Is de Audi SQ8 een goede auto?

Is de Audi SQ8 een goede auto?

De Audi SQ8 is een van de meest begeerlijke en best uitziende Audi SUV’s die tegenwoordig voor geld te koop zijn en wordt alleen verslagen door zijn krachtigere broer, de Audi RSQ8. De SQ8 combineert stijl met inhoud en transformeert de relatief luie standaard Audi Q8 in een meer gerichte, meer opwindende Audi SQ8. Dus, is Audi SQ8 een goede auto?

De Audi SQ8 is inderdaad een goede auto en het is moeilijk om dat op enige manier te betwisten. Sommigen zullen het uiterlijk van de Q8 niet mooi vinden omdat ze niet tegen coupé-SUV’s kunnen, maar verder is de SQ8 een winnaar. Je hebt de keuze tussen twee verschillende motoren, een diesel SQ8 of een benzine SQ8, afhankelijk van waar je woont en wat je voorkeur heeft.

De styling van de SQ8 is absoluut geweldig, want hij heeft krachtige heupen, een brede houding, en vele prestatie-upgrades die de SQ8 onderscheiden van de gewone Q8. De betrouwbaarheid is behoorlijk, maar zou beter kunnen omdat de SQ8 zowel een dure auto is om te kopen als om te onderhouden.

De waarde is ook moeilijk te slikken omdat de SQ8 begint bij bijna $ 100.000, maar er zijn veel SUV’s die meer kosten maar niet kunnen tippen aan de SQ8. De SQ8 is niet zo praktisch als de SQ7, maar dat is de tegenprestatie voor zo’n agressieve en toch smaakvolle exterieurstyling.

Audi SQ8 – De aandrijflijn

De Audi SQ8 is leverbaar met twee verschillende motoropties, een diesel 4.0L V8 met 435pk en 663lb-ft koppel of een 4.0L benzine V8 met 507pk en 567lb-ft koppel. De diesel SQ8 doet 0-60mph in ongeveer 4,7 seconden, terwijl de benzine SQ8 het doet in ongeveer 4 seconden. Beide auto’s voelen stevig aan en zijn een feest om mee te rijden.

  Wat zijn de beste autowasproducten voor Audi?

Rijden met de diesel SQ8 voelt aan als het besturen van een straalvliegtuig, omdat de plotselinge toename van het koppel het gevoel geeft dat je een tank bestuurt. De benzine SQ8 is de meer gefocuste, meer opwindende motor dankzij meer vermogen, een hoger toerental en een geluid dat simpelweg niet kan worden gerepliceerd met een dieselmotor of een uitlaatgeluidsgenerator.

Beide zijn gekoppeld aan een automatische koppelomvormer met 8 versnellingen. Beide krijgen ook het befaamde Audi Quattro AWD-systeem, waardoor deze twee in alle weersomstandigheden kunnen worden gebruikt. Er valt dus eigenlijk niets te klagen, behalve misschien dat het niet de RSQ8 is.

Audi SQ8 – Ontwerp en onderstel

Wat het uiterlijk betreft, is het echt moeilijk om de SQ8 te bagatelliseren, zelfs als je iemand bent die typisch niet van coupé SUV’s houdt. De SQ8 ziet er gewoon geweldig uit en hij doet niet zo agressief aan coupé SUV looks als sommige andere Duitse SUV’s doen, waardoor de Q8/SQ8 er completer en minder raar uitziet in bepaalde hoeken. Het interieur van de SQ8 is verbazingwekkend, zowel vanuit het oogpunt van technologie als luxe.

Het onderstel en de vering van de SQ8 zijn boven alles op comfort afgestemd, maar de SQ8 is merkbaar dynamischer dan de gewone Q8. Wil je echter een echt dynamische Q8, dan is de RSQ8 de enige logische optie.

Audi SQ8 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, is de SQ8 behoorlijk, net als de SQ7, maar beide zouden beter kunnen omdat ze vaak ondraaglijk duur zijn om te repareren. Het zijn ook auto’s met veel onderhoud die veel geld kosten om te onderhouden en in optimale conditie te houden. Echter, dit komt met het grondgebied en alle andere SUV’s uit dit segment zijn min of meer hetzelfde.

  Beste motor flush voor audi a4

De meest voorkomende problemen met de Audi SQ8 hebben te maken met de ophanging, de motor, de elektronica, de onwilligheid van de auto om op te starten of een constant vermogen te behouden, en het feit dat de SQ8 als een gek door de bandensets gaat.

Audi SQ8 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Als het op waarde aankomt, is het moeilijk om een auto te rechtvaardigen die begint bij $ 100.000, maar de SQ8 is echt de beste keuze van de Q8 line-up. De RSQ8 begint bij meer dan 120.000 dollar, wat nog moeilijker is. Toch is de SQ8 het geld waard, omdat hij zijn waarde heel goed vasthoudt en omdat hij een auto is die door geen enkele andere vergelijkbare geprijsde coupé-SUV op de markt geëvenaard kan worden.

Praktisch gezien zou de SQ8 voor de meeste mensen voldoende moeten zijn, maar als je zeven zitplaatsen en een grotere kofferbak nodig hebt, zul je toch voor de SQ7 moeten gaan.

FAQ Sectie

Moet ik een Audi SQ8 kopen?

De Audi SQ8 kopen is voor veel mensen net zo goed een kwestie van geld als een kwestie van lifestyle. De redenen waarom u een SQ8 zou moeten kopen zijn kracht, luxe, stijl, comfort en technologie in een auto die alles kan en de perfecte auto kan zijn voor alle doeleinden.

De redenen waarom je de SQ8 niet zou moeten kopen zijn natuurlijk de prijs, je houdt niet van het uiterlijk en je houdt niet van SUV’s. Als het mijn geld was, zou de SQ8 zeker bij de beste sub $ 100.000 luxe performance SUV’s horen.

  Wat is de beste kleur voor Audi?

Is de Audi SQ8 beter dan de Audi SQ7?

Het hangt ervan af aan wie u het vraagt, want wie de voorkeur geeft aan een boxy SUV met drie rijen zitplaatsen, zal altijd de Q7 verkiezen boven de Q8. De pre-facelift Q7 zag er niet echt goed uit, terwijl de huidige post-facelift Q7 er een stuk beter uitziet. De SQ7 en de SQ8 zijn de meer prestatiegerichte modellen van elk, maar bij de Q8 is het logischer om voor een S-wagen te gaan.

De SQ8 is de betere keuze als je de styling verkiest boven die van de SQ7, want dat is het belangrijkste verschil tussen de twee. Beide zijn enkele van de beste luxe SUV’s op de markt op dit moment en u zult niet teleurgesteld worden met een van beide.

Hoe lang kan een Audi SQ8 meegaan?

Dat hangt ervan af hoe u hem behandelt. Als u er hard mee omgaat en u wilt dat het een tank wordt, gaat hij niet zo lang mee als hij kan, vooral als u hem niet zo goed onderhoudt. Aan de andere kant, als je er normaal mee rijdt en hem goed onderhoudt, is er geen reden waarom de SQ8 niet minstens een paar honderdduizend mijl mee zou gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts