Hyundai Tucson vs Nissan Rogue – Wat is beter?

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

Als het gaat om compacte crossovers, worden we echt verwend met keuze, want er zijn tientallen modellen in dit segment, die allemaal iets unieks beloven te bieden. Hyundai biedt de Tucson crossover en Nissan de Rogue. Beide waren vroeger vrij saai en saai, maar nu proberen ze echt een stap verder te gaan.

Dus, Hyundai Tucson vs Nissan Rogue – Wat is beter? Ik zou zeggen dat de Hyundai Tucson het een klein beetje beter doet, maar het hangt ervan af waar u meer waarde aan hecht. Qua motoren zijn deze twee echt vergelijkbaar, want hun instapmotoren zijn uitsluitend benzinemotoren met minder dan 200 pk. U kunt bij beide kiezen voor een hybride aandrijving, wat over het geheel genomen de betere keuze is.

Qua design hangt het van uw persoonlijke voorkeur af, want beide SUV’s zien er futuristisch uit, vooral als u naar de verlichting kijkt. De Rogue is de iets ruigere en meer utilitaire optie en de Tucson is iets beschaafder en meer op de weg gericht. Het interieur is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar ik denk dat de Tucson het haalt.

De prijzen zijn ook vergelijkbaar, maar de Rogue kost in vrijwel alle categorieën een paar duizend minder. De praktische bruikbaarheid is bij beide uitstekend, want er kunnen gemakkelijk vier volwassenen in en heel veel vracht achterin.

Hyundai Tucson

De Hyundai Tucson begint bij ongeveer $ 27.000 in de huidige tijd, wat betekent dat de meeste relatief goed uitgeruste modellen waarschijnlijk rond de $ 35.000 tot $ 37.000 gaan kosten. Qua motor kunt u kiezen tussen de kleinere 1.6L 54-cilinder met 150 pk of u kunt gaan voor een hybride model in het hogere segment met 235 of 265 pk. Het verbruik wordt geraamd op 29 MPG gecombineerd en AWD is optioneel verkrijgbaar.

  Nissan Frontier betrouwbaarheid

Qua design ziet de Tucson er erg interessant uit dankzij een relatief afgerond ontwerp, maar met ruitvormige rechte designaccenten die de auto wel verheffen. De meest interessante ontwerpaspecten zijn waarschijnlijk voorbehouden aan de verlichting van de auto, want zowel de koplampen als de achterlichten zien er echt modern en authentiek uit. Het interieur is echt mooi vormgegeven met grote schermen en futuristische snuisterijen zoals sfeerverlichting.

De betrouwbaarheid van de Tucson is echt goed, zoals de meeste SUV’s van Hyundai tegenwoordig. De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de Tucson biedt een van de grootste koffers in dit segment. Het zicht is erg goed en in- en uitstappen is een fluitje van een cent dankzij de hogere rijhoogte.

Nissan Rogue

U kunt een paar honderd dollar besparen met het instapmodel van de Rogue, die iets minder dan 27.000 dollar kost, maar hoger gespecificeerde modellen kosten meestal tussen 33.000 en 36.000 dollar. Het motorenaanbod is iets krachtiger dan in de Tucson, want het instapmodel van de Rogue heeft een 184 pk sterke 4-cilinder benzinemotor. De Rogue is nog steeds niet leverbaar met een hybride, wat zeker een nadeel is, maar een hybride komt waarschijnlijk volgend jaar.

Qua design heeft de Nissan Rogue een iets ruigere en meer utilitaire aanpak, wat betekent dat hij terrein kan doorkruisen dat de Tucson simpelweg niet kan. Het interieur is ook goed ontworpen, maar is niet zo spannend als dat van de Tucson. Design is een kwestie van persoonlijke voorkeur, en sommige mensen zullen het aanbod van Nissan mooier vinden dan dat van de Tucson.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai Tucson

De betrouwbaarheid van de Rogue is uitstekend, want de meeste betrouwbaarheidstabellen en onderzoeken geven hem 5 van de 5 sterren. De afschrijving is iets meer overdreven bij de huidige Rogue, maar dit zal waarschijnlijk veranderen met de op handen zijnde vernieuwde versie. Een voordeel van de Rogue is dat u kunt kiezen tussen de standaard Rogue en de Rogue Sport.

De praktische bruikbaarheid is ook erg goed, want de standaard Rogue biedt iets meer zitruimte dan de Tucson.

Verdict – De Hyundai Tucson is beter

De Hyundai Tucson is de beste omdat hij leverbaar is met een hybride aandrijflijn en de Nissan Rogue niet. Bovendien zou ik zeggen dat de Tucson er zowel van binnen als van buiten beter uitziet, maar de Nissan Rogue Sport is ook een heel mooie auto.

De Rogue is een meer utilitaire SUV, wat betekent dat hij een iets robuuster ontwerp heeft dat beter tegen een stootje kan. De iets grotere bodemvrijheid maakt het ook mogelijk om met meer gemak over glooiingen in de weg te rijden. Aan de andere kant is de Tucson de SUV die zich beter gedraagt op glad asfalt, maar niet veel beter.

Ik zou zeggen dat de Tucson een modernere, meer van technologie voorziene SUV is, terwijl de Rogue een meer klassieke SUV is. Als zodanig zal uw aankoopbeslissing waarschijnlijk gebaseerd zijn op waar u gewoonlijk rijdt en welke er beter uitziet.

  Hyundai Tiburon betrouwbaarheid

FAQ

Is de Hyundai Tucson een betere terreinauto dan de Nissan Rogue?

De Hyundai Tucson wordt af fabriek geleverd met een FWD-systeem, maar u kunt kiezen voor een AWD-model, wat betekent dat hij kan worden gebruikt voor licht tot matig off-roaden. De Nissan Rogue is ook verkrijgbaar met AWD, wat betekent dat hij hetzelfde kan. De Rogue is echter iets robuuster, wat betekent dat hij off-road rijden iets beter aankan.

Dit geldt alleen voor de standaard Nissan Rogue, want de Nissan Rogue Sport is vrijwel gelijk aan de Hyundai Tucson.

Is de Hyundai Tucson zuiniger dan de Nissan Rogue?

Met de Tucson kunt u ongeveer 29 MPG gecombineerd verwachten, terwijl de Nissan Rogue ongeveer 28 MPG haalt. Het verschil in efficiency is het duidelijkst op de snelweg, waar de Rogue de Tucson met maar liefst 4 MPG verslaat.

De Tucson is echter voorzien van een hybride motor en dat betekent dat de Tucson in de stad veel beter rijdt. Volgens betrouwbare online bronnen zou de HEV-versie van de Tucson tot 40 MPG gecombineerd moeten kunnen rijden.

Hoeveel kost het om de Hyundai Tucson en de Nissan Rogue te leasen?

De Hyundai Tucson kost ongeveer 250 tot 260 dollar per maand gedurende 26 maanden, terwijl de Nissan Rogue enkele tientallen dollars meer kost. Het hangt allemaal af van de deal die u kunt krijgen, wat betekent dat deze in dat opzicht echt vergelijkbaar zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts