wel de best uitziende auto in de klasse van executive sedans. Niet alleen dat, Azera is ook een van de meest brandstof-efficiënte auto’s.

  Is de Porsche Boxster een betrouwbare auto?

Veiligheid

Met de huidige ongevallencijfers zijn veiligheidsmaatregelen en -voorzieningen verplicht. De Azera is uitgerust met de nieuwste en meest effectieve technologie als het gaat om veiligheidsvoorzieningen, zoals dode hoek monitoring, rear cross-traffic alert, forward collision warning, parkeersensoren, airbags, remassistentie, Electronic Stability Control, en nog veel meer. Al deze voorzieningen maken het rijden effectief veilig.

Onderhoud en herstelling

Als betaalbare executive sedan stelt de Hyundai Azera ook niet teleur op het gebied van onderhoudskosten. De gemiddelde jaarlijkse kosten voor reparatie en onderhoud aan een Hyundai Azera bedragen $458, wat minder is in vergelijking met een gemiddelde van $590 voor full-size auto’s.

FAQ

Is de Hyundai Azera een voorwielaangedreven, achterwielaangedreven of vierwielaangedreven auto?

De Hyundai Azera is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Hyundai Azera?

De Hyundai Azera is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA classificatie voor deze auto is: Grote Auto’s

Hoeveel pk heeft een Hyundai Azera en heeft hij een turbo?

De Hyundai Azera heeft 293 pk en 255 lb-ft koppel. De motor is een Regular Unleaded V-6 met een cilinderinhoud van 3.3 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Hyundai Azera?

16.3 Cubic Feet ( 0,462 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Hyundai Azera?

5,4 inch ( 13,72 cm)

Wat voor soort wielen heeft het?

Hyundai Azera heeft 19 X 8 inch Aluminium Voorwielen en 19 X 8 inch Aluminium Achterwielen.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Maken ze nog steeds de Hyundai Azera?

De Grandeur/Azera werd geherintroduceerd als vlaggenschip van het bedrijf na de lancering van de Genesis. De Azera is in Noord-Amerika en Canada met ingang van het modeljaar 2017 uit productie genomen.

Is een Hyundai Azera een goede auto?

De Hyundai Azera, Hyundai’s eerste luxe auto, is een grote sedan met een ruime achterbank. Hij is comfortabel en verfijnd en biedt een soepele rit, een rustig rijgedrag en een stil interieur.

Is de Hyundai Azera een elektrische auto?

Er zijn vier opties voor aandrijflijnen in de 2021 Hyundai Azera. Andere opties zijn een 2,4-liter Benzine/Elektrische hybride aandrijflijn of een 3,0-liter Benzine/LPG-motor.

Is de Hyundai Azera groter dan de Sonata?

Zoals u zou verwachten van twee middelgrote sedans, zijn de afmetingen van de Hyundai Sonata en Hyundai Azera zeer vergelijkbaar in termen van laadruimte en passagiersruimte. Hoewel de Azera iets langer is dan de Sonata, zijn hun breedtes en hoogtes bijna identiek.

Wat was het beste jaar voor de Hyundai Azera?

De volledig nieuwe Hyundai Azera, die vorig jaar werd geïntroduceerd, is zonder twijfel de mooiste grote sedan op de markt. Het is ook een van de meest efficiënte en krachtige auto’s in zijn klasse. Hij heeft veel van de meest begeerlijke kenmerken en is nog steeds van grote waarde.

  Hyundai Genesis Coupé Betrouwbaarheid

Is de Hyundai Azera een full-size auto?

De 2016 Hyundai Azera is verkrijgbaar in Limited en base trims. Hij kan vijf personen vervoeren. De voorstoelen van de 2016 Hyundai Azera zijn verstelbaar en voorzien van verwarming/koeling.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts