Is Audi S8 een goede auto?

Is Audi S8 een goede auto?

De Audi S8 is de full-size vlaggenschip performance sedan van Audi. Deze 4-deurs kolos is ontworpen voor diegenen die het uiterste aan comfort en technologie willen, maar toch willen dat de auto dynamisch en leuk is om in te rijden. Deze auto’s zijn ontworpen om snelwegkilometers te maken in stijl, comfort en veiligheid. Dus, is Audi S8 een goede auto?

We kunnen volmondig zeggen dat de Audi S8 inderdaad een zeer goede auto is omdat hij alles combineert wat je van een premium sedan zou willen. Hij heeft een krachtige motor, zit boordevol technologie en is ruim, veilig en zeer comfortabel. Deze auto’s zijn geweldig om in te rijden en geweldig om in gereden te worden.

De S8 heeft een V8-motor met turbocompressor die een flinke punch levert, zozeer zelfs dat hij kan wedijveren met sommige sportwagens. Het design is ingetogen, wat betekent dat u onder de radar zult blijven en alleen degenen die weten waar ze op moeten letten, zullen weten dat u niet in een gewone Audi A8 rijdt.

De S8 heeft een ongelooflijk geavanceerd luchtveersysteem met anti-roll bars, waardoor hij comfortabel is, maar toch stijf wanneer u dat wilt. De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar alleen als je er goed voor zorgt. De waarde van deze auto’s is hoog en ze hebben een behoorlijke waardevermindering, maar de S8 doet behoorlijk onder voor de S63 AMG en de BMW 7-serie.

Audi S8 – De aandrijflijn

De Audi S8 beschikt over een 4.0L turbo V8 met 571pk en 590lb-ft koppel. Dit is genoeg om de S8 in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/u voort te stuwen. De auto kan ook een begrensde topsnelheid van 155 km/u halen, maar als je Audi meer betaalt, laten ze je 191 km/u halen. Bovendien kan de nieuwe S8 de kwartmijl afleggen in slechts 11,5 seconden, wat inderdaad indrukwekkend is voor zo’n grote auto.

  Veel voorkomende problemen met Audi A6

Deze aandrijflijn is gekoppeld aan een Tiptronic 8-traps automatische transmissie die goed past bij het karakter van de S8. Het vermogen wordt voortdurend naar alle vier de wielen gestuurd dankzij Audi’s iconische Quattro AWD-systeem. Het verbruik is niet perfect en daarom komt de S8 niet verder dan 20-23 MPG gecombineerd.

Al met al is de aandrijflijn van de S8 perfect voor wat de auto is, want hij is soepel, sterk en redelijk stil wanneer je dat wilt. Hij kan zich meten met de Mercedes S63 AMG, maar de S63 kost een stuk meer dan de S8.

Audi S8 – Ontwerp en chassis

De Audi S8 verschilt van een gewone A8 door speciale Audi Sport accenten, zoals een agressievere grille, een subtiele bodykit, een set grote wielen, grotere remmen en een viervoudige uitlaat. De auto krijgt ook een paar discrete S8 badges, een sportief interieur, en koolstofvezel als je bereid bent om ervoor te betalen. Het interieur van de S8 is prachtig met hoogwaardige materialen overal waar je kijkt.

Het onderstel en de ophanging van de S8 zijn indrukwekkend, want de auto is voorzien van een instelbare luchtvering en actieve anti-roll bars. Hierdoor kunt u de rijervaring van de S8 in enkele ogenblikken aanpassen, wat benadrukt hoe flexibel de S8 kan zijn.

Audi S8 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Bij zo’n complexe auto hoort complex onderhoud, dat de betrouwbaarheidsresultaten van de S8 kan maken of breken. Deze auto’s hebben consistent en tijdig onderhoud nodig, anders zullen ze falen. De meest voorkomende problemen met de Audi S8 hebben te maken met de motor, de ophanging en de uitrusting.

  Is Audi S7 een goede auto?

De elektrische onderdelen in de S8 zijn er in overvloed, en veel van deze kunnen ook falen na een tijdje. Tot slot is de transmissie misschien niet ieders smaak omdat het geen dubbele koppeling is en omdat hij soms wat te traag en te aarzelend aanvoelt.

Audi S8 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi S8 uit 2022 kost 117.000 dollar, wat een enorme som geld is, maar het is dan ook een Audi sedan van topklasse. Voor een beetje context, het instapmodel van de Mercedes S-Klasse begint bij $112.000, en de S63 AMG, die met de S8 concurreert, begint waarschijnlijk bij meer dan $180.000. Hoe dan ook, beide van deze depreciëren vrij slecht, waardoor ze twijfelachtig als het gaat om waarde.

De S8 is zeer praktisch omdat het een full-size sedan is. Dat betekent dat het interieur van de S8 zeer ruim is. De auto is gemakkelijk in en uit te stappen en is waarschijnlijk de beste Audi familie sedan die je kunt kopen. Al met al is hij misschien een beetje te groot voor krappe stadsstraten, maar als u het optionele achterwielstuursysteem aanschaft, is de auto een makkie om in de stad te rijden.

FAQ Sectie

Is de Audi S8 een goede koop?

Vanuit financieel oogpunt niet, want hij waardeert waarschijnlijk waanzinnig af. Maar vanuit het oogpunt van comfort en prestaties is de S8 een goede koop. Deze grote-performance sedans zijn zeker een markt niche, wat betekent dat de vraag naar deze is niet allemaal zo groot.

  Veelvoorkomende problemen met Audi Q5

Dit betekent dat ze echt slecht afschrijven en dat er niet veel andere auto segmenten zijn die zo veel afschrijven als luxe sedans doen. Het is misschien een goed idee om een jaar of twee te wachten voordat u besluit om de S8 te kopen, omdat hij een stuk goedkoper zal worden, vooral op de 2e-hands markt.

Gaat Audi stoppen met de S8?

De Audi S8 verkoopt niet zo goed als de Mercedes S-Klasse of de BMW 760Li. Audi was nooit echt op zijn taak berekend als het gaat om de S8, omdat ze nooit een Audi RS8 hebben aangeboden die potentieel zou kunnen wedijveren met het beste aanbod van BMW en Mercedes.

De kans is groot dat Audi de S8 binnenkort uit productie neemt, omdat hij niet zo goed verkoopt en toch veel geld kost om te ontwikkelen.

Is Audi S8 de meest comfortabele Audi?

De Audi S8 is een van de meest comfortabele Audi modellen, maar de gewone A8L met luchtvering is de meest comfortabele Audi omdat deze niet is ingesteld op prestatie rijden. De S8 is zeker comfortabel, maar lang niet zo comfortabel als de gewone A8 is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts