Is Audi beter dan Jaguar?

Audi en Jaguar zijn twee machtige autofabrikanten, dus het kan moeilijk zijn om tussen beide de beste te kiezen. Beide auto’s hebben punten waarop ze uitblinken. Welke voor u de beste is, hangt vooral af van uw behoeften en voorkeuren.

Audi is comfortabel, veiliger en straalt stijl uit. Qua prijs is Audi een betere optie dan Jaguar. Maar op het gebied van prestaties en scherp rijgedrag gaat Jaguar aan de leiding. Jaguar heeft ook een betere look en biedt langere garanties dan Audi.

Audi vs. Jaguar: wie neemt de leiding?

Jaguar is meer op de bestuurder gericht, want het biedt een beter rijgevoel, een geweldig design en meer uitgebreide garantie dan Audi. Jaguars zijn echter prijzig in vergelijking met Audi’s. Audi wint ook op het vlak van technologie en comfort. Om een balans te vinden, zullen we twee populaire modellen van beide merken analyseren.

2020 Audi A6 vs. 2020 Jaguar XF

De XF heeft een krachtigere motor

Audi A6 en Jaguar XF zijn beide luxe sedans. De Jaguar XF hoogste trim maakt gebruik van een V6 supercharged motor AWD, die 380pk stuurt via een achttraps automatische transmissie. Hij rijdt van 0 naar 100 km/u in 5 seconden. Ter vergelijking: de optionele 3.0 V6 met turbocharger van de Audi A6 levert 335 pk via een dubbele versnellingsbak met 7 versnellingen, en rijdt van 0 naar 100 km/u in 5,1 seconden. Daarmee heeft de XF een voorsprong op motorisch gebied.

Audi A6-interieurs nemen de leiding

Hoewel de Jaguar XF een pluche interieur biedt, is het niet zo esthetisch als de Audi A6, waardoor de A6 op kop ligt als het op interieurs aankomt. Op het gebied van comfort en kwaliteit gaat de A6 aan kop. Hij heeft zachte, verstelbare stoelen die zijn geïntegreerd in fijn hout en metaal, samen met de massagestoelen. De armleuning van de XF lijkt te smal in vergelijking met die van de A6. Over het geheel genomen is de A6 comfortabeler dan de XF.

  Audi S3 betrouwbaarheid

De A6 biedt meer beenruimte en hoofdruimte, zelfs voor lange mensen. Aan de andere kant, hoewel de XF fatsoenlijke achterstoelen biedt met voldoende beenruimte, lijkt de hoofdruimte een probleem te zijn voor lange mensen. De XF biedt echter wel meer bagageruimte dan de A6.

Audi A6 heeft een scherper en aantrekkelijker interieur, terwijl de XF een donker interieur heeft. Het infotainment van de XF is vernieuwd met een 10-inch scherm. Het is echter niet zo luxueus als het 10,1-inch scherm van de Audi A6, dat veel functies heeft en sneller reageert. Overigens zijn er meerdere schermopties voor de A6.

De Audi A6 is veiliger

U vindt veel veiligheidsvoorzieningen in de Jaguar XF en Audi A6. Voorbeelden zijn onder meer de surround-view monitor, heads-up display, automatisch remmen, blind-spot monitoring en lane departure warning. Maar terwijl de meeste standaard zijn op de A6, zijn veel opties optioneel op de XF.

De XF heeft ook geen crashtest beschikbaar, in tegenstelling tot de A6. Dus terwijl we zeker zijn van de veiligheid van de A6, weten we niet zeker hoe de XF zal reageren in een crash.

Prijs en garantie

Een gebied waarop de Jaguar de Audi verslaat is in de garantiecategorie. Terwijl de XF vijf jaar of 60.000 mijl garantie biedt, is de A6 korter. Die biedt vier jaar of 50.000 mijl garantie.

Wanneer u voor de hoogste uitrustingsklasse kiest en optionele opties toevoegt, zult u waarschijnlijk tot 80.000 dollar uitgeven voor de Jaguar XF. De A6 in de hoogste uitvoering met een groot aantal opties kost daarentegen 71.000 dollar.

Over het geheel genomen blinkt de A6 meer uit op het gebied van techniek en comfort. Daarentegen heeft de XF betere prestaties en biedt een langere garantie.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

2021 Audi A5 vs. 2021 Jaguar F-Type

De F-Type is sneller en sterker

De Audi A5 en Jaguar F-Type bieden hetzelfde comfort. De F-Type biedt meerdere motoropties, met in de hoogste uitvoering een 5,0-liter cilinder die 575 pk door een 8-traps automatische transmissie stuurt.

De Audi A5 daarentegen heeft ofwel een benzinemotor ofwel een mild elektrische hybride motor. De A5 2.0-liter 4-cilinder motor stuurt maar liefst 261pk door een 7-traps automatische transmissie. Dat is zelfs kleiner dan de motorinhoud van het basismodel Jaguar F-Type, zodat de F-Type een hogere snelheid heeft dan de A5.

Gelijkaardige interieurs en beweging

Het manoeuvreren met beide modellen is kraakhelder, want ze hebben allebei dezelfde draaicirkel. De interieurs zijn pluche, waardoor ze allebei op hetzelfde niveau staan. Ze hebben allebei een infotainmentscherm, zacht lederen zetels en hoogwaardige materialen. De A5 heeft echter een aantrekkelijker interieur.

Als je het over lengte hebt, zul je de A5 handiger vinden. Beide cabines hebben echter comfortabele stoelen met voldoende been- en hoofdruimte. Maar dan heeft de XF een betere beenruimte voorin, terwijl de A5 een betere hoofdruimte voorin biedt.

De A5 is een betere gezinsauto

De A5 is echter slanker en heeft meer zitplaatsen dan de F-Type, waardoor de A5 een perfecte auto is voor mensen die anderen vervoeren. Door zijn slankheid past hij ook gemakkelijk in elke parkeerplaats, zelfs als het druk is

Beide merken bieden een aantal indrukwekkende veiligheidsvoorzieningen. Er is een waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook, automatisch remmen, dodehoekbewaking en nog veel meer. Sommige voorzieningen zijn standaard, andere optioneel. Audi A6 kopers genieten een garantie van vier jaar of 50.00 mijl. De F-Type daarentegen heeft een hogere kilometerstand en biedt kopers een garantie van vijf jaar of 60.000 mijl.

  Audi RS5 Sportback Betrouwbaarheid

De A5 is betaalbaarder

Als het op betaalbaarheid aankomt, zult u blij zijn met de Audi A5. De A5 heeft een vanafprijs van 48.000 dollar, terwijl de F-Type tussen de 61.000 en 100.000 dollar kost.

Samengevat, qua prestaties is de F-Type uw vangst. De reparatiekosten zijn ook lager voor de F-Type omdat hij langer onder garantie staat. De prijs, het interieur en de ruimte zorgen er echter voor dat de A5 boven de F-Type blijft staan.

FAQs

Moet ik een Audi of Jaguar kopen?

Audi’s zijn comfortabeler, stijlvoller, technischer en goedkoper dan Jaguars. Jaguars hebben echter een indrukwekkender uiterlijk. En op het gebied van prestaties zult u het atletische van een Jaguar waarderen. Bovendien zijn de reparatiekosten van een Jaguar lager dan die van een Audi, omdat ze een uitgebreidere garantie bieden. Dus, bent u op zoek naar een goed uitziende performance auto, of een comfortabele, meer betaalbare luxe auto?

Hoe lang gaan Audi’s en Jaguars mee?

Audis kunnen tot 150.000 à 200.000 mijl meegaan. Als u minder dan 14.000 km per jaar rijdt, kunt u 10 tot 15 jaar met een Audi doen. Jaguars daarentegen zijn gebouwd om iets minder lang mee te gaan (125.000 tot 150.000). Maar met het juiste onderhoud, kan men tot 200.000 mijl krijgen.

Audi en Jaguar, welke is betrouwbaarder?

Audi’s zijn betrouwbaarder dan Jaguars. Jaguars hebben de neiging vaak stuk te gaan en hebben meer onderhoud nodig dan Audi’s. De onderhoudskosten voor Audi’s lijken echter aan de hogere kant omdat ze een kortere garantie bieden dan de Jaguars.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts