In wat voor auto reed Columbo

Columbo is een Amerikaanse drama TV show over een excentrieke LAPD moordzaken detective genaamd Columbo. Deze TV show wordt geprezen voor het praktisch uitvinden van het omgekeerde detective verhaal waarin een dader wordt getoond die vroeg in de aflevering een misdaad pleegt, en de rest van de aflevering draait om Colombo die dat uitzoekt.

Colombo is een hardwerkende, toegewijde blue-collar moord detective die bekend staat om zijn gewiekste methodes en een paar onmiskenbare Colombo trademarks zoals de ”just one more thing” catchphrase, onvoorspelbaar en onpretentieus gedrag, en een sigaar.

Het lijkt er echter op dat de beige jas en de gelijkwaardige neo-noir Peugoeut 403 de handelsmerken zijn waar we het meest in geïnteresseerd zijn. De legendarische slagzin is waarschijnlijk het bepalende handelsmerk van Colombo, maar de Peugeot 403 is zeker het meest interessante.

De Peugeot 403 was het eerste Peugeot-model in de geschiedenis dat de grens van “één miljoen verkochte eenheden” overschreed. De productie van de 403 startte in mei 1955 en duurde tot oktober 1966. Gedurende deze periode werd de 403 aangeboden als sedan, cabriolet, stationwagen of zelfs als pick-up.

Waarom reed Colombo in de Peugeot 403?

Colombo was niet uw gemiddelde TV detective, hij was anders. Hij hield niet van dure pakken, auto’s of horloges. Hij was geen God onder de mensen, hij was gewoon een mens, een mens met een ongelooflijk deductief brein en een tamelijk versleten fedora.

Colombo reed dan ook niet rond in een rode Ferrari of een opgevoerde Pontiac, en hij stond ook niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij was ongelooflijk bescheiden en soms is hij zelfs voor een dader aangezien. Hoe dan ook, hij slaagde er altijd in de juiste dader te vinden, en hij was er altijd zeker van.

  Welke autostoelen zijn comfortabel?

De Peugeot 403 past Colombo als een handschoen. Het gerucht gaat dat de acteur die Colombo vertolkte (Peter Falk) de 403 persoonlijk heeft uitgekozen nadat hij hem op de parkeerplaats van de studio had gezien. Als je de beige jas en de gedragen fedora van dichterbij bekijkt, lijkt de Peugeot 403 perfect bij Colombo te passen.

Colombo was een vreemd uitziende detective die vreemd uitziende kleren droeg en in een vreemd uitziende auto reed, en dat was het punt. Stilistisch gezien is de Peugeot 403 dan ook de juiste keuze. Het is bijna onmogelijk om iemand als Colombo of de Peugeot 403 na te maken, en hopelijk zal niemand dat proberen.

Peugoet 403 – The strangemobile

Ook al zag de Peugeot 403 er geweldig uit als een politiedetective auto, hij presteerde niet als een. Voor de duidelijkheid, de 403 had een topsnelheid van rond de 80 km/u of daaromtrent. De 0-60 mph was ronduit deprimerend, meer dan 20 seconden. Tegenwoordig zijn deze prestatiecijfers nog slechter.

Nog vreemder is het feit dat een Amerikaan in een Peugeot reed, want Peugeot was geen merk dat in die tijd met de VS werd geassocieerd, omdat Franse auto’s voor Fransen werden gemaakt. Als zodanig waren ze compact en zuinig, en dat was nogal inferieur in vergelijking met een enorme V8-auto uit de jaren 1960.

De 403 werd ontworpen door niemand minder dan Pininfarina, een ontwerpbureau dat verantwoordelijk was voor het ontwerpen van enkele van de mooiste auto’s die ooit op aarde hebben rondgereden. Pininfarina was vooral beroemd vanwege de tien jaar lange samenwerking met Ferrari, die een paar jaar geleden ten einde kwam.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

De 403 gebruikte een 1290cc rechte 4-cilinder motor die 65pk en 75 lb-ft aan koppel kon leveren. Dergelijke vermogenscijfers waren toen troostend, en zijn dat nu nog steeds. Deze monsterlijke motor was gekoppeld aan een handgeschakelde vierversnellingsbak die de achterwielen aandreef.

Beroemde auto’s in TV shows en films – wat betekent dat voor de auto?

Een sterk merkimago is iets wat bijna elk merk wil bereiken. In 1969 landde Buzz Aldrin op de maan met een vrij onopvallend chronometeruurwerk van Omega. Sindsdien is de Omega Speedmaster Moonwatch, dankzij Buzz Aldrin, een van de meest iconische uurwerken aller tijden geworden.

Op dezelfde manier waarop de Speedmaster het horlogemerk Omega heeft gevormd, heeft de James Bond Aston Martin DB5 de erfenis van Aston Martin gevormd. Mensen houden van geschiedenis en verbazingwekkende verhalen, en dit zijn de verhalen die een belangrijk deel van de merkwaarde en de ontvangst door klanten kunnen dragen.

Voor een vleugje context, een Jaguar XKSS is een van de meest iconische auto verzamelen auto in het bestaan dankzij niemand minder dan Steve McQueen. Aangenomen wordt dat de huidige waarde van Steve McQueen’s XKSS rond de 25 miljoen dollar ligt, en dit betekent dat elke andere vergelijkbare Jaguar auto een ton aan geld kost.

Auto’s, horloges, kledingmerken, motorfietsen, zonnebrillen, of andere gebruiks- of stijlartikelen zijn veel meer geld waard als ze voorkomen in populaire TV-shows of films. Mensen houden van verhalen en erfenissen omdat ze vol emoties zitten, en emoties verkopen winstgevend, en ze doen ook wonderen voor een merk.

  Waarom ruikt mijn auto naar rotte eieren?

FAQ Sectie

Is de Peugeot 403 een goede auto?

Deze vraag beantwoorden als Colombo-fan is nogal eenzijdig en bevooroordeeld, gelukkig heb ik nooit naar Colombo gekeken. De Peugeot 403 is in alle opzichten een slechte auto. Hij is traag, zwak, onpraktisch en lastig te onderhouden.

Colombo reed er echter mee, en dat maakt de bruikbaarheid en verfijning van de 403 irrelevant.

Wat is de beroemdste filmauto aller tijden?

De beroemdste filmauto aller tijden is ongetwijfeld de Batmobile, op de voet gevolgd door de Aston Martin DB-5. Het verschil tussen de Batmobile en alle andere filmauto’s is dat de Batmobile niet echt een auto is die op de weg mag rijden.

Als zodanig kan de Batmobile niet worden gekocht op dezelfde manier als een DB5 dat kan. Dit betekent dat de waarde van de DB5 sterk verbonden is met de James Bond-franchise, en dat de hele waarde van Aston Martin zelf ook deels te danken is aan de James Bond-connectie.

Wat is het beste Peugeot-model aller tijden?

Peugeot is niet een merk dat gewoonlijk met grootheid wordt geassocieerd, maar er zijn een paar modellen die een grote impact hebben gehad, en de Peugeot 403 is er daar zeker één van. De Peugeot 504 uit 1968-1983 is waarschijnlijk het beste Peugeot-model aller tijden dankzij een heerlijke motor en geweldige rijeigenschappen.

Andere eervolle vermeldingen gaan naar de 1993 Peugeot 306, 2005 Peugeot 407 2.7 Coupe, en de 1979 Peugeot 505.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts