In welke maand koopt u een tweedehands Mercedes?

Als u van Mercedes-Benz houdt, maar niet genoeg geld hebt om een gloednieuwe auto te kopen, kunt u wachten en een gebruikte Mercedes kopen tegen een uitstekende prijs. Maar welke maand is het beste om een gebruikte Mercedes-Benz te kopen?

De maand januari is de beste tijd om een gebruikte Mercedes-Benz te kopen. Op de voet gevolgd door februari en december. Juni en juli zijn daarentegen de slechtste maanden om een tweedehands Mercedes-Benz te kopen. Januari is de beste maand om een tweedehands auto te kopen omdat de vraag extreem laag is.

Waarom is januari de beste maand om een tweedehands Mercedes-Benz te kopen?

Lage vraag

Omdat veel mensen tijdens de feestdagen veel uitgeven, zult u merken dat er in de eerste weken van januari minder kopers op de markt zijn. Hierdoor proberen dealers met hun prijzen concurrerender te zijn om klanten aan te trekken.

Meer voorraad

Een andere reden waarom gebruikte Mercedessen in januari en december goedkoper zijn, is dat er meer voorraad is. Mercedes rolt meestal aan het eind van het jaar nieuwe modellen uit. Dus, om ruimte te maken voor de nieuwe modellen, verkopen dealers gebruikte auto’s met een grote korting.

Welke andere tijdstippen moet ik een gebruikte Mercedes-Benz kopen?

Naast januari zijn er verschillende momenten in het jaar dat u uitstekende tweedehands Mercedes-Benz aanbiedingen kunt krijgen.

De beste feestdag om een tweedehands auto te kopen is Martin Luther King Jr. Day.

Het zal u misschien verbazen dat Black Friday niet de dag met de beste deal voor tweedehands auto’s is. Integendeel, het is Martin Luther King Jr Day dat de beste aanbiedingen heeft. Volgens onderzoek gedaan door iSeeCars, MLK Jr Day op voorwaarde dat 39% meer deals dan gemiddeld. Dit kan minder te maken hebben met de specifieke vakantie, maar eerder dat het valt in januari.

  Beste olie voor Mercedes C300

Het onderzoek kenmerkte 32 miljoen tweedehands autoverkopen uit 2018 en 2019, en richtte zich met name op deals waarbij kopers ten minste $ 1000 en $ 22.000 bespaarden in de prijs voor tweedehands auto’s van hoge kwaliteit. Dus, als u de beste deal op uw Mercedes-Benz wilt, moet u wachten tot deze dag om uw deal te maken.

Afgezien van Martin Luther King Jr Day, zijn er ook een aantal andere populaire feestdagen voor het kopen van een kwaliteit gebruikte Benz. Deze omvatten oudejaarsavond, kerstavond, Veteran’s Day, en Black Friday. Al deze feestdagen bieden uitstekende deals boven het gemiddelde.

Beste dag van de week om een tweedehands auto te kopen

De beste dag van de week om een tweedehandswagen te kopen is op maandag. Over het algemeen zijn weekdagen beter dan weekends omdat het aantal kopers meestal lager is. Ook bieden verkopers op maandag goede deals omdat ze niet weten wat ze de hele week kunnen verwachten.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands Mercedes kopen?

U aarzelt misschien om een gebruikte Mercedes-Benz te kopen, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Dit luxueuze merk met een embleem met drie sterren maakt zijn motto “het beste of niets” waar. Ook al heeft Mercedes zijn eigen deel van problemen gehad, het maakt nog steeds zijn hype waar, zelfs met een gebruikte auto. Zorg er gewoon voor dat de specifieke auto in goede staat is.

Of u nu overweegt om een 2018 E-Klasse wagon of een 2012 S-Klasse sedan te kopen, u krijgt nog steeds een auto met hoogontwikkelde technologie, classy look, comfortabele rit, uitstekende prestaties, en duurzaamheid. Hoewel u misschien een nieuwe auto van een merk met minder geavanceerde voertuigen voor dezelfde prijs zou kunnen krijgen, zal deze niet deze Mercedes-Benz voordelen hebben:
o Ze hebben een track record van kwaliteit vakmanschap
o Lagere prijs door hogere afschrijvingswaarde
o High-end voorzieningen die in de meeste tweedehandswagens niet te vinden zijn
o Uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid
o Ze hebben een stijlvolle en luxueuze uitstraling
o Een comfortabele en betrouwbare rit

  Welke Mercedes modellen zijn hybride?

Wat is de juiste procedure om een tweedehands Mercedes-Benz te kopen?

Als u een tweedehands Mercedes-Benz van goede kwaliteit wilt hebben, moet u niet zomaar de goedkoopste kiezen. In plaats daarvan moet u uw due diligence doen en de beste deal mogelijk te vinden. Hier zijn de stappen die u moet volgen om het land de best mogelijke deal:
o Controleer reviews en ratings online
o Ga door de geschiedenis van het voertuig
o Voer een systeemscan uit
o Laat een onafhankelijke scan uitvoeren voor de aankoop door een ervaren Mercedes-monteur

Vragen die u moet stellen voor u een tweedehandse Benz koopt

Wat is het slechtste moment om een tweedehands auto te kopen?

De slechtste tijd om een tweedehands auto te kopen is in het late voorjaar en de vroege zomer. Dit omvat de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De belangrijkste reden hiervoor is dat autobezitters hun auto’s vasthouden in afwachting van het volgende modeljaar.

Wat zijn de nadelen bij de aankoop van een tweedehands Mercedes-Benz?

Ook al is een tweedehands Mercedes-Benz nog altijd beter dan veel andere voertuigen op de markt, toch brengt het zijn eigen uitdagingen met zich mee. De belangrijkste nadelen van een tweedehands Mercedes zijn de hoge onderhouds- en reparatiekosten. Een Mercedes naar een monteur brengen is erg duur, omdat het door een erkende dealer moet worden afgehandeld.

Wat moet u overwegen voordat u een tweedehands Mercedes koopt?

Voordat u een tweedehands Mercedes koopt, moet u een aantal dingen weten om de beste deal te krijgen. Eerst en vooral moet u rekening houden met de afschrijvingstrend van de wagen die u wenst te kopen. Daarnaast moet u rekening houden met de onderhouds- en verzekeringskosten van de auto. Tot slot moet u een proefrit maken voordat u voor de auto betaalt.

  Beste tweedehands Mercedes SUV

Zijn gebruikte Mercedes-Benz voertuigen duur in onderhoud?

Ja, dat is zo. Als u een tweedehands Mercedes-Benz met verlopen garantie koopt, wordt het onderhoud nog duurder. Dat komt omdat de vervangingsonderdelen van Mercedes duur zijn en de garantie helpt om een deel van de kosten te compenseren. Ook rekenen Mercedes dealers veel, omdat ze meestal gespecialiseerd gereedschap gebruiken bij de reparatie en het onderhoud van uw auto.

Wat zijn de beste tweedehands Mercedes-Benz modellen om te kopen?

Voordat u een tweedehands Mercedes-Benz model koopt, moet u een beetje van zijn geschiedenis weten en wat u er op de lange termijn van kunt verwachten. Dit komt omdat sommige modellen meer problemen hebben gehad dan andere. Enkele van de beste tweedehands Mercedes modellen zijn:
o 2009 E-Klasse
o SLK-Klasse 2009
o 2012 CLS-Klasse
o 2010 C-Klasse
o 2008 E-Klasse

Slotgedachten

Als u op zoek bent naar een tweedehands Mercedes-Benz van goede kwaliteit, wacht dan tot januari om de auto van uw keuze te kopen. In januari is er minder voetverkeer, maar meer voorraad. Als gevolg daarvan kunt u gemakkelijk een goede deal krijgen. Echter, je moet ook overwegen de maanden februari en december als ze hebben ook een aantal uitzonderlijke aanbiedingen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts