Is Audi A4 een goede auto?

Is Audi A4 een goede auto?

De Audi A4 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1994 en is sindsdien een populaire auto. De huidige generatie van de A4 is een van de best verkochte Audi-modellen omdat hij alles waar Audi bekend om staat combineert met een sedan van perfect formaat. De A4 zit tussen de grotere A6 en de kleinere Audi A3 sedan in, zowel qua grootte als qua luxe.

De Audi A4 wordt geleverd met een hele reeks motoren die allemaal verfijnd, efficiënt en passend zijn voor de A4. De auto is verkrijgbaar als AWD- of RWD-auto. De nieuwe A4 modellen zijn uitsluitend verkrijgbaar met een automatische transmissie. Qua design is de nieuwste A4 niet zo opwindend als de C-Klasse of de BMW 3-Serie, maar dat kan hij wel zijn als je je opties goed uitzoekt.

In het interieur van de A4 vindt u een keur aan hoogwaardige materialen en een superieure afwerking. De A4 is ook een redelijk betrouwbare auto, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De meest voorkomende A4 problemen hebben te maken met de motor, de uitrusting, olielekkage, bougies, bobines, katalysator en het gevreesde DPF filter.

De A4 lijkt zijn waarde echt goed te houden omdat hij goed verkoopt. De A4 is praktisch, want hij biedt veel ruimte voor vier volwassenen en een kofferbak die al hun bagage kan herbergen. De auto is ruim, dus het zicht rondom is ook prima.

Audi A4 – De aandrijflijn

De Audi A4 wordt geleverd met verschillende motoren, te beginnen met de 2.0L 4-cilinder turbomotor met vermogens die variëren tussen 150pk, 190pk, 204pk, 245pk, of 265pk. De A4 wordt ook geleverd met een paar verschillende dieselopties, zoals de 2.0L 4-cilinder of de 3.0L V6 diesel TDI-motor met ofwel 163pk of 231pk.

  Welke Audi is het best voor lange bestuurders?

De beste Audi A4 motoren zijn de 3.0L twin-turbo V6 in de RS4 Avant die 450pk levert en de 3.0L TFSI in de Audi S4 die 350pk levert. Vermeldenswaard is ook dat de Europese markt een 3.0L TDI krijgt voor de S4, die ook 350 pk levert.

De A4 is verkrijgbaar met Quattro AWD als optie, maar de topmodellen S4 en RS4 hebben standaard Quattro. Deze motoren zijn gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling, behalve voor de RS4 die een achttraps Tiptronic krijgt vanwege de beperkingen van S-Tronic met betrekking tot het koppel. De zuinigheid is ook groot, want het meest efficiënte 35 TDI-model kan tot 60 MPG halen.

Audi A4 – Ontwerp en onderstel

De Audi A4 is de meer ingetogen auto in vergelijking met de BMW 3-Serie en de Mercedes C-Klasse. Audi geeft u echter de mogelijkheid om te kiezen wat u het meest waardeert, wat betekent dat u uw A4 zo kunt uitrusten dat hij er net zo goed uitziet, of zelfs beter dan de andere twee. Dit is zowel een goede als een slechte zaak, want het kost geld om de A4 er spannend uit te laten zien, maar als dat gebeurt, ziet hij er 10 keer beter uit.

Het onderstel en de ophanging van de A4 zijn afgestemd op comfort, zelfs in de topmodellen RS en S. De A4 is een premium executive sedan die het midden houdt tussen de C-Klasse en de BMW 3-Serie. Hij is luxueuzer maar niet zo dynamisch als de 3-Serie, maar tegelijkertijd is hij dynamischer maar niet zo luxueus als de C-Klasse.

Audi A4 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Audi A4 is een redelijk betrouwbare auto, wat betekent dat hij lang mee kan gaan als je er goed voor zorgt. Duitse premium auto’s staan erom bekend betrouwbaar te zijn, maar alleen als al het onderhoud en de service goed zijn uitgevoerd.

  Veel voorkomende problemen met Audi A3

De meest voorkomende A4 problemen zijn gerelateerd aan de motor, de katten, olielekkage, bougies, O2-sensoren, de apparatuur, de DPF-filter, en de bobines. A4-modellen met hogere kilometerstanden lijken het slechter te doen, maar de verschillen zijn niet enorm.

Audi A4 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De A4 begint rond de 40.000 dollar, maar vanaf daar gaat het behoorlijk omhoog. Het heeft weinig tot geen zin om een A4 te kopen zonder een hoop uitrusting, want de auto zal niet zo luxueus aanvoelen als hij kan voelen. Toch lijkt de A4 zijn waarde heel goed te behouden, omdat het een heel populaire auto is op de 2e-hands markt.

Qua praktische eigenschappen zit de A4 tussen de grotere A6 en de relatief kleinere A3 sedan in, waardoor de A4 de “sweet spot” is. Hij heeft een grote kofferbak en genoeg ruimte om tot vier volwassenen comfortabel te laten zitten. Het zicht is uitstekend, de instap is eenvoudig en in het interieur van de A4 zijn veel gezinsvriendelijke voorzieningen te vinden.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi A4 kopen?

Als u op zoek bent naar een premium compacte executive sedan, dan zou de A4 samen met de C-Klasse en de BMW 3-Serie bovenaan uw lijstje moeten staan. De A4 lijkt een van de beste Audi-modellen aller tijden te zijn, te oordelen naar de tevredenheidsenquêtes van de eigenaars, omdat de A4 een perfect evenwicht vindt tussen kosten en uitrusting.

De A6 is een grote auto en die is de laatste tien jaar alleen maar groter geworden, terwijl de A4 ook groter is geworden, maar niet genoeg om de auto enorm te laten aanvoelen. Al met al is de A4 een geweldige dagelijkse bestuurder, een geweldige gezinsauto en een geweldige cruiser.

  Beste Audi A4 Luchtinlaat

Is de Audi A4 een veilige auto?

De Audi A4 is een stellaire auto met 5 sterren als het op veiligheid aankomt, omdat Audi er sinds de release van de allereerste Audi A4 op gebrand is om veilige auto’s te maken. Hij biedt geweldige passieve veiligheidsvoorzieningen, maar veel van de actieve softwarematige veiligheidsvoorzieningen behoren tot de optionele uitrusting.

Dit is een beetje ontmoedigend omdat sommige van deze veiligheidsvoorzieningen duizenden euro’s kosten. We hebben al gezegd dat het alleen zin heeft om een A4 te kopen als de wagen alle nodige uitrustingen heeft, wat de prijs verder opdrijft.

Voor welke opties moet u bij de Audi A4 gaan?

Eerst en vooral moet u upgraden naar Matrix-lampen, want dat maakt de auto zowel veiliger als ziet er veel beter uit. Matrix is een dure optie, maar Matrix-auto’s zijn populairder op de tweedehandsmarkt. Verder is een upgrade van het infotainment met Audi Virtual Cockpit noodzakelijk, net als digitale airco.

Als je de middelen hebt, moet je ook zeker voor het S-Line pakket gaan, want dat zorgt ervoor dat het interieur en exterieur er geweldig uitzien. Als u in de VS woont, moet u op zijn minst voor het Premium Plus-pakket gaan, maar als u kunt, moet u voor de Prestige gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts