Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Wat is beter?

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?

Tesla is een synoniem geworden voor de elektrische auto, omdat dit bedrijf een van de grootste revoluties in de auto-industrie als geheel op gang heeft gebracht. De Tesla Model 3 is de populairste en waarschijnlijk de beste elektrische auto van Tesla die je kunt kopen en staat daarmee aan de top van de elektrische auto. Veel andere autofabrikanten volgden echter al snel met hun eigen iteraties van het elektrische voertuig.

Hyundai is een van de grootste autofabrikanten ter wereld en dat is wel duidelijk, want ze brengen voortdurend links, rechts en in het midden nieuwe auto’s op de markt. Een van de meest interessante auto’s die Hyundai maakt is de Ioniq 5. Sinds de Ioniq 5 uitkwam, waren mensen er snel bij om hem te vergelijken met de Tesla Model 3. Dus, Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 – Wat is beter?

De Tesla Model 3 en de Hyundai Ioniq 5 zijn rechtstreekse concurrenten in de markt van compacte tot middelgrote luxe elektrische auto’s. De Tesla Model 3 is de sportievere auto van de twee en komt in een paar verschillende uitvoeringen, terwijl het gamma van de Hyundai Ioniq 5 in vergelijking wat eenvoudiger is. Beide auto’s zien er zowel van binnen als van buiten futuristisch en opvallend uit.

Betrouwbaarheid is ook echt vergelijkbaar tussen de twee, maar de Tesla Model 3 heeft een ruwere start gehad. De Tesla wordt geleverd met een grotere kofferbak en meer ruimte aan de voorkant, terwijl de Ioniq 5 een beter zicht en meer ruimte aan de achterkant biedt. Als je wilt weten waarom je de ander moet overnemen, lees dan zeker dit artikel!

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 begint bij ongeveer 49.000 dollar en hij krijgt een behoorlijke standaarduitrusting, wat betekent dat je echt niet veel hoeft uit te geven aan extra’s. Wat de aandrijflijn betreft, kunt u kiezen uit drie batterijformaten, te beginnen met een kleinere 50-60kWh batterij, een middenklasse 75kWh batterij, of de top-specificatie 82kWh batterij.

Het vermogen varieert van 283 pk tot 513 pk voor het topmodel. AWD is standaard bij de duurdere modellen, en met het Long Range Plus-model kunt u tot 358 mijl rijden op een volle lading. De Tesla kan opladen met snelheden tot 250kW, waardoor je in slechts 30 minuten bijna 80% van de batterij kunt opladen.

Het design van de Model 3 sluit aan bij de rest van het Tesla-gamma dankzij gladde vouwen en een bubbelachtig passagierscompartiment. Het interieur is zo minimalistisch als het maar kan, want de Model 3 krijgt niet eens een metercluster. De Model 3 krijgt echter wel een hele lading nuttige en gimmicky technische voorzieningen.

De betrouwbaarheid is bij J.D. Power gemaximeerd op ongeveer 75/100, wat betekent dat de nieuwere Model 3-modellen veel beter zijn dan eerdere modellen. De praktische bruikbaarheid is voldoende, want de Model 3 krijgt een grote kofferbak, maar hij lijdt wel een beetje onder de hoofdruimte achterin.

Hyundai Ioniq 5

Met een vanafprijs van rond de $42.000 is de Ioniq 5 een paar duizend dollar goedkoper dan de Model 3, maar hij krijgt niet zoveel standaarduitrusting waardoor je meer moet uitgeven om de Tesla spec voor spec te evenaren. De Ioniq 5 wordt geleverd met twee batterijgroottes, een kleinere 58kWh batterij of een grotere 77kWh batterij, terwijl het vermogen varieert tussen 170pk en 306pk.

  Hyundai Palisade Betrouwbaarheid

FWD is ook de standaard bij de Ioniq 5, terwijl AWD als optie leverbaar is. De maximale actieradius van de Ioniq 5 bedraagt 303 mijl en de maximale oplaadsnelheid is beperkt tot 350 kW, wat betekent dat de Ioniq 5 in slechts 18 minuten van 0 tot 80% kan opladen. Veel mensen zeggen echter dat de Ioniq 5 maximaal 230 kW haalt en ongeveer even snel van 0 tot 80% oplaadt als de Tesla.

Qua design ziet de Ioniq 5 er echt authentiek uit met zijn retro-toekomst die zeker de aandacht trekt. Het interieur is veel drukker dan in de Tesla, waardoor de Ioniq 5 aanvoelt als een normale auto. De betrouwbaarheid is met 73/100 bij J.D. Power iets slechter, maar volgens Hyundai zijn de nieuwere Ioniq 5-modellen een stuk betrouwbaarder.

De praktische bruikbaarheid is echt goed, want de Ioniq 5 biedt veel ruimte achterin, maar komt tekort ten opzichte van de Tesla als het gaat om kofferbakruimte.

Verdict – De Tesla Model 3 is beter

De Tesla Model 3 biedt meer variatie als het gaat om aandrijflijnen, vooral als je van prestatiegerichte auto’s houdt. De Performance-versie van de Model 3 laat de Ioniq 5 in het stof achter dankzij zijn 500pk+, maar de Model 3 is ook de meer boeiende auto om in te rijden in het algemeen.

Ook al biedt de Ioniq 5 een aanzienlijk palet aan technologie, de Model 3 heeft meer geavanceerde autonoom rijdende technologie en is over het algemeen de auto met meer technologie. De Model 3 maakt ook gebruik van zachtere materialen in het interieur en voelt gewoon als de meer premium auto in het algemeen.

  Is Tesla beter dan Honda?

Aan de andere kant is de basis Ioniq 5 efficiënter dan de basis Model 3 en heeft hij een interessanter design, zowel van binnen als van buiten.

FAQ Sectie

Is de Tesla Model 3 veiliger dan de Hyundai Ioniq 5?

Zowel de Tesla Model 3 als de Hyundai Ioniq 5 kregen de IIHS “Top Safety Pick Plus” onderscheiding, wat betekent dat deze twee elektrische auto’s tot de veiligste elektrische auto’s op de markt behoren. Tesla krijgt wel een paar pluspunten vanwege zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals de Sentry Mode, die alleen bij Tesla’s verkrijgbaar zijn.

Is de Tesla Model 3 een betere gezinswagen dan de Hyundai Ioniq 5?

De Hyundai Ioniq 5 is wellicht praktischer voor gezinsgebruik dankzij het betere zicht en de gemakkelijkere instap. Aan de andere kant is de Model 3 waarschijnlijk de auto als u uw kinderen wilt vermaken tijdens een lange reis. Het komt erop neer dat ze allebei perfect zijn voor gezinsgebruik, en u kunt hier geen verkeerde beslissing nemen.

Kunnen Hyundai elektrische auto’s Tesla Superchargers gebruiken?

Op sommige plaatsen in de wereld kunnen Hyundai-eigenaars Tesla Superchargers gebruiken. In de meeste gevallen kunt u Tesla Superchargers echter niet met andere auto’s gebruiken, omdat deze met verschillende laders en verschillende maximale kW-laadsnelheden worden geleverd.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts