Is de BMW ix een goede auto?

Is de BMW ix een goede auto?

De BMW IX geeft andere top EV SUV’s zoals Tesla Model X, Mercedes EQC, Audi e-Tron, en Jaguar I-Pace een run voor hun geld. Deze auto is uitstekend, want hij biedt een uitstekende actieradius, comfort, technologische hoogstandjes en hij is snel. Maar is de BMW IX een goede auto?

Natuurlijk, ja! De BMW IX is een goede auto omdat hij goedkoper is in het verbruik dan zijn ICE tegenhangers. Hij vermindert ook de vervuiling door minder of geen broeikasgassen uit te stoten. Bovendien is de BMW IX goedkoper in onderhoud, betrouwbaarder en praktischer dan de meeste van zijn rivalen.

Net als andere BMW EV’s heeft ook de IX een paar problemen waar eigenaars of geïnteresseerde kopers zich zorgen over moeten maken. Toch zijn deze problemen gemakkelijk op te lossen, en de juiste zorg en het juiste onderhoud zullen helpen om de levensduur van de wagen te verlengen.

Geschiedenis van de BMW IX

De BMW IX is een middelgrote luxe crossover SUV gemaakt door BMW. Deze batterij-elektrische auto is sinds 2021 tot op heden in productie. Het is tevens het vierde model van het submerk i, met de BMW i3 als eerste model. De auto rijdt op een dubbele motor en een all-wheel-drive systeem met 5 deuren.

De BMW IX is gebouwd op een op maat gemaakte elektrische aandrijflijn architectuur en een aluminium spaceframe dat een binnenste koolstofvezel kunststof versterkt. Ondanks dat het elektrische platform nieuw is, is het met het modulaire CLAR Platform.

Kenmerken van de BMW IX

Uiterlijk

Het uiterlijk van de BMW IX is nogal teleurstellend. Hoewel BMW deze EV er anders wilde laten uitzien dan zijn ICE tegenhangers, eindigde het met een onaantrekkelijk design. Afgezien daarvan is de BMW IX een mooie wagen met een top cabine en een uitstekende afwerking. Dus, niet alles is verloren.

  Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

Prestaties

Als het op prestaties aankomt, is de BMW IX een beest op de weg. Omdat hij is uitgerust met dubbele motoren, is deze auto zeer krachtig en doet hij de meeste van zijn tegenstanders qua prestaties in de schaduw staan. Hij heeft drie uitrustingsopties: xDrive40, xDrive50 en het M60 Performance model.

Het M60 performance model is de krachtigste met een maximum van 619 pk en 749 tot 811 lb-ft koppel.

Comfort en laadruimte

De BMW IX is ruim met een heerlijk interieur. Er passen tot vijf personen in en hij beschikt over verschillende topfuncties. Enkele daarvan zijn een groot gebogen touchscreen instrumentenpaneel, een panoramisch zonnedak, verwarmbare elektrische voorstoelen en lederen bekleding. Hij heeft ook een behoorlijke laadruimte, maar hij mist een voorste laadruimte zoals de meeste EV’s.

Actieradius en brandstofbesparing

Een van de redenen waarom veel mensen aarzelen om EV’s te omarmen is de actieradius. Toch heeft BMW goed werk geleverd door betrouwbare en geavanceerde batterijtechnologie te ontwikkelen. De BMW X is uitgerust met een 105,2 kWh lithium-ion batterij die een maximale actieradius van 315 mijl oplevert.

Bovendien heeft hij een uitstekende EPA-rating van 86 mpg in de stad, 85 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 86 mpg. U bent dus geen geld kwijt aan tanken of in de rij staan bij het tankstation.

Veiligheidsvoorzieningen

Dit is een veilige auto met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de opmerkelijke functies zijn autonome noodstop, lane-keeping assist, parkeersensoren, automatisch grootlicht, adaptieve cruise control, en lane-departure warning.

  BMW 8 serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Prijs

De BMW IX is een van de duurste EV SUV’s in zijn klasse. Hij wordt geleverd met een basisprijs van ongeveer $ 77.000, wat duurder is dan al zijn concurrenten. De Jaguar I-Pace heeft bijvoorbeeld een basisprijs van 71.000 dollar, terwijl de Volvo C40 een basisprijs van 59.800 dollar heeft.

FAQ

Is BMW IX het kopen waard?

Als u op zoek bent naar een krachtigere, grotere, geavanceerde, veiligere en performantere EV dan de BMW I3, dan is dit een mooie keuze. Hij is ook efficiënter en ruimer dan de BMW I3. Niettemin, als u een budget hebt of een slanker ogende auto wilt, is dit misschien niet de ideale keuze voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW IX?

Aangezien de BMW IX nog een nieuwkomer is, zijn er tot nu toe slechts enkele problemen geregistreerd. Maar naarmate de wagen meer kilometers maakt, kunnen er gaandeweg meer problemen opduiken. Op dit moment zijn de meest voorkomende problemen met de BMW IX defecte airbag storingslampje, stuur complicaties, connect drive problemen, en langzaam opladen.

Hoe snel is de BMW IX?

De BMW IX is supersnel omdat hij op twee elektrische motoren rijdt; één op elke as. Deze twee motoren produceren een uitzonderlijk vermogen waarmee de auto in 4,0 seconden van 0 naar 60 mph kan accelereren. Bovendien leveren ze een topsnelheid van 124 mph, wat uitzonderlijk is en beter dan de meeste van zijn concurrenten.

Merk op dat de bovenstaande topsnelheid geldt voor de BMW IX xDrive50. De M60 is veel sneller en krachtiger dan de xDrive50. Hij kan in 3,6 seconden van 0 naar 60 mph accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph.

  Wat is de grootste BMW SUV?

Is de BMW IX groter dan de IX3?

Ja, de BMW IX is groter dan de BMW IX3. Hij is ook groter en heeft grotere wielen dan de IX3. Bovendien is de BMW IX duurder met een beter bereik en vermogen dan de IX3. Terwijl de BMW IX wordt geleverd met twee elektromotoren, is de BMW IX3 uitgerust met een enkele elektromotor.

Bovendien levert de BMW IX een maximum van 326 pk, terwijl de IX3 een maximum van 286 pk levert. De BMW IX is groter, want hij heeft een wielbasis van 3000 mm, een lengte van 4953 mm, een breedte van 1967 mm en een hoogte van 1695 mm. De IX3 daarentegen heeft een wielbasis van 2864mm, een lengte van 4734mm, een breedte van 1891mm, en een hoogte van 1668mm.

Houdt de BMW IX zijn waarde?

Zoals de meeste elektrische auto’s, wordt de BMW IX geschat om sneller dan gemiddeld af te schrijven. Forbes schat dat EV’s minstens $5.700 van hun oorspronkelijke waarde verliezen per jaar dat ze in bezit zijn. En aangezien BMW sneller afschrijft dan de meeste van zijn concurrenten, zal de BMW IX zijn waarde niet behouden na 5 jaar eigenaar te zijn.

Samenvatting

De BMW IX is een van de beste EV SUV’s op de markt. Zijn topmodellen bieden een grotere actieradius dan zelfs de Tesla Model X, dankzij zijn uitstekende batterijtechnologie. Bovendien is hij uitgerust met hightech voorzieningen en heeft hij een prachtig interieur met ruime zetels. Niettemin heeft hij een hoge beginprijs en is het uiterlijk niet zo goed.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts