Is Audi Q8 een goede auto?

Is Audi Q8 een goede auto?

De Audi Q8 werd in 2018 geïntroduceerd als een stijlvollere en dynamischere versie van de Audi Q7. Deze twee delen veel onderdelen met elkaar, maar de Q8 lijkt degene te zijn die de meeste mensen willen. Het is ook de duurste en meest capabele Audi SUV. Dus, is Audi Q8 een goede auto?

De Audi Q8 is een van de beste, zo niet de beste Audi auto’s geld kan kopen op dit moment, omdat het combineert de allerbeste kwaliteiten een dagelijkse bestuurder kan hebben. Hij wordt geleverd met een heleboel krachtige benzine-, diesel- en hybride motoren die allemaal geavanceerd, relatief efficiënt en in staat zijn om in minder dan 10 seconden van 0 naar 100 km/u te rijden.

De Q8 ziet er van binnen en van buiten ook geweldig uit, want hij zit boordevol met de allernieuwste Audi-technologie en een overdaad aan leder, koolstofvezel, aluminium of zwart pianoplastic. De ophanging en onderstelafstelling zijn volledig afgestemd op comfort, maar de RS- en S-modellen lijken wel een stuk dynamischer. Betrouwbaarheid: de Q8 is degelijk, maar heeft te kampen met een aantal problemen die we in dit artikel zullen noemen.

De Q8 is een dure auto en hij lijkt zijn waarde goed te behouden op de 2e-hands markt. Praktisch gezien is de Q8 in staat om tot vijf personen te vervoeren zonder problemen. De kofferruimte is groot, het zicht is goed en de Q8 is ook gemakkelijk om in en uit te stappen.

Audi Q8 – De aandrijflijn

De Audi Q8 wordt geleverd met drie verschillende benzinemotoren, te beginnen met de 55 TFSI 3.0L V6 met 340pk. De volgende in de rij is de Audi SQ8 met een 4.0L V8 met 507pk, terwijl de RS Q8 dezelfde motor heeft maar dan met een vermogen tot 600pk. De Q8 is er ook in twee hybrideversies, de 55 TFSI e die een elektromotor toevoegt voor een gecombineerd vermogen van 381 pk.

  Beste remblokken voor audi a6

De krachtigste hybride versie van de Q8 is de Q8 60 TFSI e die ook gebruik maakt van de V6, maar de toegevoegde elektrische aandrijflijn verhoogt het vermogen tot 462pk. De Q8 wordt ook geleverd met drie dieselmotoren, een 3.0L V6 met 231pk bij de 45 TDI, of 286pk bij de 50 TDI. De Europese markt krijgt ook de diesel SQ8 met een 4.0L diesel V8 met 435pk.

Alle Audi Q8-modellen zijn uitgerust met Audi’s eigen Tiptronic achttraps transmissies en permanente Quattro AWD. Als u een efficiënte Q8 wilt, ga dan voor de diesels of de hybride modellen. Wilt u de meest verfijnde en meest capabele Q8-modellen, ga dan voor de benzineversies.

Audi Q8 – Ontwerp en chassis

Waarschijnlijk is het grootste pluspunt van de Q8 het uiterlijk, want hij ziet er zowel van binnen als van buiten verbluffend uit. De Q8 heeft veel weg van de Lamborghini Urus, want die twee delen behoorlijk wat onderdelen met elkaar. De Q8 krijgt ook een volledige achterlichtbalk, waardoor het lichtprofiel van de Q8 zowel van achteren als van voren onmiskenbaar is.

De ophanging en onderstelafstemming zijn aan de stuggere kant, maar nog steeds goed genoeg gedempt zodat de Q8 dagelijks comfortabel aanvoelt. Wie een meer dynamische versie van de Q8 wil, moet voor de snelle Audi RS Q8 gaan, die met gemak heel wat sportwagens van de lijn kan stoten.

  Veel voorkomende problemen met Audi A6

Audi Q8 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Q8 is een redelijk betrouwbare auto, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. De meest voorkomende problemen met de Q8 hebben te maken met de ophanging, de stuurinrichting, de transmissie, verhoogde bandenslijtage, het start/stop-systeem en problemen met de voorste schokdempervorken.

De Q8 is een dure auto om te kopen, maar het is ook een dure auto om te tunen. Vervangingsbanden kosten een fortuin en ze moeten allemaal hetzelfde zijn omdat de Q8 een AWD auto is. Vervangende onderdelen zijn ook duur, net als de verzekering en alle andere kosten die aan de auto verbonden zijn. Maar dat hoort bij het vak.

Audi Q8 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Als u een van ’s werelds beste SUV’s wilt, en u bent bereid om ervoor te betalen, dan is de Q8 de auto die u moet hebben, omdat hij vrijwel alles biedt wat een moderne Audi kan bieden. De Q8 begint rond de 70.000 dollar zonder opties, terwijl de duurste RS Q8 zonder opties maar liefst 120.000 dollar kost. Opties zijn er in overvloed en veel Q8-modellen kosten meer dan $ 150.000.

Praktisch gezien is de Q8 niet zo goed als de Q7, maar op dat gebied is er zeker geen gebrek. Er kunnen gemakkelijk vier personen in en ook de kofferruimte is groot. Het zicht zou iets beter kunnen, maar is nog altijd beter dan dat van de meeste auto’s. De Q8 is gemakkelijk in en uit te stappen en voelt stevig, veilig en comfortabel aan.

FAQ Sectie

Welke Audi Q8 is de beste?

Dat hangt er vanaf aan wie u het vraagt. Als snelheid, vermogen en V8-motoren u niet interesseren, kunt u beter voor het 50 TDI-dieselmodel of het 55 TFSI-model gaan. Als het voor u zinvol is om voor een hybride te gaan, ga dan voor het 60 TFSI e-model. Als u echter de beste en meest capabele Q8-modellen wilt, gaat u voor de S Q8 of de RS Q8.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Het is vrij duidelijk dat het beste Q8-model van allemaal de RS Q8 is, omdat die de beste kenmerken heeft en de 600pk-motor een uiterst opwindende motor is om mee te rijden.

Is de Audi Q8 een veilige auto?

De Audi Q8 is een echt veilige auto en veiligheid is geen probleem met de Q8. Het is een auto met 5 sterren als het gaat om veiligheid omdat hij aan alle veiligheidsorganisaties weet te voldoen. Het is een robuuste auto met goede botsbeveiliging en heel veel actieve software veiligheidssystemen.

De meeste van deze veiligheidssystemen maken echter deel uit van de extra uitrusting, wat het algemene veiligheidsniveau enigszins verlaagt, maar zelfs zonder systemen is de Q8 meer dan veilig.

Is de Audi Q8 een terreinauto?

De Audi Q8 is een SUV die bijna uitsluitend voor gebruik op de weg is ontworpen. Hij wordt geleverd met minimaal 21-inch wielen, wat betekent dat off-roading een no-go is voor de Q8. Dat is niet echt een verrassing, want de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in de Q8 geven toch niet echt om terreinrijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts