Hyundai i10 vs Opel Corsa – Wat is beter?

Is de Hyundai i10 een goede auto?

Niet alle mensen houden van compacte auto’s, maar niemand kan ontkennen dat compacte auto’s financieel gezien geen zin hebben. Ze zijn meestal goedkoper in aanschaf, goedkoper in gebruik, goedkoper in brandstof en goedkoper in reparatie als er iets misgaat. Ze zijn echt gemakkelijk te besturen, gemakkelijk om uit te kijken, en zijn gemaakt om eenvoudig te zijn. Ze worden meestal gebruikt voor intercity’s, maar kunnen ook vrij gemakkelijk lange afstanden afleggen.

De Hyundai i10 kwam voor het eerst op het toneel in 2007 en heeft sindsdien drie verschillende generaties voortgebracht. De nieuwste i10 werd geïntroduceerd voor het modeljaar 2019/2020 en volgt Hyundai’s nieuwere designtaal die er zowel van binnen als van buiten wat memorabeler uitziet. Als zodanig is de huidige i10 om verschillende redenen een vrij populaire auto in dit segment.

De Opel Corsa bestaat daarentegen al sinds 1982 en er zijn 6 verschillende generaties van. De nieuwste Corsa werd ook geïntroduceerd voor het modeljaar 2019/2020, wat betekent dat deze twee van dezelfde leeftijd zijn. Dus, Hyundai i10 vs Opel Corsa – Welke is beter?

We kunnen nu al zeggen dat dit een close one zal zijn omdat beide auto’s een vrij goed afgeronde ervaring bieden. Beide hebben efficiënte, geavanceerde en duurzame motoren, een moderne designtaal binnen en buiten, en zijn betrouwbaar. Maar als u wilt weten waarom de ene beter is dan de andere, lees dan zeker dit artikel.

Hyundai i10

De Hyundai i10 wordt vooral gekocht door mensen in drukke Europese en Aziatische stadsstraten. De i10 is verkrijgbaar met een 1.0L driecilinder motor met 67pk of 100pk of een grotere 1.2L viercilinder motor met respectievelijk ongeveer 87pk. Alle beschikbare i10-motoren worden uitsluitend aangedreven door benzine, wat betekent dat er nog geen diesel- of hybridevarianten zijn.

  Is de Hyundai i10 een goede auto?

Alle i10-modellen worden geleverd met een permanent FWD-systeem. Een handgeschakelde versnellingsbak is standaard, terwijl een automaat als optie leverbaar is. Het exterieur van de nieuwste generatie van de i10 is veel beter vormgegeven dankzij beter ogende verlichting en spannendere kleurkeuzes. Het interieur is goed ingericht, maar niets bijzonders.

Waar de i10 de kroon op zet, is de betrouwbaarheid: het is een van de meest betrouwbare subcompacte hatchbacks op de markt. De waarde van de tweedehands i10 is hoog, terwijl de rijervaring niemand zal verbazen of beledigen.
De praktische bruikbaarheid is vergelijkbaar met die van de meeste auto’s in dit segment, wat betekent dat de i10 niet ontworpen is om mensen te vervoeren.

Opel Corsa

De Opel/Vauxhall Corsa begint bij een paar duizend dollar meer dan de i10 en zou dus ook meer moeten bieden. Motorisch gezien biedt de Corsa inderdaad meer, want hij wordt geleverd met een 1.2L driecilinder motor die 75pk, 100pk, of zelfs 130pk biedt in het Turbo model. Er is ook een 1.5L 4-cilinder dieselmotor met 102 pk, en een Corse-e elektrisch model met een accu van 50 kW en 136 pk.

FWD is de enige aandrijvingsoptie voor de Corsa, een handgeschakelde versnellingsbak is standaard en een automaat is ook beschikbaar. Qua design ziet de nieuwste Opel Corsa er echt cool uit, vooral met zwart afgewerkte sierdelen en een mooie contrasterende kleur. Het interieur is relatief sober, maar voldoende modern en goed uitgerust met alles wat je nodig hebt.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Sonata

De betrouwbaarheid is niet optimaal, zeker in vergelijking met de i10, die een van de meest betrouwbare auto’s in dit segment is. De tweedehands waarden zijn sterk omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in de nieuwste generatie van de Corsa. De rijervaring is veel spannender dan met de i10, want de Corsa voelt dynamischer aan.

Ook de praktische aspecten zijn vergelijkbaar met die van de rest van het segment, maar op veel gebieden, zoals de ruimte achterin, doet hij onder voor de i10.

Verdict – Het is een gelijkspel

We hebben voor deze test geen winnaar gekozen, want beide hebben veel te bieden. Om te beginnen is de i10 goedkoper, goedkoper in gebruik, veel betrouwbaarder en praktischer. Aan de andere kant is de Corsa opwindender om mee te rijden, heeft hij betere motoren, ziet hij er aantoonbaar beter uit en is hij iets zuiniger.

De Corsa is ook verkrijgbaar met een elektromotor en met een dieselmotor, die beide niet onder de motorkap van de i10 te vinden zijn. De Corsa voelt opwindender aan dankzij de opwindender motoren en betere rijeigenschappen, maar de i10 voelt iets comfortabeler en gemakkelijker te besturen.

De i10 biedt ook een beter zicht rondom en is standaard voorzien van betere veiligheidsvoorzieningen. Al met al zijn beide auto’s goed, zodat u met geen van beide een verkeerde keuze kunt maken.

  Is de Hyundai Veloster een goede auto?

FAQ Sectie

Is Opel hetzelfde als Opel en Buick?

Opel is een tientallen jaren oud Duits betaalbaar automerk met een lange traditie in het maken van allerlei soorten auto’s, van mini hatchbacks, grote sedans, SUV’s en zelfs pick-ups, Opel is een vrij bekend Europees merk. Vauxhall is een Brits merk, maar alle auto’s van Vauxhall zijn in wezen gerebadgde auto’s van Opel, wat ook al tientallen jaren het geval is.

Buick, daarentegen, was ongeveer hetzelfde als Vauxhall, maar in 2017 werd Buick bevrijd en begonnen ze hun eigen auto’s te maken met hun eigen designtaal waardoor Buick niet meer hetzelfde is als Opel, althans niet meer.

Is de Hyundai i10 veiliger dan de Opel Corsa?

Beide wagens zijn veilig en dus is veiligheid geen probleem. De i10 krijgt echter wel een beter palet aan veiligheidssystemen rechtstreeks van de fabriek, in tegenstelling tot de Corsa die slechts het absolute minimum krijgt. Maar als u wilt dat deze twee zo veilig mogelijk zijn, zult u veel geld moeten betalen voor optionele veiligheidsvoorzieningen.

Waarom zijn de Hyundai i10 en Opel Corsa niet verkrijgbaar in de VS?

Compacte hatchbacks en compacte auto’s in het algemeen zijn niet zo populair in de VS en daarom kunt u in de VS geen Hyundai i10 of Opel Corsa kopen. Deze werden nooit aangeboden in de VS en zullen er waarschijnlijk ook nooit komen omdat Amerikaanse klanten er gewoon niet genoeg om geven om zulke kleine auto’s te kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts