Hyundai i30 vs VW Golf – Wat is beter?

Is de Hyundai i30 een goede auto?

De wereld van de hatchbacks zit vol met tientallen geweldige opties in verschillende prijscategorieën. De Volkswagen Golf is een van de pioniers van dit segment en hij blijft zelfs na 8 verschillende generaties aan populariteit winnen. De Hyundai i30 daarentegen is nog niet zo lang op de markt als de Golf, maar weet de VW Golf op bepaalde markten nog steeds te overtreffen.

In dit artikel gaan we deze twee hatchbacks met elkaar vergelijken en vertellen we u waarom u voor de ene zou moeten kiezen boven de andere. We laten u kennismaken met alle ins en outs van beide modellen, we vertellen u welke de betere motor heeft, welke praktischer is, welke efficiënter, veiliger, sneller en begeerlijker is en alles wat u nog meer moet weten. Dus, Hyundai i30 vs VW Golf – Wat is beter?

Allereerst is de VW Golf verkrijgbaar met meer dan vijf verschillende aandrijflijnen, afhankelijk van de markt en het uitrustingsniveau. De Hyundai i30 heeft alleen een benzinemotor, terwijl de Golf verkrijgbaar is in benzine-, diesel- en hybridevarianten. De VW Golf is ook het nieuwere model van de twee, wat betekent dat hij moderner en actueler zou moeten zijn.

Betrouwbaarheid is waar de i30 het haalt, maar niet met heel veel. De Golf is ook een iets duurdere auto, maar je voelt het prijsverschil vrij gemakkelijk. De praktische bruikbaarheid is iets beter bij de VW Golf, maar beide zijn in lijn met de meeste andere hatchbacks uit dit segment.

Hyundai i30

U kunt de i30 krijgen voor een vanafprijs van ongeveer $ 20.000 in verschillende markten, terwijl de i30N Performance u meer dan het dubbele van dat geld gaat opleveren. De normale i30 is leverbaar met twee afzonderlijke benzinemotoren. De eerste is een 1.0L driecilinder lijnmotor met 120pk, terwijl de andere een 1.5L viercilinder is met 160pk. Aan de top staat de i30 N met zijn 275pk sterke 2.0L 4-cilinder turbomotor.

  Veel voorkomende problemen met Hyundai Ioniq 6

Een handgeschakelde 6-versnellingsbak is standaard, maar je kunt upgraden naar een 7-traps DCT-automaat. Alle versies van de i30 zijn strikt FWD, inclusief de i30 N. Qua design zal de i30 niet snel in de prijzen vallen, zeker niet als je hem vergelijkt met de meeste moderne hatchbacks. Het interieur is vrijwel hetzelfde en biedt alles wat je nodig hebt, maar op de meest onopvallende manier.

De betrouwbaarheid is over de hele linie uitstekend, terwijl ook de rijervaring vrij normaal is, met uitzondering van de i30 N die echt leuk is om mee te rijden. De praktische bruikbaarheid is oké voor het segment, wat betekent dat de i30 niet de meest noch de minst praktische auto op de markt is.

VW Golf

De VW Golf begint bij een paar duizend dollar meer dan de i30 voor het basismodel, terwijl de top-specificatie Golf R een paar duizend dollar meer kost dan de i30 N. Qua motor is de VW Golf er in vrijwel alle varianten. Je kunt het benzinemodel krijgen met een standaard 1.0L driecilinder met 90-110 pk, een 1.5L viercilinder met 130-150 pk, of de top-specificatie 2.0L viercilinder met maximaal 320 pk in de Golf R.

Qua design ziet de VW Golf er echt fris uit, maar het valt meteen op dat VW geen compleet nieuwe Golf heeft gemaakt, want de Mk8 is duidelijk gebaseerd op de Mk7. Het design van het exterieur is sterk afhankelijk van de specificaties, wat betekent dat de Golf er zowel geweldig als echt lelijk uit kan zien. Het interieur is een mixed bag, want het biedt veel functionaliteit, maar het gebruiksgemak en de materiaalkeuze zijn twijfelachtig.

  Is de Hyundai Azera een goede auto?

Qua betrouwbaarheid is de VW Golf slechter dan de i30, en dat zal niet snel veranderen. De VW Golf voelt vrij comfortabel aan om mee te rijden, met een geweldig zicht rondom en een redelijk grote kofferbak. De ruimte op de achterbank is ook erg goed, zoals vaak het geval is bij de VW Golf.

Verdict – De VW Golf is beter

De Volkswagen Golf is in meer dan één opzicht altijd het summum geweest van hatchback-autodesign. Ten eerste is VW een van de bekendste en meest iconische merken uit de autogeschiedenis. De VW Golf bestaat al tientallen jaren, wat betekent dat VW veel moeite, tijd, geld en bedrijfsenergie heeft gestoken in het zorgen dat de Golf aan de top blijft.

Qua design zien de VW Golf modellen met R-Line, GTD of GTI afwerking er veel beter uit dan welke i30 dan ook. Het interieur is veel beter bij de Golf, maar als je ze niet hoog genoeg specificeert, zien ze er van binnen allebei goedkoop uit. De VW Golf biedt meer zitruimte, wat geen verrassing is omdat VW Golfs altijd bekend hebben gestaan om hun grote ruimte, maar de i30 biedt wel 5 liter meer kofferruimte.

De betrouwbaarheid is beter bij de i30, de prijs is beter bij de i30 en het gebruiksgemak is beter bij de i30. Aan de andere kant heeft VW meer motoren, meer vermogen, meer ruimte, meer technologie en een begeerlijkere badge.

  Hyundai i30 vs Ford Focus - Wat is beter?

FAQ Sectie

Is de Hyundai i30 zuiniger dan de VW Golf?

De meeste MPG’s die u met een Hyundai i30 zult halen, liggen tussen 40 en 50 MPG, waarbij dat laatste alleen mogelijk is als u als een echte oma rijdt. Aan de andere kant kan de VW Golf gemakkelijk 50 MPG halen met benzinemodellen, terwijl dieselmodellen in het beste geval een verbazingwekkende 70 MPG kunnen halen.

Bovendien wordt de VW Golf aangeboden met twee hybride motoren, waarvan er één tot bijna 200 MPG kan rijden.

Is de Hyundai i30 veiliger dan de VW Golf?

Zowel de Golf als de i30 zijn met 5 sterren beoordeeld op het gebied van veiligheid en beide zijn leverbaar met vrijwel alle hulpsystemen die de hatchbackwereld kent. Natuurlijk moet u voor de meeste daarvan extra betalen, maar we moeten ook vermelden dat Hyundai standaard meer veiligheidssystemen aanbiedt.

Is de Hyundai i30 een betere gezinsauto dan de VW Golf?

Hoewel de Hyundai i30 een geweldige gezinsauto is, is de VW Golf misschien wel de beste gezinsauto die er is. De VW Golf biedt een overvloed aan ruimte, terwijl de kofferbak bijna even groot is. Je kunt hier echt geen verkeerde keuze maken, want het zijn allebei geweldige gezinsauto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts