Is Audi S6 een goede auto?

Is Audi S6 een goede auto?

De Audi S6 is een instapmodel middelgrote sportsedan van Audi die het midden houdt tussen de gewone Audi A6 en het krachtigste en meest opwindende RS6-model. De S6 behoudt een ingetogen look, maar met veel meer prestaties aan boord. Dus, is Audi S6 een goede auto? Ja, de Audi S6 is inderdaad een heel goede auto. Als je wilt weten waarom moet je zeker dit artikel lezen.

Om te beginnen is de S6 verkrijgbaar met een diesel V6 of een benzine V6, afhankelijk van waar je hem koopt. Beide aandrijflijnen zijn gekoppeld aan Audi’s Tiptronic automatische versnellingsbak die soepel, efficiënt en verfijnd is. Wat het uiterlijk betreft, ziet de S6 er een stuk ingetogener uit dan de RS6, maar hij onderscheidt zich wel van de gewone A6 line-up.

Het interieur van de S6 is bekleed met high-end materialen zoals leder, hout, aluminium, koolstofvezel, of zwart pianoplastic. De S6 krijgt ook een heleboel styling-upgrades ten opzichte van de gewone A6, die allemaal samen een heel aantrekkelijk pakket vormen. De S6 rijdt iets doelgerichter dan de gewone A6, maar hij behoudt nog steeds de soepelheid en het comfort dat we gewoonlijk met een A6 associëren.

De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar er zijn enkele punten die het bespreken waard zijn. De reden waarom de S6 zo’n goede auto is, is omdat hij snel, luxueus, ruim en echt praktisch is. Je kunt hem krijgen als stationwagen of als sedan, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en praktische behoeften.

Audi S6 – De aandrijflijn

Zoals in het begin vermeld, krijgt de S6 ofwel een diesel V6 of een benzine V6. De 3.0L TDI S6 levert 350pk en 516lb-ft koppel, wat genoeg is om de S6 in ongeveer 5 seconden van 0-100mph te brengen. Deze motor is gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic versnellingsbak die goed past bij het karakter van de S6.

  Audi RS6 Avant Betrouwbaarheid

De benzine-aangedreven S6 krijgt een 2.9L twin-turbocharged V6 met 450pk en 405lb-ft koppel. Hij komt van 0-100 km/u in minder dan 5 seconden en doet dat op een veel opwindendere manier in vergelijking met de diesel S6. Hij is ook gekoppeld aan een automatische versnellingsbak die vlot en moeiteloos schakelt.

De diesel S6 is veel zuiniger, want hij haalt 35 tot 40 MPG, terwijl de benzine S6 niet verder komt dan 25 tot 30 MPG. Hoe dan ook, beide aandrijflijnen zijn opwindend, maar echte petrol heads zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan de benzine V6, terwijl degenen die lange afstanden afleggen de voorkeur zullen geven aan de diesel S6 vanwege de efficiency voordelen.

Audi S6 – Ontwerp en onderstel

De Audi S6 krijgt heel wat upgrades ten opzichte van de gewone A6, zowel van binnen als van buiten. Om te beginnen krijgt de S6 een iets opwindender exterieur bodykit met bredere openingen, een set low-profile wielen, grotere remmen, vier uitlaatpijpen, een S6-specifieke grille en een heleboel badges om iedereen te laten weten dat je niet in een gewone S6 rijdt.

Het interieur van de S6 is ook beter uitgerust dan dat van de gewone A6, met sportstoelen, een sportstuur en een aantal S-Line badges om je eraan te herinneren dat je niet in een gewone S6 rijdt. Wat het rijgedrag betreft, behoudt de S6 het comfort van de gewone A6, maar is hij ook veel meer gefocust in de bochten.

  Is de Audi SQ7 een goede auto?

Audi S6 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Wat betrouwbaarheid betreft, verschilt de S6 niet veel van de gewone A6, wat betekent dat hij relatief probleemloos blijft rijden als je hem goed genoeg onderhoudt. Deze auto’s gaan gewoon niet lang mee zonder goed onderhoud en dat is een feit.

De meest voorkomende problemen met de S6 hebben te maken met de motor, de transmissie, de elektronica, de ophanging en olielekkage.

Audi S6 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De S6 kost bijna 40.000 dollar goedkoper dan de RS6 en dat is een enorm verschil. Dat is de reden waarom veel mensen niet bereid zijn om bijna $ 115.000 uit te geven voor een kale RS6. De S6 is dus veel interessanter, maar als u niet geïnteresseerd bent in de prestaties, zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan de veel goedkopere gewone A6.

Praktisch gezien is de S6 geweldig omdat hij verkrijgbaar is als stationwagon of als sedan. De stationwagon biedt een grote kofferbak waarin je een hoop spullen kwijt kunt, terwijl de sedan niet veel slechter is. Er is veel ruimte achterin, zo veel zelfs dat noch uw kinderen noch uw VIP’s teleurgesteld zullen zijn.

FAQ Sectie

Moet ik een Audi S6 kopen?

Als u geïnteresseerd bent in een snelle, praktische en luxueuze Duitse premium middenklasser, dan is de S6 een goede keuze. De S6 combineert veel voordelen die met sedans/estates worden geassocieerd met een meer gerichte rijervaring die het ietwat saaie karakter van de gewone A6 verlevendigt.

  Wat is beter S-Tronic of Tiptronic?

Sommigen vinden dat de A6 net iets te klinisch is, dat hij karakter mist en daarom een beetje saai is. De S6 lost dat probleem op, want hij heeft een opwindende motor die zelfs enkele serieuze sportwagens van de lijn kan stoten.

Is de Audi S6 stationwagon beter dan de sedan S6?

Als u het aan Audi vraagt, zullen ze u vertellen dat een stationwagon S6 altijd een betere keuze zal zijn, omdat stationwagons (Avant) Audi S en RS deel uitmaken van Audi’s nalatenschap. Dat wil niet zeggen dat de sedan dat niet is, maar Audi staat bekend om het maken van snelle estates, terwijl alle anderen uit hun klasse bekend staan om het maken van snelle sedans.

Hoe dan ook, je moet kiezen voor degene die je meer bevalt. De estate-versie biedt iets meer ruimte, maar de sedan is voor de meeste mensen aantoonbaar de mooiere auto.

Is de Audi S6 snel?

We hebben al gezegd dat de S6 in minder dan 5 seconden van 0-100 km/u zou moeten kunnen rijden, maar sommige onafhankelijke journalisten hebben de S6 van 0-60 km/u in ongeveer 4,4 seconden getimed, wat een serieuze 0-60 km/u tijd is.

De topsnelheid is begrensd op 155 km/u terwijl de kwartmijltijd ergens rond de 12,5 seconden ligt, wat ook als snel wordt beschouwd door letterlijk iedereen die niet gewend is om in Porsches, Lambos en McLarens te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts