Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

Hyundai is een betrouwbaar merk geweest op het gebied van alle autotypes. De Tiburon is een 2-deurs sportwagen die van 1996 tot 2008 door Hyundai werd geproduceerd. We kenden de Hyundai Tiburon ook als Hyundai Coupe in sommige Europese markten. De auto bood twee generaties, die qua prestaties zeer betrouwbaar waren.

Overzicht

Hyundai komt altijd met de beste auto’s in verschillende klassen. De Tiburon was een sportwagen, met een behoorlijke acceleratie en hoge snelheid. Er waren ook geen grote problemen met de Tiburon, waardoor het een van de meest betrouwbare 2-deurs sportwagens van die generatie was. De Hyundai Tiburon heeft een 2.0-liter viercilinder motor die 138 pk levert bij een topsnelheid van 218 km/u.

Betrouwbaarheid

Als sportmodel gebruikt de Tiburon veel van dezelfde onderdelen en doet hij hetzelfde onderhoud als andere Hyundai-modellen. Wat betrouwbaarheid betreft, heeft de Tiburon geen grote problemen gehad. Bij een auto van deze leeftijd staat de staat van onderhoud op de eerste plaats. RepairPal rapporteert een gemiddelde beoordeling van 3,6 sterren voor de Tiburon.

Veiligheid

De Hyundai Tiburon is een sportwagen, dus de veiligheidsmaatregelen zijn van topniveau. Volgens de NHTSA kreeg het 2008-model van de Tiburon de volle vijf sterren in geval van een frontale botsing. De acceleratie van de Tiburon was behoorlijk, dus extra veiligheidsmaatregelen waren verplicht.

  Hyundai Tucson Betrouwbaarheid

Afschrijvingspercentage

De Tiburon werd in 2008 uit productie genomen. Daarom is het afschrijvingspercentage van Hyundai’s Tiburon vrij laag in vergelijking met andere merken van auto’s in dezelfde klasse. Volgens de prognose van AutoPadre zal het afschrijvingspercentage in 5 jaar slechts 6% bedragen.

Onderhoud en herstelling

Hyundai Tiburon is een 2-deurs sportwagen maar heeft 4 zitplaatsen met handgeschakelde 5-versnellingsbak en alle andere kenmerken van een normale sportwagen. Wat de onderhouds- en herstellingskosten van deze sportauto betreft, verslaat Hyundai echter de rivaliserende merken met een behoorlijke marge. Zij schatten het gemiddelde jaarlijkse onderhoud en reparatie op ongeveer $274, wat rustig is voor een oud voertuig als de Tiburon.

FAQ

Is de Hyundai Tiburon een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Hyundai Tiburon is een voorwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Hyundai Tiburon?

De Hyundai Tiburon is een auto met 4 zitplaatsen. De EPA Classificatie voor deze auto is: Subcompact

Wat zijn de pk’s in een Hyundai Tiburon en heeft deze een turbo?

De Hyundai Tiburon heeft 172 pk en 181 lb-ft koppel. De motor is een Gas V6 met een cilinderinhoud van 2.7L/ Het brandstofsysteem is: MPI.

Hoe groot is de kofferbak van de Hyundai Tiburon?

14.8 Cubic Feet ( 0,419 m3 )

Wat voor soort wielen heeft hij?

Hyundai Tiburon heeft 17 x 7.0 inch Aluminium Voorwielen en 17 x 7.0 inch Aluminium Achterwielen.

  Hyundai Ioniq 5 Electric Betrouwbaarheid

Hoe lang gaat een Hyundai Tiburon mee?

Hij loopt goed en zou minstens 250.000 mijl mee moeten gaan zonder problemen. De stop en go rijden situatie is wat echt slijt de motor, zoals ik al zei dat de meeste van mijn mijlen zijn op duidelijke freeways.

Zijn Hyundai Tiburon goede auto’s?

Het is een goede tweedehands auto. De Tiburon is in staat om goed te accelereren en een hoge snelheidslimiet met fatsoenlijke acceleratie te bereiken. De auto stuurt goed en is een prima platform voor modding liefhebbers. Hij is erg klein waardoor zowel het interieur als het exterieur makkelijk te onderhouden is. Deze auto werd vergeleken met de Acura RSX en de Chevy Camaro, Toyota Solara, en de Honda Accord Coupe.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts