Is de Audi SQ7 een goede auto?

Is de Audi SQ7 een goede auto?

De Audi SQ7 is een middelgrote tot grote luxe zeven-zits familie SUV ontworpen voor degenen die een grote en comfortabele SUV willen, maar een die ook hot hatchbacks van de lijn kan decimeren. Als u een van die mensen bent, moet je check out de Audi SQ7. Dus, is Audi SQ7 een goede auto?

De Audi SQ7 is inderdaad een echt goede auto, want hij biedt bijna alles wat je zou willen van een auto. De SQ7 ziet er geweldig uit, hij is ongelooflijk ruim, ongelooflijk veilig, en zowel luxueus als snel. Hij voldoet beter aan de gezinstaken en schoolritten dan 90% van de auto’s, terwijl hij ook cool genoeg is om op te vallen in een bedrijfsparkeergarage.

De SQ7 is er in twee verschillende varianten, een diesel SQ7 voor voornamelijk de Europese markt of een benzine SQ7 die een jaar of twee geleden de enige SQ7 werd die je kunt kopen. Deze motoren zijn groot, krachtig, verfijnd, en moeiteloos. De SQ7 is ook uitgerust met Quattro AWD, wat betekent dat hij alle soorten terrein aankan.

In waarde uitgedrukt is de SQ7 niet de goedkoopste SUV, maar hij is goed genoeg om zoveel te kosten. De betrouwbaarheid is goed, maar kan beter omdat de gebruiks- en onderhoudskosten extreem hoog zijn.

Audi SQ7 – De aandrijflijn

De Audi SQ7 is de top-of-the-line Audi zevenzits SUV die wordt geleverd met ofwel een 4.0L twin-turbocharged V8 met 507pk voor de nieuwste SQ7 of een 4.0L TDI V8 met 435pk voor de pre-facelift SQ7. Sommigen zeggen dat de dieselmotor een beetje te gewoontjes is, maar die mensen weten niet dat de 4.0L TDI een verbluffend koppel van 567 lb-ft biedt.

  De beste Audi voor brandstofbesparing

Beide motoren zijn gekoppeld aan een koppelomvormer-automaat en Quattro AWD om van de SQ7 een echte SUV te maken. Het rendement is een stuk beter met de dieselvariant, want de 4.0L benzine V8 slurpt brandstof met twee rietjes.

De benzine SQ7 kan 0-60mph in ongeveer 4 seconden, wat krankzinnig is voor een bijna 5.000lbs kolos, terwijl de diesel SQ7 hetzelfde kan doen in ongeveer 4,7 seconden. Beide motoren zijn geweldig in wat ze doen, maar de benzine V8 past veel beter bij de SQ7, vooral omdat hij geweldig klinkt.

Audi SQ7 – Ontwerp en onderstel

De Audi SQ7 was altijd al de best uitziende Q7-versie die je kunt krijgen, maar de nieuwste 2022 benzine V8 SQ7 ziet er het beste uit. De pre-facelift SQ7 zag er niet echt veel anders uit dan een normale Q7, maar de post-facelift SQ7 gaat nog een stapje verder en het is moeilijk om hem te verwarren met een normale Q7. Het interieur van de Q7 is verbluffend, omdat het is bekleed met materialen uit het topsegment en alles verbazingwekkend goed is gebouwd.

De SQ7 verschilt ook op rijgebied van een gewone Q7, want hij is stijver dan de gewone Q7 waardoor de hele SUV minder snel de bocht in rolt. Hoe dan ook, de SQ7 is nog steeds een comfortabele SUV omdat hij niet te stijf wilde zijn aangezien de meeste klanten daar niet echt van houden en het chassis van de Q7 zelf niet ontworpen is voor een performance SUV.

Audi SQ7 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, zou de SQ7 beter kunnen zijn omdat veel reparatiekosten zo hoog zijn als ze maar kunnen worden. Grote luxe SUV’s zijn berucht om hun hoge onderhoudskosten en dure reparaties/vervangingsonderdelen en de SQ7 is niet anders. Deze auto’s hebben voortdurend onderhoud nodig om goed te functioneren, als u dat niet doet, zal de SQ7 uw portemonnee pijn doen.

  Welke Audi heeft een V10 motor

De meest voorkomende problemen met de SQ7 hebben te maken met de klopsensor, de ophangingsbussen, de asverbindingen, de bobines en de N80 klep. De SQ7 is ook bekend om te gaan door banden als gek, dat is inderdaad een overweging, omdat nieuwe SQ7 banden kosten een fortuin.

Audi SQ7 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De 2022 Audi SQ7 begint rond de $90.000, wat niet goedkoop is, maar wel aanzienlijk goedkoper dan de $106.000 BMW X5 M en de bijna $20.000 duurdere Mercedes GLE 63. Toegegeven, de BMW en de Mercedes bieden allebei veel meer vermogen, maar zijn in de meeste opzichten nog steeds redelijk vergelijkbaar met de SQ7.

Praktisch gezien is de SQ7 beter dan de X5 en de GLE omdat hij fysiek groter is dan de twee. Hij biedt ook veel zit- en bagageruimte met het extra voordeel van zeven beschikbare zitplaatsen. De SQ7 is gemakkelijk in en uit te stappen en het zicht is ook erg goed.

FAQ Sectie

Waarom heeft Audi een diesel Audi SQ7 gemaakt?

Het lijkt misschien raar dat Audi heeft besloten dat performance auto’s op diesel moeten rijden, maar er zijn een paar redenen waarom ze dat hebben gedaan. Allereerst de efficiëntie, want een diesel SQ7 kan tot 35MPG rijden, terwijl de benzine SQ7 tot 20MPG kan rijden. Bovendien heeft de diesel SQ7 misschien minder pk’s, maar verslaat hij de benzine SQ7 als het aankomt op koppel.

  BMW Z4 VS Audi TT - wat is beter?

De diesel SQ7 is gewoon de meer logische lange-afstands snelheidscruiser omdat hij veel minder brandstof verbruikt. Toch heeft Audi besloten om de diesel SQ7 te dumpen omdat het weinig of geen zin had om twee versies van de SQ7 te maken, een SUV die door zijn prijs niet zo populair is.

Is de Audi SQ7 een terrein-SUV?

De Audi SQ7 is om verschillende redenen allesbehalve een terreinauto. Audi klanten zijn helemaal niet geïnteresseerd in off-roading en daarom maakt Audi 0 off-road auto’s en 0 off-road pakketten. Er zijn enkele auto’s, zoals de Allroad-varianten van de A4 en de A6, die meer zijn afgestemd op het platteland dan op off-roading.

De SQ7 wordt geleverd met 22-inch wielen, wat genoeg is om te beseffen dat hij niet ontworpen is om ergens anders heen te gaan dan licht grind of landweggetjes.

Waarom maakt Audi geen full-size SUV?

We weten allemaal dat BMW, Audi en Mercedes elkaar al tientallen jaren in de haren vliegen. In bijna alle segmenten concurreren ze met elkaar, behalve in het segment van de full-size vlaggenschip SUV’s, waar Audi helemaal niet aanwezig is. Audi gaat echter in 2023 het full-size vlaggenschip Q9 uitbrengen en dat zal allemaal veranderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts