Is Audi A8 een goede auto?

Is Audi A8 een goede auto?

De Audi A8 is een full-size vierdeurs luxe sedan gemaakt voor diegenen die de middelgrote A6 een beetje te klein en niet comfortabel genoeg vinden. Een A8 is de voorkeur van veel VIP’s en de meerderheid van de A8 eigenaren houden er meer van om gereden te worden dan zelf te rijden. Dus, is Audi A8 een goede auto?

De Audi A8 is echt een goede auto, want hij biedt het allerhoogste comfort dat u van een Audi kunt krijgen. Dat is inderdaad bijzonder, want alle Audi-modellen, ook de allerkleinste, zijn ontworpen met comfort in het achterhoofd. Het zijn van het vlaggenschip luxe auto van een vlaggenschip merk betekent meestal superioriteit, en de A8 biedt veel van het.

Om te beginnen zijn de motoren van de A8 krachtig, soepel en relatief efficiënt. De A8 ziet er groot en ingetogen uit, waar sommige mensen van houden en anderen niet. Het interieur van de A8 is vergelijkbaar met de A6, dus het is niet op gelijke voet met de nieuwste full-size luxe limousines, maar de A8 kost ook minder dan de meeste van zijn rivalen.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De A8 is ook een praktische auto, want hij biedt een zee van binnenruimte en ook een flinke kofferbak. Hij is misschien een beetje te groot voor krappe stadsstraten, maar een ervaren bestuurder kan dat gemakkelijk aan.

Audi A8 – De aandrijflijn

Het motorenpalet van de Audi A8 bestaat uit een paar benzinemotoren, een paar dieselmotoren en ook een hybride motor. Het gamma begint met de 3.0L V6 benzinemotor met 340pk en de 3.0L TDI V6 diesel met 286pk. De A8 komt ook in een 4.0L V8 diesel variant met 435pk en is het krachtigste diesel A8 model dat je kunt krijgen.

  Aiways vs Audi - wat is beter?

De krachtigste Audi A8 in het algemeen is het topmodel, de S8, met een 4.0L twin-turbocharged V8 die 571 pk levert. U kunt ook de A8 60 TFSI e krijgen als u een hybride wilt die 450 pk biedt en toch relatief efficiënt is. Al deze motoren zijn standaard uitgerust met Audi’s iconische Quattro AWD-systeem.

Al deze motoren zijn ook gekoppeld aan Audi’s 8-traps koppelomvormer automatische versnellingsbak die naadloos schakelt en past bij het karakter van de Audi A8. De A8 was vroeger verkrijgbaar met een W12-motor voor wie de allerbeste luxe-ervaring wilde, maar helaas is deze motor niet langer verkrijgbaar omwille van de emissievoorschriften.

Audi A8 – Ontwerp en onderstel

Wat het design betreft, volgt de A8 een traditioneel Audi A8-silhouet, wat betekent dat hij er ingetogen uitziet. De A8 is een lange auto en de gekozen specificatie bepaalt in grote mate hoe luxueus de A8 oogt. De A8 is verkrijgbaar als gewone sedan of met lange wielbasis, voor wie binnenin maximale ruimte wil.

Het interieur van de A8 is bekleed met de fijnste materialen en zit ook boordevol high-end technologie, zodat u zich in de A8 speciaal voelt. De ophanging en onderstelafstemming zijn uitsluitend gericht op comfort, wat betekent dat alle A8-modellen, inclusief de S8, zich graag laten cruisen op langere ritten. De A8 heeft een ongelooflijk geavanceerd luchtveersysteem dat oneffenheden verbazingwekkend goed opvangt.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - Wat is beter?

Audi A8 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, is de A8 degelijk, maar hij heeft constant en grondig onderhoud nodig om een aanzienlijk aantal kilometers mee te gaan. Auto’s zoals deze zijn echt complex en bieden zo’n beetje alles wat je kunt krijgen van een moderne Audi. Daarom moet hij te allen tijde in goede conditie worden gehouden.

De meest voorkomende problemen met de A8 hebben te maken met niet-elektrische onderdelen, het stuursysteem, de motor, de ophanging en mogelijk zelfs de transmissie.

Audi A8 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De nieuwe Audi A8 doet het qua prijs minder goed dan zijn rivalen, maar de A8 biedt niet bepaald een mindere ervaring. We weten allemaal dat auto’s uit dit segment elkaar voortdurend op de hielen zitten met nieuwe modellen, wat betekent dat de aankomende nieuwe A8 het gat tussen de S-Klasse en de BMW 7-Serie moet dichten.

Praktisch gezien is de A8 geweldig omdat hij veel ruimte biedt, zowel in de zitruimte als in de kofferbak. Niemand kan zeggen dat de A8 geen praktische auto is, want hij biedt meer ruimte dan je ooit nodig zult hebben.

FAQ Sectie

Is de Audi A8 beter dan de BMW 7-Serie?

BMW kwam net met de gloednieuwe 7-Serie en het lijkt erop dat de nieuwe zeven de grootste verandering in de geschiedenis van de BMW 7-Serie betekent, zowel van binnen als van buiten. De nieuwe 7-Serie is inderdaad de betere auto op dit moment, maar als je vindt dat de BMW er een beetje te pietluttig uitziet, is de A8 nog steeds een geweldige auto.

  Audi A8 betrouwbaarheid

Al met al zullen we moeten afwachten tot de nieuwe 7-Serie op de weg komt voordat we volledig kunnen beslissen welke auto beter is. Voorlopig heeft de A8 het zwaar te verduren in dit segment, waarschijnlijk nu meer dan ooit.

Heb ik de A8 L nodig of is de gewone A8 voldoende?

We hebben al gezegd dat de A8 verkrijgbaar is met een normale wielbasis of met een langere wielbasis, zodat de zitruimte op de tweede rij een stuk groter wordt. Als u van plan bent de auto zelf te besturen, hebt u de L-versie niet nodig.

Wie zich echter liever laat chaufferen of een A8 voor chauffeursdoeleinden wil kopen, kan beter kiezen voor de A8L. Bovendien kan niemand zeggen dat de normale A8 klein is, zelfs NBA-spelers niet.

Moet ik een Audi A8 kopen?

Als u op zoek bent naar ingetogen luxe, dat wil zeggen naar plaatsen gaan in extreem comfort zonder noodzakelijkerwijs alle aandacht te trekken, dan is de A8 een perfecte keuze. Auto’s als de A8 blinken uit als het gaat om lange afstanden rijden, wat betekent dat de A8 geen verstandige stadsauto is.

Als u vaak lange tijd achter het stuur zit, moet u zeker de Audi A8 kopen, want hij is echt goed geprijsd voor wat hij in wezen is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts