Is de Audi RS Q8 een goede auto?

Is de Audi RSQ8 een goede auto?

De Audi RS Q8 is het topmodel van de Audi Q8, een auto die gedijt in superioriteit. Hij ziet er zowel van binnen als van buiten verbluffend uit, hij biedt meer dan 600 pk, hij is uitgerust met de nieuwste Audi-technologie, en hij is uiterst comfortabel en luxueus. Met zoveel superlatieven is het gemakkelijk om te concluderen dat de RS Q8 het ware vlaggenschip van het SUV-gamma van Audi is. Dus, is de Audi RS Q8 een goede auto?

Ja, dat is het zeker. Hij mag dan evenveel kosten als een Audi Q8 op instapniveau, hij krijgt het allerbeste van alles wat Audi te bieden heeft. De V8-motor onder de kap is krachtig genoeg voor de RS Q8 om zelfs sommige supercars uit de lijn te vernietigen. Het design van de RS Q8 lijkt op dat van een Lamborghini Urus omdat deze twee veel onderdelen met elkaar gemeen hebben.

Wat betrouwbaarheid betreft, lijkt de RS Q8 zich aardig staande te houden, maar er zijn wel wat punten die het bespreken waard zijn. Wat de waarde betreft, is het moeilijk om een auto te rechtvaardigen die begint bij $120.000 zonder veel opties, maar er zijn niet veel auto’s voor die prijs die echt kunnen wedijveren met de RS Q8.

De praktische kant is groot, want het Q8-platform biedt veel zitruimte en een grote kofferbak. De achterbank is niet opgeofferd voor designdoeleinden, zoals bij sommige concurrenten van de RS Q8 wel het geval is. De auto is ook gemakkelijk in en uit te stappen en het zicht is zo goed als het maar kan zijn voor een coupé SUV.

Audi RS Q8 – De aandrijflijn

Met zijn 4.0 liter twin-turbo V8 levert de RS Q8 meer dan 600 pk en een koppel van 590 Nm, wat genoeg is om deze kolos van 5.000 kg in ongeveer 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u te stuwen, wat waanzinnig is. Ter vergelijking: de 715 pk sterke 5.2L twin-turbo V12 Aston Martin DBS Superleggera rijdt ook van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden, maar hij kost wel 315.300 dollar.

  2022 Audi Q5 vs Volvo XC60

De RS Q8 is een permanent AWD Quattro-voertuig, dat is de reden waarom hij die 0-60mph tijden haalt. De motor is gekoppeld aan een 8-traps automatische versnellingsbak en de RS Q8’s beste MPG resultaten zijn ergens rond de 20MPG gecombineerd.

Al met al is de aandrijflijn van de RS Q8 vrijwel identiek aan die van de Lamborghini Urus, die twee keer zo veel kost als de RS Q8. Als je het vanuit dit perspectief bekijkt, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel mensen de RS Q8 beschouwen als een van de beste SUV’s op de markt in het algemeen.

Audi RS Q8 – Ontwerp en onderstel

De Audi RS Q8 ziet er zowel van binnen als van buiten verbluffend uit, want hij biedt alles wat de designafdeling van Audi te bieden heeft. De auto verschilt van de gewone Q8 dankzij grote inlaten, koolstofvezel, enorme ovale uitlaatpijpen, een lagere rijhoogte en een set wielen van 22 inch en groter. Ook het interieur is flink opgefrist dankzij koolstofvezel, Alcantara en aluminium.

De rijervaring van de RS Q8 is een stuk geconcentreerder dan in de gewone Q8, maar de RS Q8 is goed gedempt, wat betekent dat hij niet te stijf is. Ook is hij voorzien van actieve anti-roll bars die de auto vlak door de bochten houden en zo de auto een stuk dynamischer maken en een betere wegligging geven.

Audi RS Q8 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De betrouwbaarheid van de RS Q8 is behoorlijk, maar het kan beter omdat er steeds weer problemen opduiken. Een auto die zo duur is als de RS Q8 mag en moet geen mankementen vertonen, want hij is ongelooflijk complex, maar ook ongelooflijk duur en mensen moeten zich geen zorgen maken over dingen die steeds stuk gaan als ze enorme sommen geld betalen.

  Beste Audi A4 Luchtinlaat

De meest voorkomende problemen die de RS Q8 teisteren, hebben te maken met de elektrische installatie van de auto, de motor, de ophanging, voortijdige bandenslijtage en prestatieproblemen. De meeste van deze problemen zijn slechts onbeduidend, maar kunnen vervelend zijn, terwijl problemen met de prestaties veel ernstiger kunnen zijn.

Audi RS Q8 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De RS Q8 is duur en daar kun je niet omheen, maar aan de andere kant biedt de RS Q8 iets wat maar weinig SUV’s kunnen. Het is een van de meest begeerlijke Duitse SUV’s die er zijn en hij behoudt ook zijn waarde heel goed. Dealers in de VS verkopen deze voor mark-ups die hopelijk zal vertragen, omdat deze mark-ups kan belachelijk zijn.

Als het op praktische bruikbaarheid aankomt, is de RS Q8 gelijk aan de gewone Q8, wat betekent dat hij plaats biedt aan vijf personen en een relatief grote kofferruimte biedt. De RS Q8 is gemakkelijk in en uit te stappen, het zicht is goed en het is ook echt een goede gezinsauto.

FAQ Sectie

Is de Audi RS Q8 beter dan de Mercedes GLE 63 Coupé en de BMW X6M?

Deze drie zijn frontale concurrenten in dit segment en kunnen stoten uitwisselen in bijna alle categorieën. De Mercedes GLE 63 Coupe biedt 603pk en kost $117.050 terwijl de BMW X6M Competition min of meer evenveel kost als de andere twee, maar hij biedt 625pk en is de snelste van de drie.

  Is Audi Q8 een goede auto?

Welke van deze drie de beste is, hangt grotendeels af van merkentrouw, maar naar mijn mening zijn de RS Q8 en de X6 M beter dan de GLE 63 S Coupé. Ze zien er beter uit, ze zijn niet zo gecompromitteerd aan de binnenkant en ze zijn cooler in het algemeen.

Is de Audi RS Q8 een goede koop?

De Audi RS Q8 kost veel geld en het is moeilijk om dat te rechtvaardigen. Maar in deze prijsklasse zijn er gewoon niet zoveel auto’s die kunnen bieden wat de RS Q8 biedt. Daarom is het zinvol om de RS Q8 te kopen als je je die gemakkelijk kunt veroorloven.

Als uw budget beperkt is, is geen enkele auto het waard, want de beste auto hebben is niet het belangrijkste in de wereld. Wat uw situatie ook is, de RS Q8 lijkt heel goed te verkopen, wat betekent dat hij inderdaad het geld waard is.

Hoe snel is de Audi RS Q8?

We hebben al gezegd dat de RS Q8 van 0 naar 100 km/u gaat in ongeveer 3,7 seconden, maar zijn maximumsnelheid ligt rond 190 km/u indien hij volledig vrij is van beperkingen. Een kwartmijltijd van 11,6 seconden is een heel goed resultaat voor een prestatie-SUV van 5.000 kg, want de McLaren SLR Roadster doet de kwartmijl ook in 11,6 seconden.

De Mercedes GTR AMG Coupe haalt de kwartmijl ook in 11,6 seconden en dat doet de Nissan GT-R R35 uit 2013 ook. Dit zijn allemaal indrukwekkende prestatieauto’s, wat betekent dat de RS Q8 ook echt een snelle auto is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts