Hyundai Tucson vs Subaru Forester – Wat is beter?

Is de Hyundai Tucson een goede auto?

De wereld van de compacte crossovers staat bol van de tientallen verschillende opties en het kan vaak moeilijk zijn om te beslissen welke je moet kopen. Zowel de Hyundai Tucson als de Subaru Forester staan aan de top van dit segment, omdat ze op de meeste markten erg goed verkopen. Dus, Hyundai Tucson vs Subaru Forester – Wat is beter?

Wat de motorkeuze betreft, leveren beide merken, maar de Subaru schiet op sommige punten tekort, wat we in dit artikel zullen vermelden. AWD is standaard op alle Forester-modellen en dat is een groot pluspunt ten opzichte van de standaard FWD van de Tucson. Qua design is het eigenlijk helemaal geen vergelijking, want de Tucson lijkt de meest coherente en aantrekkelijke auto.

De rijervaring is zeer verschillend tussen deze twee, maar beide leveren wat een dagelijkse bestuurder het beste kan. De betrouwbaarheid is bij beiden uitstekend, maar de een is nog altijd beter dan de ander. Qua prijs zijn deze twee echt vergelijkbaar. Praktisch gezien is de Tucson op bepaalde punten beter, terwijl de Forester het op andere punten beter doet.

Al met al liggen deze twee echt dicht bij elkaar, maar ik zou de Tucson een aanzienlijk voordeel geven omdat hij op de een of andere manier beter het beeld schetst van wat een moderne crossover SUV zou moeten zijn. Wil je meer weten, lees dan zeker dit artikel, en kom erachter!

Hyundai Tucson

Met een vanafprijs van rond de $27.000 lijkt de Tucson een goed geprijsde SUV. Goed uitgeruste modellen zijn waarschijnlijk terug te zetten voor ongeveer $ 10.000 of meer, maar die komen met een heleboel goodies. De motoren zijn beperkt tot twee, een 1.6L 4-cilinder met 150 pk of een hybride versie met dezelfde 1.6L motor, maar met 230 tot 265 pk.

  Is de Hyundai Accent een goede auto?

FWD is de standaard bij de Tucson, evenals de 8-traps automaat in de meeste markten over de hele wereld. Design is waar de Tucson echt een verschil maakte in dit segment, want het introduceerde iets wat we nog niet eerder zagen. Met opvallende pittoreske carrosserielijnen, extreem futuristische verlichting en een geweldig uitziend interieur, is het echt moeilijk om iets aan te merken op de manier waarop de Tucson er van binnen en van buiten uitziet.

De betrouwbaarheid wordt door J.D. Power beoordeeld op 88/100, wat betekent dat de Tucson in dat opzicht uitstekend is, bijna toonaangevend in zijn klasse. De Tucson probeert geen off-roader of sportwagen te zijn, wat betekent dat hij veilig, probleemloos en zeer voorspelbaar rijdt. Hij beschikt over vrijwel alle moderne technologie en wordt door velen beschouwd als de benchmark in dit segment.

De praktische bruikbaarheid is geweldig, want hij biedt een van de grootste koffers in dit segment en de zitruimte is goed. Het zicht is geweldig, de Tucson heeft veel gezinsvriendelijke voorzieningen en de 1.6L kan tot 29MPG rijden, terwijl het hybride model tot 40MPG gecombineerd kan rijden.

Subaru Forester

De Subaru Forester begint bij ongeveer duizend dollar of meer dan de Tucson, maar goed uitgeruste modellen zijn goedkoper dan goed uitgeruste Tucson-modellen. Voor deze prijs kunt u kiezen tussen een 2.0L 4-cilinder hybride model met 150pk en maximaal 35MPG of een paar 4-cilinder Boxer motoren met maximaal 254pk en 27MPG.

  Veel voorkomende problemen met de Hyundai ix20

Qua design ziet de Forester er niet bijzonder uit, want hij volgt de bekende Subaru-designtaal. De auto valt niet op en is daarom relatief conservatief vormgegeven. Het interieur is iets gedurfder, maar niets om bijzonder trots op te zijn. De Forester rijdt wel goed dankzij het standaard AWD-systeem en de CVT-transmissie.

De betrouwbaarheid wordt geraamd op 80/100, wat iets minder is dan bij de Tucson, maar nog steeds beter dan bij de meeste andere auto’s. De praktische bruikbaarheid is erg goed, want de Forester is vergelijkbaar met de Tucson. De kofferruimte is echter beperkt tot 70 kubieke meter, wat minder is dan bij de Tucson.

In het terrein is de Forester een veel betere auto omdat hij ook een meer utilitaire aanpak hanteert. De Forester kan veel beter down and dirty gaan dan de Tucson en dat maakt hem een geloofwaardige winterauto.

De Hyundai Tucson is beter.

Allereerst krijgt de Tucson geavanceerdere, groenere en efficiëntere motoren die veel beter bij dit soort auto’s passen. Ook al moet je extra betalen voor een AWD-systeem, de Tucson biedt een meer veelbelovende aandrijflijn. Qua design pakt de Tucson het met gemak aan, want hij ziet er echt aantrekkelijk uit, wat niet vaak het geval is bij de meeste crossovers.

De rijervaring is beter met de Forester, want het is een veel capabelere auto, maar dat maakt de meeste mensen niet uit. De Forester biedt meer hoofdruimte voorin, maar minder hoofdruimte achterin. De beenruimte achterin is beter bij de Tucson, terwijl de Forester het aflegt tegen de beenruimte voorin.

  Hyundai Accent Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid is beter bij de Tucson, de technologie is beter bij de Tucson en ook de gezinsvriendelijkheid is beter bij de Tucson. Hoe je het ook wendt of keert, de Tucson lijkt de betere auto.

FAQ Sectie

Is de Hyundai Tucson veiliger dan de Subaru Forester?

Beide auto’s zijn onderscheiden met de IIHS “Top Safety Pick Plus” omdat ze overal geweldige passieve en actieve veiligheidssystemen bieden. Sommige van deze gegevens wijzen erop dat de Forester iets beter is op het gebied van botsbeveiliging, maar niet veel om een wezenlijk verschil te maken.

Is de Hyundai Tucson comfortabeler dan de Subaru Forester?

De Hyundai Tucson is iets comfortabeler dan de Subaru Forester dankzij een betere geluidsisolatie. Dat wil niet zeggen dat de Forester niet comfortabel is, maar deze twee staan zeker niet op hetzelfde niveau. De Tucson is bovendien een veel aerodynamischere SUV, waardoor het weggeluid veel minder merkbaar is op de snelweg.

Is de Hyundai Tucson een betere terreinauto dan de Subaru Forester?

De Subaru neemt dat, want die heeft standaard AWD en Subaru AWD staat bekend als een van de, zo niet het beste AWD-systeem als het gaat om tractie. Het is veilig om te zeggen dat beide auto’s niet ontworpen zijn voor off-roaden, maar als u zou moeten kiezen, zouden we sterk aanraden om voor de Forester te gaan, omdat dat over het algemeen een meer capabele auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts