Is Audi TTS een goede auto?

Is Audi TTS een goede auto?

De Audi TTS is een 2-zits compacte luxe auto / roadster gemaakt voor degenen die graag de Audi TT, maar wil het een beetje meer spannend. De TTS zit tussen het instapmodel Audi TT en het topmodel Audi TT RS in, met zijn verbazingwekkende 5-cilinder motor. Dus, is de Audi TTS een goede auto? In het kort, ja, de Audi TTS is een goede auto. Als u een lang antwoord wilt, moet u dit artikel lezen.

Om te beginnen krijgt de TTS een 2.0L 4-cilinder turbomotor met voldoende trekkracht. Deze motor is gekoppeld aan een DCT-transmissie en een AWD-systeem, waardoor de auto redelijk snel is. De TTS ziet er ook spannender uit dan de gewone TT omdat hij zowel aan de binnen- als buitenkant veel design-upgrades heeft gekregen die hem onderscheiden van de gewone TT.

Het onderstel en de ophanging van de TTS houden het midden tussen prestaties en comfort, wat betekent dat de auto heel goed bochten kan nemen en toch relatief comfortabel blijft rijden. De betrouwbaarheid is ook behoorlijk, maar er zijn een aantal punten die de moeite waard zijn om over te praten.

Zo zijn de waarden niet allemaal even stabiel, maar dat is bij vrijwel alle TT-modellen het geval. De praktische kant is ook niet de beste, want de TT biedt slechts 2 zitplaatsen, 2 deuren en een vrij beperkte kofferruimte.

Audi TTS – De aandrijflijn

De Audi TTS krijgt een 2.0L 4-cilinder turbomotor met 320pk en 295lb-ft koppel. Dit is genoeg om de auto in slechts 4,5 seconden van 0 naar 60 km/u te brengen. De topsnelheid is begrensd op 155 km/u, de kwartmijltijd ligt halverwege de 13 seconden, wat ook redelijk prijzenswaardig is voor een compacte sportwagen op instapniveau.

  Porsche vs. Audi betrouwbaarheid - Wat is beter?

Deze motor is gekoppeld aan een S-Tronic 7-versnellingsbak met dubbele koppeling en Audi’s beroemde Quattro AWD-systeem dat u in vrijwel alle omstandigheden veilig weet te houden. De brandstofefficiëntie is niet perfect, want de TTS kan slechts 20-25 MPG halen, wat niet het beste is omdat de nieuwste 2.0L 4-cilinder eenheden van zijn concurrenten beter presteren terwijl ze ook betere brandstofefficiëntieresultaten bieden.

Audi TTS – Ontwerp en chassis

De Audi TTS is verkrijgbaar als coupé of cabriolet, afhankelijk van wat u verkiest. Beide modellen hebben een agressievere exterieurstyling, mooiere velgen, grotere remmen en een lagere rijhoogte, waardoor ze zich onderscheiden van de gewone TT-modellen. Het interieur van de TT is ook erg mooi, het is bekleed met Alcantara, aluminium en koolstofvezel als je bereid bent om ervoor te betalen.

Het chassis van de TTS is goed uitgebalanceerd, wat betekent dat de TTS zich goed gedraagt in de bochten. De ophanging is stug, maar niet overdreven stug, wat betekent dat de auto niet afstraffend is. Hij overbrugt de kloof tussen de comfortabele TT-modellen en de TT RS heel goed.

Audi TTS – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, kunnen we zeggen dat de TT S zich heel goed staande weet te houden. De nieuwere TT S modellen zijn mijlenver beter dan de oudere, maar ze zijn niet helemaal vrij van problemen. De meest voorkomende problemen met de TT S hebben te maken met de elektronica van de auto, de uitrusting, de stuurinrichting, de waterpomp en een hoger olieverbruik.

De meeste van deze problemen kunnen worden opgelost met preventief onderhoud, terwijl andere gewoonweg niet kunnen worden vermeden. Hoe dan ook, de TT S zou lang mee moeten gaan als u er goed voor zorgt. Zo niet, dan zal de auto het uiteindelijk begeven, zoals het geval is met alle auto’s die er zijn.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Audi TTS – Waarde en praktische bruikbaarheid

De gewone Audi TT begint bij ongeveer 50.000 dollar, wat zeker een hoop geld is. De volgende in de rij is de Audi TT S, die rond de 60.000 dollar begint, terwijl de TT RS, die de top bereikt, rond de 75.000 dollar begint. Hierdoor lijkt de TTS een heel goede koop, maar deze auto’s hebben een beruchte waardevermindering en zijn beter af als ze op de tweedehandsmarkt worden gekocht.

Praktisch gezien is de TTS net zo goed als elk ander TT-model. Dat betekent dat hij slechts 2 zitplaatsen, slechts 2 deuren en een relatief beperkte kofferruimte biedt. De auto is compact, maar biedt toch plaats aan bestuurders tot maximaal 1 meter 80.

FAQ Sectie

Moet ik de Audi TTS kopen?

Als u geïnteresseerd bent in compacte 2-zits sportwagens die niet te belastend zijn voor uw rug, uw oren en uw bankrekening, dan kan de TTS een zeer goede keuze zijn. De TTS ziet er zowel van binnen als van buiten erg goed uit dankzij de fraaie designaccenten die overal zijn aangebracht. Sommigen beschouwen hem zelfs als een baby-R8, wat zeker een compliment is voor de TT en niet andersom.

Aan de andere kant, als je niet van kleine auto’s houdt en je niets aantrekt van 2-zits auto’s, moet je de TTS absoluut vermijden. De TTS wordt gecompromitteerd in de naam van prestaties en dat is iets dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan, vooral voor degenen die niet eens om prestaties geven.

  Beste motor flush voor audi a4

Wordt de Audi TTS uit productie genomen?

Het lijkt erop dat de Audi TTS binnenkort uit productie gaat omdat Audi besloten heeft om hem te vervangen door iets emotionelers en mogelijk met vier deuren. De TTS gaat er dus dit jaar of het volgende uit en er zijn geen aanwijzingen dat Audi hem ooit nog gaat terugbrengen.

Tweezits compacte sportauto’s waren in de jaren ’90 en 2000 in, maar zijn dat gewoon niet meer nu SUV’s en crossovers de markten over de hele wereld domineren. Als je ook nog EV’s aan het spel toevoegt, heeft Audi gewoon geen reden meer om de TTS te blijven maken omdat er dringender auto’s zijn die moeten worden uitgebracht en gebouwd.

Is de Audi TTS beter dan de TTRS?

Nee, dat is hij niet. De Audi TTRS is een heel ander beest dankzij zijn 5-cilinder motor die aanvoelt en klinkt als een V10 uit de R8. De TTRS is veel sneller en opwindender om te rijden omdat hij meer gefocust is, er agressiever uitziet, en af fabriek met veel meer uitrusting komt.

De TTRS kost misschien zo’n 15.000 dollar meer, maar dat is het allemaal waard dankzij die heerlijke 2,5 liter turbo 5-cilinder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts