Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Wat is beter?

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

Het afgelopen decennium heeft de populariteit van elektrische auto’s een hoge vlucht genomen en de meeste autofabrikanten hebben hun eigen versie van de elektrische auto uitgebracht. Tesla heeft de Model 3, Kia heeft de elektrische auto6, VW heeft de.ID 4, Hyundai heeft de Ioniq 5, en Polestar heeft de Polestar 2. In dit artikel gaan we ons alleen richten op de Ioniq 5 en de Polestar 2. Dus, Hyundai Ioniq 5 vs Polestar 2 – Welke is beter?

De Hyundai Ioniq 5 werd in 2021 voor het eerst geïntroduceerd en verraste de wereld. Allereerst ziet de Ioniq 5 er geweldig uit dankzij zijn boxy design met authentieke designtoetsen die de ervaring aanzienlijk verhogen. Polestar was vroeger de prestatiedivisie van Volvo, maar ze hebben zich later vertakt tot een apart merk met een visie op elektrische auto’s, en de eerste Polestar elektrische auto in massaproductie is de Polestar 2 uit 2022.

Zowel de Ioniq 5 als de Polestar 2 staan helemaal bovenaan als het gaat om best verkochte elektrische auto’s op de huidige markt, omdat ze allebei kracht, efficiëntie, ruimte, veiligheid, technologie en wenselijkheid bieden. U kunt voor beide modellen kiezen uit twee batterijgroottes, achterwielaandrijving is standaard, maar u kunt desgewenst voor AWD gaan.

Design is volledig subjectief, maar we kunnen niet zeggen dat deze er niet slecht uitzien. Ze lijken ook redelijk betrouwbaar, wat te verwachten is van een elektrische auto. Qua prijs is de Polestar 2 iets goedkoper dan de Ioniq 5, maar de goed uitgeruste modellen verschillen niet veel van elkaar.

Hyundai Ioniq 5

Met een vanafprijs van ongeveer 42.000 dollar wordt de Ioniq 5 geleverd met twee verschillende batterijgroottes, een kleinere 58kWh batterij en een grotere 77kWh batterij. De eerste biedt 170 of 235 pk, afhankelijk van of je voor AWD kiest of niet, terwijl de tweede 217 of 306 pk biedt, ook afhankelijk van of je voor AWD kiest of niet. U kunt verwachten dat de Ioniq 5 maximaal 303 mijl meegaat op een volle lading.

  Is de Hyundai Genesis een goede auto?

Hyundai zegt dat de Ioniq 5 snel DC laden ondersteunt met maximaal 350kW dat de Ioniq 5 kan opladen van 0% tot 80% in iets minder dan 18 minuten. Veel eigenaren hebben echter verklaard dat de Ioniq 5 meestal maximaal 230kW haalt en dat 350kW maar heel kort kan worden ondersteund.

Qua vormgeving is de Ioniq 5 werkelijk uitstekend, want hij ziet er door en door authentiek uit. Het interieur is fraai vormgegeven met alles wat nodig is om van de Ioniq 5 te genieten. De rijervaring is niet zo sportief als de Tesla Model 3 of sommige andere sportieve elektrische auto’s uit dit segment, het gaat meer om comfort en gebruiksgemak dan om rondetijden.

De betrouwbaarheid wordt beoordeeld op 73/100, wat een heel goed resultaat is, maar niet het beste voor een elektrische auto. De Ioniq 5 is ook erg praktisch en biedt veel ruimte achterin, maar de kofferruimte is niet om over op te scheppen.

Polestar 2

Met een vanafprijs van 45.000 dollar is de Polestar 2 redelijk vergelijkbaar met de Ioniq 5. Qua motor kun je kiezen tussen een 225pk motor met een 68kWh batterij, een 408pk motor met een 78kWh batterij, of een 231pk motor met dezelfde 78kWh batterij. Het maximale bereik van de Polestar 2 is ongeveer 317 mijl, wat betekent dat deze twee echt dicht bij elkaar liggen.

  Is de Hyundai Equus een goede auto?

De maximale snellaadsnelheid is beperkt tot 150 kW, wat aanzienlijk minder is dan de “echte” laadsnelheid van de Ioniq, die meestal rond de 230 kW schommelt. Dit betekent dat de Polestar 2 in ongeveer 30 minuten van 0% tot 80% kan worden opgeladen.

Qua design is de Polestar 2 veel eenvoudiger dan de Ioniq 5, omdat Polestar ernaar streeft de Polestar 2 minimalistisch te maken. Het interieur is ook erg mooi vormgegeven met veel zacht aanvoelende materialen die de ervaring op het niveau van een luxe auto moeten brengen. De betrouwbaarheid is gemaximeerd op 58/100 en dat is een stuk slechter dan bij de Ioniq 5.

De praktische bruikbaarheid is echt goed, maar de Polestar 2 zou een iets grotere achterbank kunnen gebruiken, want die is een van de slechtste in zijn klasse.

Verdict – De Hyundai Ioniq 5 is beter

Deze twee mainstream elektrische auto’s hebben veel te bieden en het was echt moeilijk om hier een winnaar uit te kiezen. Om te beginnen is de Ioniq 5 een praktischer auto met meer zitruimte, een grotere kofferbak en een beter zicht. Hoewel de Polestar 2 leverbaar is met meer dan 400 pk, zijn er niet echt grote voordelen als het op prestaties aankomt.

Dat komt omdat geen van deze twee een elektrische auto met prestaties is en dat is nogal duidelijk. De Ioniq 5 heeft ook een langere wielbasis waardoor hij comfortabeler is dan de Polestar 2. De Ioniq 5 krijgt ook standaard bepaalde veiligheidsvoorzieningen zoals hellingassistentie, terwijl de Polestar 2 dat niet heeft.

  Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Bovendien is de Hyundai Ioniq 5 een merkbaar betrouwbaardere auto, wat betekent dat hij een veel betrouwbaardere ervaring biedt. De Polestar 2 voelt aan als een premium product aan de binnenkant, maar dat is vrijwel het enige waar de Polestar de Ioniq 5 echt verslaat.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Ioniq 5 veiliger dan de Polestar 2?

De Hyundai Ioniq 5 is standaard uitgerust met bepaalde veiligheidsvoorzieningen, zoals downhill assist of back seat reminder, die bij de Polestar 2 niet beschikbaar zijn. De Ioniq 5 heeft ook standaard een waarschuwingsfunctie voor botsingen van achteren, terwijl de Polestar die als optie aanbiedt. Op het gebied van botsbeveiliging zijn beide auto’s met 5 sterren beoordeeld.

Is de Hyundai Ioniq 5 luxueuzer dan de Polestar 2?

De Ioniq 5 is de iets comfortabelere auto tussen deze twee, maar de Polestar 2 beschikt over duurdere interieurmaterialen en rijdt iets stiller. Beide zijn dus comfortabel en aangenaam, maar als we zouden moeten kiezen welke auto luxueuzer is, dan moet het de Polestar 2 zijn.

Is de Hyundai Ioniq 5 een betere gezinsauto dan de Polestar 2?

Dit is een gebied waar beide auto’s het heel goed doen, maar de meeste gezinnen kunnen beter voor de Ioniq 5 kiezen. Die heeft gewoon bepaalde functies die je helpen als je voortdurend meerdere mensen vervoert. De Polestar 2 voelt misschien als een aangenamere plek om tijd door te brengen, maar de Ioniq 5 voelt als een beter pakket over de hele linie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts