Is BMW M240 een goede auto?

Is BMW M240 een goede auto?

De BMW 2-Serie is ontstaan nadat BMW besloot om de 2-deurs modellen van de BMW 1-Serie te scheiden in een nieuwe serie. De 2-Serie werd later gelanceerd als een 2-deurs coupé en cabriolet in 2014, en het was gebaseerd op het achterwielaangedreven platform. Met dat gezegd, is de BMW M240 een goede auto?

Ja, de BMW M240 is een van de beste BMW subcompacte executive auto’s op de markt. Ondanks het feit dat het een coupé is, is hij praktisch, ruim, comfortabel, betrouwbaar, veilig en efficiënt. Zoals de meeste BMW’s heeft ook dit model een paar problemen, maar die zijn niet zo talrijk als bij andere BMW modellen.

Geschiedenis van de BMW M240

De BMW M240 maakt deel uit van de BMW 2-Serie. BMW begon in 2014 met de productie van de 2-serie. Het begon met een coupé en cabriolet versie. De Coupé, die ook wel wordt aangeduid als de F22 is de opvolger van de E82 1-Serie, terwijl de cabrio, die ook wel wordt aangeduid als F23 de E88 1-Serie cabrio opvolgde.

Ondanks dat de BMW M240 deel uitmaakt van de BMW 2-serie, werd deze een paar jaar later uitgebracht na de introductie van de eerste M240. Dit model werd uitgebracht in 2016, en hij kwam met twee trims; de M240i en M240i XDrive. Dus, de gebruiker heeft de keuze om ofwel een basis trim of de prestaties een te kiezen.

Kenmerken van de BMW M240

Uiterlijk
Qua uiterlijk is de BMW M240 goed gebouwd en aantrekkelijk voor mensen die van sportief design houden. Bovendien wordt hij geleverd met 19-inch aluminium wielen, een grote nierengrille en nog veel meer. Het interieur is ook goed gemaakt met top-notch functies, zoals een lederen stuurwiel, hands-free liftgate, premium synthetische zetels, zonnedak, en nog veel meer.

  BMW M8 Gran Coupe Betrouwbaarheid

Prestaties

De BMW M240 heeft niet alleen een sportieve look, maar presteert ook uitstekend. Deze subcompacte auto wordt geleverd met een 3,0-liter inline-6 motor met 8-traps automatische transmissie en een vierwielaandrijvingssysteem. De krachtige motor levert een maximum van 382 pk en 369 lb-ft koppel.

Ongeacht de BMW M240 uitvoering die u kiest, u krijgt altijd dezelfde prestaties. Deze auto heeft een topsnelheid van 155 mph en kan in slechts 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren. Hij is dus behoorlijk snel en kan gunstig concurreren met zijn rivalen. De wegligging is ook gemakkelijk en leuk.

Comfort en laadruimte

Zoals de meeste coupés beschikt ook de BMW M240 over vier zitplaatsen. Dat is een zegen en een vloek tegelijk. Het is een zegen omdat het meer ruimte en comfort biedt. Aan de andere kant is het een vloek, want er kunnen maar vier mensen in en geen vijf.

Hoe dan ook, als u een familiemens bent, zult u van deze auto houden en u kunt hem gebruiken om uw kinderen naar school te brengen of om verschillende boodschappen te doen. Dankzij de fatsoenlijke kofferbak van 10 kubieke meter ruimte. Dit is beter dan wat de meeste coupes bieden.

Brandstofefficiëntie

Een van de nadelen van het kopen van een luxe auto is de slechte zuinigheid. Dat is niet het geval met de M240, want hij wordt geleverd met een EPA-beoordeling van 23 mpg in de stad, 32 mpg op de snelweg, en 28 mpg gecombineerd. Dus, hij heeft dezelfde efficiëntie als Mercedes-Benz A-Klasse, maar Audi A3 met 31 mpg gecombineerd is nog steeds efficiënter.

  Wat is het BMW premium pakket?

Niettemin, mensen met de BMW M240i XDrive zal hebben nog minder efficiënt als het 26 mpg gecombineerd.

Prijs

Dit is een van de meest uitdagende onderdelen van het bezitten van de BMW M240. Met een basisprijs van ongeveer 37.400 dollar, is deze auto duurder dan de Audi A3 op 35.900 dollar, en Mercedes-Benz A-Klasse op 35.000 dollar. Hij presteert echter beter dan deze twee modellen. Integendeel, deze twee modellen ogen en voelen luxueuzer aan dan de M240.

FAQ

Is BMW M240 het kopen waard?

Ja, de BMW M240 is het kopen waard vanwege zijn uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en brandstofefficiëntie. Bovendien is deze coupé goedkoper in onderhoud dan zijn broers en zussen, omdat hij minder problemen registreert. Het enige probleem dat gebruikers met deze auto zullen vinden, is dat de reserveonderdelen duur kunnen zijn.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M240?

De BMW M240 mag dan een mooie coupé zijn, maar hij heeft ook verschillende problemen die geïnteresseerde kopers moeten kennen. Enkele van de veel voorkomende problemen waarmee gebruikers te maken krijgen zijn elektrische problemen, problemen met de ophanging, olielekkage, lekkage van het koelsysteem, slecht gemonteerde platen, motorproblemen, beschadigde airbags en problemen met de versnellingsbak.

Hoe snel is de BMW M240?

De BMW M240 wordt aangedreven door een turbogeblazen 3,0-liter zes-in-lijn motor die een maximum van 382 pk en 369 lb-ft koppel levert. Bovendien haalt hij een topsnelheid van 155 km/u en accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 4,1 seconden. Dat is uitzonderlijk als je bedenkt dat het om een model uit de BMW 2 Reeks gaat.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

Houdt de BMW M240 zijn waarde?

In vergelijking met andere BMW’s houdt de BMW M240 zijn waarde goed vast. De meeste concurrenten van andere merken zijn echter beter in waarde. Zo houdt de BMW M240i na 3 jaar eigenaarschap ongeveer 60% van de adviesprijs vast. Dat is beter dan de meeste BMW modellen op de markt.

Hoe lang gaat de BMW M240 mee?

De BMW M240 is een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt. Als de eigenaar goed voor deze auto zorgt, kan hij meer dan 250.000 mijl meegaan. Serieuze problemen beginnen zich echter te ontwikkelen als de auto meer dan 120.000 kilometer klokt. Bovendien is de BMW M240 goedkoper in onderhoud dan andere BMW 2-Series, dankzij de betrouwbare B58 motor.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een luxueuze, betrouwbare en goed presterende coupé, dan is de BMW M240 de beste optie. Deze auto is goed gebouwd, snel, comfortabel, zuinig en veilig. De aanschafprijs is echter vrij hoog, en het onderhoud kan iets aan de hogere kant zijn in vergelijking met zijn concurrenten, zoals de Audi A3 of Mercedes-Benz A-Klasse.

Over het algemeen is het een leuke auto om te hebben en te rijden. Hij stuurt goed en de besturing is responsief. Hoewel hij plaats biedt aan maximaal vier volwassenen, kan het nog steeds een leuke gezinsauto zijn omdat hij een grote kofferbak heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts