Is de Audi RS7 een goede auto?

Is de Audi RS7 een goede auto?

De Audi RS7 is de top-of-the-line Audi vierdeurs coupé performance auto gebaseerd op het Audi A6/A7 platform. De RS7 deelt veel van zijn onderdelen met andere high-performance VAG-modellen, zoals de Porsche Panamera, de Bentley Continental GT, en vele SUV’s, zoals de RS Q8, de Porsche Cayenne, en zelfs de Lamborghini Urus. Dus, is de Audi RS7 een goede auto?

Ja, de RS7 is echt een goede auto, want hij heeft heel wat in huis voor een middelgrote familie sedan. De RS7 heeft een 4.0L twin-turbo V8-motor met 605 pk, Audi’s iconische Quattro AWD-systeem en een naadloze 8-traps koppelomvormer transmissie. Deze motor en transmissie combo is ook te vinden in veel van de hierboven genoemde auto’s.

De RS7 ziet er fantastisch uit omdat hij zowel van binnen als van buiten veel prestatiegerichte onderdelen bevat. Hij krijgt meer uitrusting van de fabriek en hij zit vol met vrijwel alles wat je ooit zou willen van een state-of-the-art luxe auto. De RS7 rijdt veel geconcentreerder dan de gewone A7, maar toch is hij ook relatief comfortabel.

Hij kost meer dan $115.000 voor een basismodel, wat betekent dat de RS7 ook een relatief zeldzame auto is. Oudere RS7-modellen zijn een stuk haalbaarder, maar bijna net zo capabel. De RS7 is even praktisch als de gewone A7, wat betekent dat er in de RS7 plaats is voor vier volwassenen en dat de kofferbak een flinke hatchback heeft.

Audi RS7 – De aandrijflijn

De Audi RS7 krijgt een 4.0L twin-turbo V8 met 603pk en 590lb-ft koppel waarmee de RS6 vanuit stilstand in minder dan 3,5 seconden naar 160mph rijdt, wat absoluut snel is. De RS7 heeft een begrensde topsnelheid van 155 km/u, maar als je Audi betaalt, kun je een ongelimiteerde topsnelheid van meer dan 190 km/u bereiken.

  Beste remblokken voor audi a6

De 4.0L V8 is te vinden in een heleboel VAG producten zoals de Lamborghini Urus, de Panamera Turbo, de Bentley Continental GT, en vele andere Audi producten zoals de RS6, en de RSQ8. Deze motor heeft bewezen extreem responsief te zijn met een relatief lineaire vermogensband, ook al is het een motor met turbo.

Deze motor is gekoppeld aan een Tiptronic-versnellingsbak met 8 koppelomvormers die naadloos schakelt, maar soms voelt hij wat traag aan voor een auto met 600 pk, vooral in vergelijking met de PDK van Porsches die in de Panamera en de Continental GT te vinden is. Alle RS7-modellen zijn Quattro AWD, maar het vermogen wordt vooral naar de achterwielen gestuurd voor een sportieve ervaring.

Audi RS7 – Ontwerp en onderstel

De Audi RS7 ziet er heel anders uit dan de gewone A7 omdat hij lager bij de grond zit, hij 22-inch wielen met laag profiel krijgt, grotere remmen, een agressieve bodykit, grote ovale uitlaten, een meer gerichte grille en een paar RS7-badges. Aan de binnenkant krijgt de RS7 sportstoelen met gewatteerd leder, een sportstuur en een hele reeks hoogwaardige materialen zoals Alcantara, carbon of aluminium.

Als het op rijden aankomt, is de RS7 een stuk doelgerichter dan de gewone A7 omdat hij lager zit en minder body roll ondervindt. De auto staat stevig op de grond en neemt bochten alsof hij klauwen heeft. De ophanging is stugger, maar nog steeds voldoende gedempt.

Audi RS7 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Audi RS7 is een complexe auto met een heleboel functies om uw dagelijks leven een stuk aangenamer en veiliger te maken. Veel van deze functies zijn echter gevoelig voor defecten en daarom spelen elektrische problemen die niet met de motor te maken hebben een rol in de algemene RS7-ervaring.

  Is Audi Q4 e-tron een goede auto?

Bovendien heeft de RS7 ook te kampen met transmissie-gerelateerde problemen, motor-gerelateerde problemen, suspension-gerelateerde problemen en problemen met verhoogde rem- en bandenslijtage.

Audi RS7 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Audi RS7 begint bij ongeveer 115.000 dollar, wat een hoop geld is. Maar voor topmodellen met alle opties kan zelfs het dubbele worden betaald en dat is nogal krankzinnig. Voor $ 230.000 krijg je een goed uitgeruste Audi R8, een goed uitgeruste Porsche Turbo S, of een goed uitgeruste Mercedes AMG GT R. Deze prijzen zijn echt moeilijk te slikken, vooral omdat de RS7 veel sneller zal afschrijven dan een van deze.

De RS7 is even praktisch als de gewone Audi A7, wat betekent dat hij plaats biedt aan vier volwassenen en een ruime kofferbak heeft.

FAQ Sectie

Hoe snel is de Audi RS7?

De Audi RS7 is een supersnelle auto, zo snel dat hij veel iconische sportwagens van de band veegt. De RS7 legt de kwartmijl af in ongeveer 11 seconden en is daarmee even snel als de eerder genoemde AMG GT R. Voor de duidelijkheid: de Ferrari 488 Spyder is op de dragstrip net een tikkeltje sneller dan de RS7.

Bovendien is de Audi R8 net zo snel, terwijl de 991 GT3 RS, een auto die door iedereen als een echte iconische sportwagen wordt beschouwd, zelfs nog langzamer is dan de nieuwe RS7. Dat de RS7 een snelle auto is, en dat hij veel auto’s van de band kan laten rollen, zelfs die met een 800 pk sterke motor, staat buiten kijf.

  Beste jaar voor de Audi S4

Is de Audi RS e-Tron GT beter dan de RS7?

Sinds Mercedes gestopt is met de CLS 63 AMG en BMW met de 6 Reeks gestopt is, heeft de RS7 een soort van gebrek aan concurrentie. Audi kwam echter onlangs met de e-Tron RS GT die 10.000 dollar meer kost en het is een van de grootste concurrenten van de RS7, zowel qua uiterlijk als qua prestaties.

Deze twee zijn echt vergelijkbaar, maar de RS7 zal altijd de keuze zijn voor vrijwel elke autoliefhebber die er is, omdat hij veel spannender is. De RS e-Tron is een coole auto, maar hij is gewoon niet zo bruikbaar of opwindend als de RS7 is.

Is de Audi RS7 zuinig?

Audi’s RS7 EPA ratings zijn 15MPG in de stad en 22MPG op de snelweg en het lijkt erop dat de RS7 in staat is om deze cijfers te halen. Mensen die auto’s als de RS7 kopen, doen dat echter niet omwille van de efficiency, maar om er plezier van te hebben, dus het maakt niet eens uit hoe onzuinig de auto is.

Als je moeilijk doet over het feit dat de RS7 minder kilometers per liter rijdt dan een normale A7, dan weet je niet echt wat de RS7 zo speciaal maakt. Een V8-motor in een auto uit 2022 is tegenwoordig een zeldzame verschijning, en de mensen die dat inzien, zullen geen moeite hebben om voor een auto met 15 MPG te betalen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts