Is de BMW iX3 volledig elektrisch?

BMW is langzaamaan een van de topbedrijven voor elektrische auto’s in de wereld aan het worden. Naast de productie van benzine-, diesel- en plug-in hybride auto’s is het bedrijf ook begonnen met de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Maar is de BMW iX3 volledig elektrisch?

Ja, de BMW iX3 is een volledig elektrische SUV. Het is de eerste volledig elektrische BMW SUV. Bovendien heeft deze auto dezelfde kenmerken als de traditionele BMW X3 SUV. Maar in tegenstelling tot de BMW X3 rijdt hij op een accu en niet op benzine of gas. Deze auto zit in dezelfde klasse als de Jaguar I-Pace, Audi e-Tron, en Mercedes EQC.

De BMW ix3 is een van de eerste drie volledig elektrische BMW’s. Andere volledig elektrische BMW modellen zijn de IX en i4 M50. Net als hun tegenhangers op gas leveren deze volledig elektrische BMW’s uitstekende prestaties en bieden ze luxueuze voorzieningen. Integendeel, ze zijn milieuvriendelijk omdat ze niet op benzine rijden.

Kenmerken van de BMW ix3

Uiterlijk

De BMW ix3 is misschien niet de mooiste full-electric SUV op de markt, maar het is wel een van de best uitziende. Dat is te danken aan kenmerken als de nierengrille die het centrale optische element van het front vormt, adaptieve LED-koplampen, 20-inch aerodynamische wielen en een fraai design.

Ook het interieur van de ix3 is luxueus met enkele van de nieuwste technologieën op de markt. Hij heeft een panoramisch glazen zonnedak dat natuurlijk licht binnenlaat. Bovendien heeft hij sportstoelen gemaakt van Vernasca leder en een 12,3 inch volledig digitaal display.

Over het geheel genomen is de BMW ix3 luxueus, mooi en voorzien van eersteklas technologische voorzieningen. Hij concurreert op gunstige wijze met de Jaguar I-pace, Tesla Model X en Audi e-Tron. Het is gewoon een kwestie van smaak, voorkeur en budget.

  Hoe laad je een Tesla op in geval van nood?

Prestaties

Natuurlijk presteert de BMW ix3 beter dan de BMW x3. In tegenstelling tot zijn tegenhanger op gas, wordt de ix3 geleverd met een enkele motor op de achteras. Deze motor levert tot 286 pk met een rijbereik tot 282 mijl op een volle lading. Bovendien kan deze auto in 6,8 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft hij een topsnelheid van 112 km/u.

Merk op dat een volledige lading ongeveer 7,5 uur duurt op een normale AC-lader, terwijl het slechts 32 minuten duurt om de auto volledig op te laden op een snellere DC-lader.

Comfort

Als het op comfort aankomt, zult u niet teleurgesteld worden met de BMW ix3. Net als de X3 is ook deze auto uitgerust met comfortabele lederen zetels en biedt hij plaats aan vijf personen. Hij heeft een wielbasis van 2864 mm, een lengte van 4734 mm, een breedte van 1891 mm en een hoogte van 1668 mm.

Betrouwbaarheid

BMW is altijd beoordeeld als een van de minst betrouwbare auto’s op de markt. Toch is dat de laatste jaren veranderd, want het is nu een van de meest betrouwbare Duitse auto’s. En omdat de BMW ix3 volledig elektrisch is, mag u weinig problemen verwachten, want hij heeft minder bewegende delen.

Veiligheid

De BMW ix3 is een van de veiligste auto’s op de markt. Deze auto beschikt over top veiligheidsvoorzieningen zoals elektronische stabiliteitscontrole, automatische noodstop, lane keep assist, automatische noodstop, en achteruitrijcamera.

Prijs

Als u de vanafprijs van de BMW ix3 vergelijkt met die van zijn concurrenten, zoals de Jaguar I-pace en Audi e-Tron, dan zult u merken dat hij iets goedkoper is. De basisprijs van de BMW ix3 ligt rond de 61.000 dollar.

  BMW 6 Reeks Gran Turismo Betrouwbaarheid

FAQ

Welke kenmerken maken de BMW ix3 tot een uitstekende auto?

De BMW ix3 is een van de beste volledig elektrische SUV’s op de markt. Enkele van de kenmerken die hem onderscheiden van de concurrentie zijn een panoramisch glazen zonnedak, digitale sleutel, adaptieve vering, sportstoelen, BMW intelligente persoonlijke assistent en aerodynamische wielen.

Wat is het verschil tussen de BMW ix3 en ix?

De BMW ix en ix3 zijn twee uitzonderlijke, volledig elektrische compacte SUV’s. De BMW ix is echter groter, breder en hoger dan de BMW ix3. Bovendien wordt de ix geleverd met twee elektromotoren, terwijl de ix3 wordt geleverd met één motor.

Bovendien biedt de BMW ix meer paardenkrachten met een maximum van 362, vergeleken met 286 pk voor de ix3. Wat snelheid betreft, is de BMW ix ook sneller: hij accelereert van 0 naar 60 in 6,1 seconden, tegen 6,8 seconden voor de ix3. De ix3 is echter wel een stuk goedkoper dan de ix.

Is de BMW ix3 een hybride auto?

Nee, de BMW ix3 is geen hybride auto maar een volledig elektrische SUV. BMW X3 biedt echter benzine, diesel, plug-in hybride, en nu ook een volledig elektrische auto. De BMW X3 plug-in hybride is er slechts in één uitvoering, namelijk de xDrive30e. Toch heeft deze auto vergelijkbare kenmerken als de andere BMW X3 en ix3.

Het belangrijkste verschil is dat alle BMW X3 modellen worden aangedreven door verschillende middelen. De BMW X3 hybride is voorzien van een viercilinder turbomotor die is gekoppeld aan een plug-in hybride systeem. Daardoor levert hij een maximum van 288 pk en 310 lb-ft koppel.

  Hoe goed is de Mercedes EQS?

Is de BMW i8 volledig elektrisch?

Nee, de BMW i8 is niet volledig elektrisch. Het is namelijk een hybride auto die deels op benzine en deels op een accu rijdt. In tegenstelling tot auto’s die enkel op benzine rijden, is deze plug-in hybride auto uitgerust met een 98 kW batterij die een maximum van 34 mijl biedt. Dit betekent dat u gas en elektriciteit kunt afwisselen om de auto te laten rijden.

Welke auto is beter -Jaguar I-Pace of BMW iX3?

Wil je snelheid en vermogen, ga dan voor de BMW ix3, maar wil je bereik en luxe, dan heeft de Jaguar I-pace een licht streepje voor op de BMW ix3. Bovendien is de BMW ix3 iets goedkoper, terwijl de Jaguar I-pace veel gemakkelijker te besturen is.

Conclusie

De BMW ix3 is een volledig elektrische auto. Deze uitstekende en krachtige volledig elektrische SUV is vergelijkbaar met de X3, een van de best verkochte BMW modellen op de markt. Bovendien is de BMW ix3 zeer krachtig, want hij levert tot 286 paardenkrachten en kan tot 282 mijl afleggen op een volle lading.

Net als zijn tegenhanger op gas is de BMW ix3 ook zeer comfortabel met top-notch luxe en veiligheidsvoorzieningen. Hij concurreert ook gunstig met de auto’s in zijn klasse, zoals de Audi e-Tron en Jaguar I-Pace.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts