Is de Audi RS e-Tron GT een goede auto?

Is de Audi RS e-Tron GT een goede auto?

De Audi RS e-Tron GT is de eerste Audi vierdeurs elektrische sedan die de meeste onderdelen deelt met de Porsche Taycan. Beide zijn luxe EV’s en behoren tot de meest begeerlijke EV’s op de markt. Ze zijn duur, snel, krachtig en stijlvol, en iedereen wil ze hebben. Dus, is de Audi e-Tron GT een goede auto?

De Audi RS e-Tron GT is zeker een zeer goede auto omdat hij alles in één pakket combineert. Hij wordt geleverd met een zeer sterke aandrijflijn die de e-Tron GT in staat stelt sneller te accelereren dan elke andere serieproductie Audi. Hij ziet er van binnen en van buiten geweldig uit en is ook nog eens een relatief praktische auto.

Aan de andere kant is een echt goede auto niet iets wat je kunt krijgen voor een betaalbare prijs en dat is de reden waarom deze auto zoveel kost als hij doet. Hij concurreert met de Porsche Taycan, de Mercedes EQS, de Lucid Air en de Tesla Model S, allemaal de meest begeerlijke elektrische sedans die je tegenwoordig voor geld kunt kopen.

Als u geïnteresseerd bent om er een te kopen, maar u hebt nog nooit ervaring gehad met het bezitten van een elektrische auto, dan moet u bereid zijn om uzelf aan te passen aan alle fijne kneepjes die komen kijken bij het bezitten van een elektrische auto. Als u dat doet, zal de RS e-Tron GT een geweldige aankoop zijn.

Audi RS e-Tron GT – De aandrijflijn

De RS e-Tron GT wordt geleverd met een dubbele elektromotor, één op de vooras en één op de achteras. Deze twee motoren samen leveren 600pk en 612lb-ft aan koppel. De RS e-Tron GT beschikt echter ook over een over-boost modus waarmee je gedurende enkele seconden kunt profiteren van de 640 pk en zo kan de e-Tron GT vanuit stilstand in ongeveer 3 seconden naar 100 km/u rijden.

  Passen Mercedes velgen op Audi?

Daarmee is de e-Tron GT het snelst accelererende Audi-model ooit. Deze aandrijflijn is gekoppeld aan een 2-versnellingsbak die de acceleratie van de auto moet verhogen en tegelijkertijd de temperaturen in toom moet houden. De e-Tron wordt geleverd met een 800-volt elektrische structuur die de oplaadtijden en het warmtebeheer ten goede komt.

De batterijcapaciteit is vastgesteld op 93,4 kWh en kan met een gewone langzame lader in ongeveer 9,5 uur worden opgeladen. De RS e-Tron GT kan via een gelijkstroom snellader in iets meer dan 15 minuten worden opgeladen met een krachtige lader van 270 kW, als je er een kunt vinden.

Het is ook een permanent vierwielaangedreven Quattro-auto dankzij de configuratie met dubbele motor. De e-Tron RS GT aandrijflijn is zeker opwindend en gemakkelijk te rechtvaardigen dankzij zijn vraagprijs.

Audi RS e-Tron GT – Ontwerp en onderstel

De RS e-Tron GT is een van de mooiste elektrische sedans op de huidige markt en bijna niemand kan dat betwisten. Het is een gestroomlijnde sportsedan met een aflopende daklijn, verbazingwekkende Matrix LED-laserlichttechnologie en de herkenbare Audi-grille. Het interieur van de RS e-Tron GT is al even opwindend dankzij schermen uit het topgamma en tal van luxueuze voorzieningen.

Het onderstel en de ophanging van de RS e-Tron GT zijn afgestemd op dynamisch rijden. De RS e-Tron GT is niet de lichtste auto op de markt, maar dankzij een laag zwaartepunt neemt hij de bochten beter dan iedereen zou verwachten. Sommigen zeggen zelfs dat de RS e-Tron GT leuker is om in te rijden dan de Taycan Turbo S.

Audi RS e-Tron GT – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Elektrische auto’s zijn inherent betrouwbaarder dan traditionele auto’s met verbrandingsmotor, wat betekent dat de e-Tron GT beter zou moeten zijn dan de meeste van zijn concurrenten in huis, zoals de Audi RS7 Sportback. De e-Tron GT is betrouwbaarder dan de RS7, maar het is niet de meest betrouwbare EV op de markt.

  Het beste Audi-model voor een gezin

De meest voorkomende problemen met de RS e-Tron GT hebben te maken met het infotainmentsysteem, de uitrusting, vermogensverlies, oplaadproblemen en problemen met de afwerkingskwaliteit. De problemen met de afwerking betekenen niet dat de e-Tron GT een gebrek aan kwaliteit heeft, maar eerder dat hij nog beter zou moeten zijn gezien zijn prijskaartje.

Audi RS e-Tron GT – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi RS e-Tron GT begint bij 140.000 dollar zonder enige opties en modellen met hoge specificaties kunnen gemakkelijk 200.000 dollar kosten. Dit is een waanzinnig hoge prijs, maar de RS e-Tron GT slaagt er toch in om heel goed te verkopen. Dat komt omdat er niet al te veel auto’s zijn zoals de e-Tron GT en de auto’s die er wel zijn, kunnen niet noodzakelijk op alle vlakken met hem concurreren.

Praktisch gezien biedt de e-Tron GT plaats aan vier inzittenden, maar de inzittenden op de tweede zitrij zullen waarschijnlijk moeite hebben met de hoofdruimte als ze erg lang zijn. De kofferruimte is meer dan goed, want de e-Tron heeft zowel een koffer voor als een koffer achter. Het zicht is verre van geweldig omdat de voorruit achteraan gewoon te klein is.

FAQ Sectie

Is de Audi RS e-Tron GT het geld waard?

De Audi RS e-Tron GT is zijn vraagprijs zeker waard, want het is de meest geavanceerde, snelste en best ogende Audi RS-auto tot nu toe. Als u een fan bent van de Audi RS-divisie en u houdt van de Audi RS6/RS7, dan is de RS e-Tron GT de natuurlijke spirituele EV-opvolger van die auto’s. Al met al is de e-Tron GT opwindend en dat kan niet van alle EV’s gezegd worden.

  De beste Audi voor brandstofbesparing

Misschien mis je bij de e-Tron GT het geluid van een verbrandingsmotor, maar de snelheid en wegligging van de RS e-Tron GT maken dat waarschijnlijk ruimschoots goed. De e-Tron GT kan driften, hij kan lange ritten maken, en hij kan alles.

Is de Audi RS e-Tron GT beter dan de Porsche Taycan Turbo S?

Deze twee mechanische broers en zussen zijn frontale concurrenten, maar ze verschillen nogal, ook al zijn ze onderhuids min of meer hetzelfde. Om te beginnen biedt de Taycan Turbo S 680 pk vanaf de start, maar je kunt profiteren van 750 pk als je de over-boost functie inschakelt, wat betekent dat 0-60 mph in ongeveer 2,5 seconden moet gebeuren.

De RS e-Tron GT is niet zo snel als de Turbo S, maar sommigen zeggen dat hij beter stuurt. Daarom is de Taycan zeker de spannendere auto van de twee, maar de verschillen zijn niet dag en nacht.

Is de Audi RS e-Tron GT beter dan de Tesla Model S Plaid?

De Tesla Model S Plaid kost iets minder dan de e-Tron GT maar biedt meer dan 1000pk waarmee deze snelle EV sedan van 0-60mph gaat in ongeveer 2,2 seconden. Deze cijfers zijn belachelijk als je bedenkt dat de Model S een vierdeurs gezinssedan is.

Ook op het vlak van gebruiksgemak is hij beter, aangezien je gebruik kunt maken van het Tesla supercharger netwerk. De e-Tron is echter een product van hogere kwaliteit, comfortabeler en luxueuzer.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts