Is de Audi A7 een goede auto?

Is de Audi A7 een goede auto?

De Audi A7 is een vierdeurs coupé op basis van het A6-chassis en is gemaakt om te concurreren met Mercedes CLS en de BMW 6-Serie Grand Coupé. De A7 is ontworpen voor mensen die een comfortabele en praktische sedan willen, maar ook iets interessanter en meer in het oog springend willen. Dus, is Audi A7 een goede auto?

De Audi A7 is inderdaad een echt goede auto omdat hij heel wat voordelen biedt en weinig tot geen nadelen. Om te beginnen is het motorenpalet van de A7 geweldig, de auto ziet er geweldig uit, hij rijdt echt goed, hij is relatief betrouwbaar en praktisch, en oudere A7-modellen vertegenwoordigen nu een behoorlijk goede waarde op de 2e-hands markt. Hij is misschien een beetje te groot voor sommige mensen en liefhebbers van prestaties vinden hem misschien een beetje saai.

Het doel van de A7 is echter nooit geweest om compact of sportief te zijn, want Audi heeft veel modellen die in dit gat passen, met name de Audi A5 Sportback die ook een vierdeurs coupé is, maar dan een stuk kleiner. De A7 is in de eerste plaats ontworpen om lange afstanden te cruisen en het is moeilijk om te beweren dat de A7 dat niet zonder problemen doet.

Als zodanig is de A7 een goede auto omdat hij alle voordelen die je krijgt van een A6 sedan combineert met een meer stijlvolle coupé buitenkant. Hij heeft misschien niet zoveel hoofdruimte op de achterbank, maar dat maakt hij goed met een grotere en praktischere hatchback kofferbak.

Audi A7 – De aandrijflijn

De A7 is verkrijgbaar met een paar benzine- en een flink aantal dieselopties. De meest voorkomende A7 benzinemotoren zijn de 3.0 TFSI V6 motoren met zo’n 300pk-350pk, maar Audi biedt de A7 ook aan met een kleinere 4-cilinder 2.0L TFSI motor die maximaal 250pk levert. De S7 wordt geleverd met een 3.0L V6 met 444 pk, terwijl de topversie van de RS7 een 4.0L V8 met turbocharger krijgt met 603 pk.

  BMW X6 VS Audi Q8 - wat is beter?

De dieselmotoren beginnen met de bekende 3.0L TDI 6-cilindermotor die tussen 204pk en 355pk levert in het S7 dieselmodel. Audi integreert tegenwoordig ook mild-hybrid technologie in de meeste van hun A7 motoren om de efficiëntie van de auto te verbeteren. De A7 wordt geleverd met een S-Tronic DSG versnellingsbak of een 8-traps Tiptronic voor de modellen met een hoog koppel.

De instapmodellen van de A7 hebben voorwielaandrijving, terwijl de duurdere modellen zijn uitgerust met Audi’s iconische Quattro AWD-systeem, dat als optie verkrijgbaar is op alle A7-varianten. De diesel A7-modellen zijn veruit de meest efficiënte met een verbruik tot 55 MPG, terwijl de benzinemotoren 35 MPG halen.

Audi A7 – Ontwerp en chassis

Als het op design aankomt, wordt de A7 beschouwd als een van de mooiste, zo niet de mooiste Audi sedan die er is. De A7 is gebaseerd op het A6-platform, maar is een stuk gestroomlijnder dankzij een breder postuur en een aflopende coupé-daklijn. De auto krijgt ook frameloze deuren, wat tegenwoordig een noodzaak is voor elke coupé. Het interieur van de A7 is vrijwel hetzelfde als dat van de A6, wat betekent dat het er heel aangenaam toeven is.

De ophanging en onderstelafstemming van de A7 zijn vrijwel uitsluitend op comfort afgestemd, behalve bij de RS7 die een stuk dynamischer aanvoelt. Hoe dan ook, alle A7-modellen zijn zacht, dempend en echt comfortabel.

  Is de Audi SQ7 een goede auto?

Audi A7 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De A7 is min of meer even betrouwbaar als de A6, wat betekent dat hij betrouwbaar en betrouwbaar kan zijn, maar alleen als je hem goed genoeg onderhoudt. Deze auto’s zijn complex en worden geleverd met allerlei functies om u zowel veilig te houden als u te vermaken.

De meest voorkomende Audi A7 problemen zijn gerelateerd aan de motor, de transmissie, olielekkage / verbruik, het differentieel, en mogelijk niet-motor elektronica.

Audi A7 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De A7 kost behoorlijk wat meer geld dan de A6, maar hij wordt geleverd met bepaalde functies die je alleen als optionele uitrusting op de A6 kunt krijgen. Als u houdt van het uiterlijk van de A7 en u denkt dat de A6 niet kan tippen aan de A7 als het op styling aankomt, dan is het zinvol om een A7 te overwegen boven de A6.

Praktisch gezien mist de A7 een beetje hoofdruimte op de achterbank in vergelijking met de A6 vanwege de aflopende daklijn, maar dat wordt goedgemaakt door de hatchback kofferbak, die de totale kofferruimte en toegankelijkheid aanzienlijk vergroot.

FAQ Sectie

Heeft het zin om van de Audi A6 over te stappen naar de Audi A7?

Dat hangt ervan af waar u de meeste waarde aan hecht. De realiteit is dat je echt niets anders krijgt dan de styling als je voor de A7 gaat in plaats van de A6. Zeker, de A7 krijgt een praktischere kofferbak, maar dat maakt niet veel verschil omdat de kofferbak van de A6 al groot genoeg is en je zelden ruimte tekort zult komen.

  Audi A4 B8 - alles wat u moet weten

De A7 zou wel eens een spelbreker kunnen zijn door zijn aflopende daklijn en de beschikbare hoofdruimte op de achterbank. Daarom is de A7 geen veelgebruikte chauffeursauto, terwijl de A6 dat wel is. Al met al, als je echt van de styling houdt en je het compromis op de achterbank niet erg vindt, is het zinvol om te upgraden naar de A7.

Is de Audi A7 duur in onderhoud?

De Audi A7 is inderdaad een dure auto om te onderhouden, maar dat zijn alle auto’s uit dit segment. Het komt met het grondgebied aangezien u geen geavanceerd stuk technologie kunt kopen zonder voortdurend aan alle potentiële kosten te worden herinnerd die met het komen.

Ook al kost de A7 behoorlijk wat om te onderhouden, de verschillen tussen de Mercedes CLS en de BMW 6-serie zijn onbeduidend. Volgens sommige bronnen zou de A7 u in de eerste 10 jaar zo’n $8.000-$10.000 aan onderhoudskosten kunnen kosten.

Hoe lang kan een Audi A7 meegaan?

De Audi A7 zou minstens 200.000 kilometer mee moeten kunnen gaan zonder grote revisies. Deze getallen hebben echter alleen zin als u de auto goed genoeg onderhoudt. Het is echt moeilijk te voorspellen hoe lang een auto mee kan gaan, maar als u uw best doet en de A7 in goede conditie houdt, zou 200.000 mijl of 10-15 jaar gebruik min of meer gegarandeerd moeten zijn als de auto goed genoeg gebouwd is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts