Is de BMW i4 een goede auto?

BMW i4

BMW is een van de pioniers op het gebied van elektrische auto’s. Na de introductie van de BMW i3, is BMW doorgegaan met het produceren van andere uitzonderlijke volledig elektrische auto’s zoals de BMW i4. Net als zijn ICE broers en zussen presteert de BMW i4 uitstekend, is hij comfortabel, gestroomlijnd, en beschikt hij over uitstekende rijeigenschappen. Maar is de BMW i4 een goede auto?

Ja, de BMW i4 is een goede auto. Toch heeft hij ook een aantal tekortkomingen waar sommige geïnteresseerde kopers niet in geïnteresseerd zullen zijn. De BMW i4 stoot helemaal niets uit, is betrouwbaar en beschikt over hoogwaardige technologie, maar de aanschafprijs is hoog en de hoofdruimte achterin is slecht, vanwege de aflopende daklijn.

Al met al is de i4 een van de beste volledig elektrische compacte auto’s op de markt. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn Tesla Model 3, Mercedes-Benz EQE, Polestar 2, en Volvo S60 Hybrid.

Geschiedenis van de BMW i4

De BMW i4 is vanaf 2021 tot op heden in productie. Het is een batterij-elektrische compacte executive auto met een vijfdeurs liftback carrosseriestijl. Hoewel het een sedan is, brengt BMW hem op de markt als een vierdeurs coupé. Bovendien komt hij met drie lay-outs, waaronder achterwielaandrijving, achterwielaandrijving (eDrive) en vierwielaandrijving (xDrive).

Merk op dat de BMW i4 deel uitmaakt van BMW’s i submerk model. Bovendien is het de vijfde generatie van het i submerk model. Andere auto’s in dit submerk zijn de BMW i3, ix, en i8. Bovendien wordt de BMW i4 verkocht in twee uitrustingsvarianten, de eDrive40 en de M50.

Kenmerken van de BMW i4

Uiterlijk

De BMW i4 ziet er net zo elegant en voortreffelijk uit als de BMW 4-Serie Gran Coupé. Als u dat niet bent, is het mogelijk dat u de elektrische auto niet kunt onderscheiden van de ICE-auto. In tegenstelling tot zijn gas-aangedreven broer, heeft de i4 een liftback kofferbak. Bovendien heeft hij op diverse plaatsen blauwe accenten, zoals rond de grille, de zijpanelen en de achterbumper.

  BMW 8 serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Bovendien zijn lichtmetalen 18-inchwielen standaard, maar BMW biedt ook 19-inchwielen aan. Wat het interieur betreft, heeft hij dezelfde kenmerken als zijn tegenhanger op gas. Het enige verschil zijn de blauwe accenten. Verwacht u dus aan een comfortabel, luxueus en ruim interieur met geavanceerde technologie.

Prestaties

De BMW i4 biedt niet alleen comfort en luxe, maar levert ook topprestaties. Hij heeft twee versies waarmee gebruikers kunnen kiezen hoeveel vermogen ze willen. De BMW i4 eDrive40 wordt geleverd met een enkele motor op de as die maximaal 335 pk en 317 lb-ft aan koppel levert.

Maar als je kiest voor de krachtigere M50, die is uitgerust met een elektromotor op beide assen, krijg je een totaal van 536 pk en 586 lb-ft van het koppel. Bovendien heeft de eDrive40 een achterwielaandrijving, terwijl de M50 een vierwielaandrijving heeft.

Comfort en laadruimte

Een van de grootste voordelen van de BMW i4 is dat de koffer gemakkelijk toegankelijk is. Dankzij de grote achterklep. Bovendien is zijn cabine ruim en biedt plaats aan maximaal vijf personen. Enkele interieurkenmerken die hem onderscheiden zijn wit lederen bekleding, rosé gouden bekleding en licht houten bekleding.

Actieradius

De BMW i4 heeft een uitstekend bereik, beter dan de Polestar, maar nog altijd minder dan de Tesla Model 3. De eDrive40 uitvoering met één motor kan tot 300 mijl afleggen op een volle accu, terwijl de M50 uitvoering met twee motoren tot 245 mijl kan afleggen.

  Beste oude BMW om te kopen?

Merk op dat beide modellen een 80,7 kWh batterij gebruiken. Bovendien hebben ze een laadcapaciteit van 200 kilowatt, wat behoorlijk snel is.

Prijs

Ondanks zijn verbazingwekkende eigenschappen is de BMW i4 iets duurder dan de meeste van zijn concurrenten. Hij is zelfs duurder dan de Tesla Model 3, die beter en sneller presteert dan de i4. De basisprijs van de BMW i4 is ongeveer $55.400.

FAQ

Hoe lang gaat de BMW i4 mee?

Dit is nogal een uitdagende vraag, aangezien de BMW i4 pas een jaar op de markt is. Toch zegt BMW dat zijn elektrische auto’s minstens 15 jaar meegaan. Dat is een lange periode, maar nog altijd niet beter dan die van Tesla. Overigens werkt BMW ook aan duurzame accu’s, waardoor hun elektrische auto’s mogelijk langer meegaan.

Hoe snel is de BMW i4?

Voordat de BMW i4 op de markt kwam, was de BMW i3 de snelste elektrische auto van BMW. Maar met de introductie van de BMW i4, is het nu de snelste BMW elektrische auto. De BMW i4 M50 accelereert van 0 naar 60 in slechts 3,3 seconden en heeft een topsnelheid van ongeveer 139,8 km/u.

Als u dus een snellere elektrische auto wilt, kunt u overwegen de BMW i4 M50 te kopen, want hij is 0,2 seconden sneller dan de BMW M3.

Wat is het meest voorkomende probleem met de BMW i4?

Omdat de BMW i4 nog nieuw is op de markt, hebben de meeste gebruikers niet veel problemen gemeld. Er zijn echter een paar dingen waar geïnteresseerde kopers rekening mee moeten houden. Enkele daarvan zijn een gebrek aan crash pads voor de batterij, te complexe infotainmentsystemen en een gebrek aan oplaadinfrastructuur.

  2022 Mercedes GLS SUV vs BMW X7

Wat is het BMW i4 premium pakket?

Het BMW i4 premium pakket is een pakket dat BMW aanbiedt voor de i4 gebruikers. Dit pakket kost ongeveer 950 dollar extra en beschikt over verwarmde zetels en een stuurwiel, samen met variabele omgevingsverlichting en een aantal extra luxe functies.

Is de BMW i4 een SUV?

Nee, de BMW i4 is een coupé of sedan. Hij heeft vier deuren, net als de meeste sedans, maar met een schuin dak. Dus, in plaats van te verwijzen naar het als een sedan, de meeste mensen verwijzen naar het als een gran coupe vanwege zijn sportieve en slanke look. Bovendien maakt de schuin aflopende daklijn hem aantrekkelijker dan een standaard sedan.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een betrouwbare, goed presterende, comfortabele, veilige en luxueuze volledig elektrische middelgrote sedan, dan is de BMW i4 een goede auto om te overwegen. Toch heeft de auto ook een paar tekortkomingen, waaronder een gebrek aan crashpads voor de accu, een gebrek aan oplaadstations en een te complex infotainmentsysteem.

In tegenstelling tot de BMW i3 heeft de i4 een betere actieradius, maar die is nog altijd niet beter dan die van de Tesla Model 3. Hij is echter wel comfortabeler dan de Tesla Model 3 en Polestar 2, de naaste concurrenten. Over het geheel genomen is de BMW i4 het beste volledig elektrische BMW model op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts