Is de 2022 Mercedes AMG EQS een auto voor lange mensen

De Mercedes-Benz AMG EQS is een van de meest comfortabele sedans die er bestaan, dankzij een heerlijk interieur met ondersteunende en toch pluchen zetels. De ruimte is groot genoeg voor alle inzittenden, zodat iedereen zich gemakkelijk op zijn gemak voelt, hoe lang of kort hij of zij ook is.

Er zijn echter wel een paar noemenswaardige verschillen, afhankelijk van op welke stoel je zit. De twee voorste zitplaatsen zijn comfortabeler voor lange bestuurders, omdat de aflopende daklijn weliswaar ten koste gaat van de hoofdruimte van de achterpassagier, maar niet veel.

Als je ruim 1,80 m lang bent, kun je het misschien iets benauwder hebben, maar alleen als je rechtop zit met je hoofd tegen het kussen. Dat gezegd zijnde, is de EQS ruim genoeg voor 99% van de bestuurders, wat betekent dat de EQS waarschijnlijk de ruimste elektrische sedan op de markt is op dit moment.

De EQS is niet alleen praktisch en luxueus, maar zit ook vol met de modernste technologie, zoals het MBUX Hyperscreen of alle andere 350 sensoren en systemen die zijn ontworpen om de rijervaring af te stemmen op uw wensen en verlangens.

Mercedes Benz EQS – Modelaanbod en prijzen

De Mercedes Benz EQS wordt momenteel aangeboden als instapmodel EQS 450+, de hoogwaardige EQS 560 of de prestatiegerichte, door AMG getunede EQS 53 AMG+. Het instapmodel EQS 450+ kost ongeveer 103.000 dollar, de EQS 580 kost ongeveer 120.000 dollar en het AMG-topmodel kost waarschijnlijk 180 à 120.000 dollar.

Opties zijn er echter genoeg, zoals altijd het geval is met Mercedes-modellen, wat betekent dat je de prijs gemakkelijk kunt opdrijven tot $10.000, $20.000 of zelfs $30.000 als je alles wilt wat je kunt krijgen. Alle drie de EQS-modellen vertrouwen op een 108 kWh batterij, terwijl de 450+ wordt geleverd als een achterwielaangedreven auto en de 580 vanaf de fabriek AWD is.

  Welke inkomensklasse koopt BMW vs Mercedes?

Het AMG-model heeft ook een AWD-onderstel, maar het 4MATIC-systeem dat bij de AMG-versie wordt aangeboden, is meer achterwielaangedreven om de auto een stuk dynamischer te maken, terwijl alle prestatie- en veiligheidsvoordelen van een AWD-systeem behouden blijven.

De 450+ is goed voor 329 pk en 406 Nm koppel, terwijl het 580-model dat opvoert tot 516 pk en 611 Nm. De topversie van de EQS 53 AMG + levert tot 750 pk en 700 Nm koppel.

De Mercedes Benz EQS AMG – Waarom de AMG EQS beter is dan de EQS450+ en de EQS580

De AMG-versie van de EQS is een betere koop omdat hij prestaties, styling en luxe beter combineert dan de twee standaard EQS-modellen. Het AMG-model wordt geleverd met een overvloed aan styling-upgrades, waaronder een agressievere carrosseriestyling en een set AMG-wielen gemonteerd op een stijver chassis en betere remmen.

De AMG-versie wordt ook geleverd met een specifiek AMG 4MATIC AWD-systeem dat is ontworpen om de EQS AMG sneller te maken met behoud van alle veiligheidskenmerken die gewone 4MATIC-systemen wel hebben. De acceleratietijd van 0-100 km/u is verlaagd naar 3,4 seconden en de topsnelheid is verhoogd naar 155 km/u.

De EQS AMG heeft ook een mooier interieur met AMG-specifieke stoelen, AMG-specifieke dorpels, een AMG-specifiek sportstuur en AMG-specifieke bekledingen zoals koolstofvezel en Alcantara. U krijgt ook een overvloed aan AMG-software, waaronder launch control en prestatieanalyse binnen het fraaie MBUX Hyperscreen.

  Is de 2022 Mercedes AMG EQS de moeite waard

De Mercedes Benz EQS AMG – Waarom u zou moeten kiezen voor de gewone EQS 450+ en EQS 580 modellen

De EQS AMG kost waarschijnlijk tussen 180 en 220 euro, wat betekent dat de prijs voor een vergelijkbare ervaring fors omhoog gaat. De gewone EQS-versies zijn comfortabeler en makkelijker om mee te leven omdat ze goedkoper zijn en ook meer actieradius bieden.

Alle EQS-modellen zijn ruim genoeg voor lange bestuurders, dus de verschillen zouden hier minimaal moeten zijn. Gewone EQS-modellen zien er zeker niet zo opwindend uit als de AMG-versie, maar ze kunnen er nog beter uitzien als u het prijsverschil investeert in het mooier maken van uw EQS.

Als u niet geïnteresseerd bent in prestaties en u wilt de meest luxueuze elektrische auto-ervaring die u kunt kopen, dan is de EQS 580 de juiste keuze. Als je echter extra prestaties wilt en het niet erg vindt om extra geld uit te geven, ga dan voor de AMG-versie.

FAQ Sectie

Wat is de beste elektrische auto sedan?

De snelste elektrische auto sedan is ongetwijfeld de Tesla Model S Plaid, hoewel het niet de beste elektrische auto sedan is, want die eer gaat naar de Porsche Taycan Turbo S. Porsche staat bekend om het maken van de beste sportwagens op de markt en de invloed is zeker duidelijk met de Turbo S Taycan.

De Taycan is niet zo snel als de Tesla als het gaat om 0-60 mph, maar de Taycan biedt wel een meer opwindende rit, terwijl het ook in staat is om langer snel te gaan. De Audi e-Tron RS GT is min of meer gelijk aan de Taycan Turbo S, maar hij komt een beetje tekort omdat de Taycan iets meer pk’s en koppel biedt.

  Wat is beter, Mercedes of BMW?

Zijn elektrische sedans wel nodig?

Lange, brede en zware sedans zijn niet de beste sportwagens op de markt, zeker niet als ze meer dan 6000 kilo wegen. Velen geloven dan ook dat auto’s zoals de Tesla Model S, de Taycan, de e-Tron GT of de EQS geen extra vermogen nodig hebben boven de instapmodellen.

Snelheden van 0-100 km/u zijn alleen in het begin interessant en worden later irrelevant als je eenmaal aan de auto gewend bent en je liever je actieradius behoudt dan de hele tijd alles op alles te zetten. Het is dus niet nodig om een elektrische sedan te kopen, zodat gewone elektrische modellen voor de meeste mensen voldoende zijn.

Wat is de meest comfortabele elektrische auto op de markt?

De Mercedes Benz EQS is met afstand de meest comfortabele elektrische auto op de markt. Mercedes staat erom bekend de meest comfortabele auto’s ter wereld te maken en de EQS is zo comfortabel en ruim dat hij moeiteloos kan wedijveren met de machtige S-Klasse.

Geen enkele elektrische auto komt ook maar in de buurt van de EQS als het gaat om luxe, comfort en technologie. Als u echter kiest voor de AMG-versie, krijgt u een vrij snelle auto met de meest serene rijervaring.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts