Is BMW E36 een goede auto?

Is BMW E36 een goede auto?

BMW E36 is een van de beste compacte zakenauto’s op de markt. Het is een praktische, comfortabele, betrouwbare en plezierige auto. Bovendien is deze auto zuinig en een van de meest geavanceerde auto’s van zijn generatie. Maar is de BMW E36 een goede auto?

Dat hangt er vanaf wat u zoekt. Als u een snelle, betrouwbare, praktische en zuinige zakenauto zoekt, is de BMW E36 een goede optie. Maar als u een comfortabele en onderhoudsarme compacte zakenauto zoekt, zult u elders moeten zoeken.

Geschiedenis van de BMW E36

De BMW E36 is een compacte zakenauto gemaakt door BMW. Hij maakt deel uit van de derde generatie BMW 3-Serie. Dit model werd gemaakt tussen 1990 en 2002. Bovendien kwam het in verschillende carrosserie stijlen, waaronder vierdeurs sedan, coupe, cabriolet, wagon, hatchback, en zeldzame vierdeurs cabriolet Baur TC4.

Het is ook van vitaal belang om op te merken dat de BMW E36 de eerste 3-Serie was die werd aangeboden in de hatchback carrosserie stijl. Bovendien was het de eerste 3-Serie die werd uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, een automatische vijfversnellingsbak en een viercilinder dieselmotor.

Kenmerken van de BMW E36

Uiterlijk

Wanneer u de BMW E36 vergelijkt met auto’s van zijn generatie, zult u merken dat het een van de best uitziende auto’s was in die tijd. Desondanks ziet deze auto er nog steeds uitstekend uit, hoewel het uiterlijk ook verschilt naargelang de carrosserie stijl die u kiest.

Al met al is de BMW E36 een fraai ogende auto met veel geavanceerde functies. Het interieur is ook gezellig en hij heeft high-end veiligheidsvoorzieningen die de inzittenden veilig houden. Van alle BMW E36 koetswerkstijlen is de cabrio de meest elegante.

  Beste kleine BMW hatchback

Prestaties

De BMW E36 is verkrijgbaar in verschillende versies. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende modellen, waaronder benzine- en dieselmodellen. Enkele van de benzine opties zijn 316i, 318i, 320i, 323i, 325i, 328i, en M3. De dieselopties daarentegen zijn 318 tds, 325 td, 325 tds en 325 tds automaat.

Als u een high-performance BMW E36 wilt, is de M3 de beste keuze. Deze auto is uitgerust met twee motor opties, dat zijn de 3,0-liter inline6 S50 en 3,2-liter inline 6 S52 motoren. De S52 motor produceert een maximum van 240 pk en 36 lb-ft koppel.

Bovendien heeft hij een maximumsnelheid van 155 mph en kan hij in 5,2 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Comfort en laadruimte

Een van de best verkopende punten van deze auto is zijn ruimtelijkheid en praktische bruikbaarheid. De BMW 36 hatchback biedt de meeste ruimte, gevolgd door de sedan. De coupé en cabriolet zijn niet zo ruim als de eerstgenoemde. De sedan en de hatchback bieden plaats aan vijf personen en kunnen veel bagage vervoeren.

De cabriolet en de coupé hebben daarentegen twee deuren en kunnen slechts twee personen vervoeren. Bovendien hebben ze een kleinere kofferruimte, wat betekent dat u minder bagage zult meenemen in vergelijking met de sedan en hatchback carrosserieën.

Brandstofefficiëntie

De BMW 36 is een van de zuinigste BMW’s op de markt. Hij komt met een EPA rating van 18 mpg in de stad, 26 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 21 mpg. Merk op dat deze EPA waardering is voor de 1995 BMW E36. Over het geheel genomen is de BMW 3-Serie een auto met een hoog rendement, wat betekent dat gebruikers minder geld kwijt zijn aan brandstof in vergelijking met de BMW 5-Serie.

  De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen

Prijs

Sinds de BMW E36 werd stopgezet in 2002, kan u enkel nog kwaliteitsvolle tweedehands BMW E36 modellen op de markt vinden. Zoals verwacht zal de prijs van een gebruikte E36 variëren naargelang de staat van de wagen. De meeste gebruikte BMW E36 gaan voor rond de $21.000. Integendeel, een BMW E36 M3 in goede staat kan duurder zijn omdat het langzaam een iconische auto wordt.

FAQ

Is BMW E36 een goede auto?

Het hangt ervan af naar welk type auto u op zoek bent. Als u een compacte executive auto met hoge prestaties en een geweldige wegligging en besturing nodig hebt, is de BMW E36 de beste keuze. Maar als u een auto wilt met minder problemen en uitzonderlijk comfort, dan moet u misschien ergens anders zoeken.

Als u de Audi A4 en Mercedes-Benz C-Klasse vergelijkt met de BMW E36, zult u merken dat zij meer comfort en luxe bieden.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met BMW E36?

Als u van plan bent om een tweedehands BMW E36 te kopen, is het belangrijk om enkele problemen te kennen die u waarschijnlijk op uw weg zult tegenkomen. Veel voorkomende BMW E36 zijn een defecte waterpomp, roest, ruw stationair, slechte kleppendeksel pakking, remlicht circuit fout, zwakke achterste subframe, en radiator lekken.

Hoe lang gaat de BMW E36 mee?

De BMW E36 is een van de duurzaamste en betrouwbaarste BMW modellen op de markt. Bij goed onderhoud en goede rijeigenschappen kan de BMW E36 meer dan 200.000 mijl meegaan. Het enige wat de eigenaar hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat hij zich aan de geplande onderhoudsbeurten van BMW houdt.

  BMW X2 Betrouwbaarheid

Hoe snel is de BMW E36 M3?

De BMW E36 is een high-performance BMW met tal van uitstekende uitrustingsmogelijkheden. Toch is de BMW E36 M3 de best presterende uitrustingsvariant. Dit is een high-performance uitvoering met een 3,2-liter S52 I6 motor. Bovendien levert hij een topsnelheid van 155 mph en kan hij in 5,2 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Welke auto is beter – BMW 3 Reeks of Mercedes C-Klasse?

De BMW 3 Reeks is sportiever met een betere wegligging en besturing. Hij presteert ook iets beter dan de Mercedes C-Klasse. Aan de andere kant is de Mercedes C-klasse comfortabeler, geavanceerder en heeft een stillere rit. Hij is ook veiliger en luxueuzer dan de BMW 3-Serie.

Dus, als u op zoek bent naar betere prestaties, dan is de BMW 3-Serie de betere auto. Maar als u op zoek bent naar klasse, comfort en luxe, dan wint de Mercedes-Benz C-Klasse de dag.

Bottom line

Over het geheel genomen is de BMW E36 een mooie, betrouwbare, comfortabele, en goed presterende auto. Zoals de meeste BMW’s heeft ook dit model een paar problemen waar geïnteresseerde kopers van op de hoogte moeten zijn, maar de meeste van deze problemen kunnen worden verholpen met goed onderhoud.

Bovendien is de BMW E36 bovengemiddeld betrouwbaar en zeer praktisch. En met zijn hoge brandstofefficiëntie kan het een goede dagelijkse bestuurder zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts