Is de BMW M4 een goede auto?

Is de BMW M4 een goede auto?

De BMW M4 is een high-performance sportcoupé met veel uitstekende eigenschappen. Hij heeft een krachtige motor, een wendbaar design, geavanceerde functies en een comfortabel interieur. Maar is de BMW M4 wel een goede auto?

Zoals de meeste sportauto’s heeft ook de BMW M4 een hoge aanschafprijs. Hij is ook duur in onderhoud, wat voor sommige mensen onaantrekkelijk kan zijn. Daar komt nog bij dat er verschillende problemen zijn waar de eigenaar mee om moet kunnen gaan. Niettemin is het een slanke auto met een soepele rit en een gemakkelijke bediening. Hij is ook luxueus en geavanceerd.

Geschiedenis van de BMW M4

De BMW M4 is de high-performance variant van de BMW 4-Serie. Dit model is vanaf 2014 tot op heden in productie geweest. Voordat BMW de BMW 3-serie coupé en cabriolet opsplitste in de 4-serie, was de M4 onderdeel van de 3-serie.

Toen BMW de 3-serie coupé en cabriolet ombouwde tot de 4-serie, voerde het verschillende upgrades door, waaronder de motor, de ophanging, de remmen, het uitlaatsysteem en de gewichtsreductie. Bovendien heeft de M4 zowel achterwielaandrijving als vierwielaandrijving.

Bovendien wordt hij aangedreven door een 3,0-liter S55 twin-turbo inline-6 motor met de keuze uit een handgeschakelde ZF 6-versnellingsbak of een 7-traps dual-clutch transmissie.

Kenmerken van de BMW M4

Uiterlijk

De BMW M4 is goed ontworpen, maar komt niet in aanmerking voor de beste looks in zijn klasse. Concurrenten zoals de Audi RS5 zien er beter uit dan de M4. Niettemin is de auto uitgerust met tal van aantrekkelijke exterieur- en interieurkenmerken die toeschouwers verbijsterd zullen achterlaten en naar meer zullen doen verlangen.

Enkele van de opvallende BMW M4 kenmerken zijn de 18-inch of 19-inch M-Double spoke ofbit grijze wielen. Hij heeft ook een Shadowline exterieurbekleding, een unieke en mooie nierengrille, en aerodynamisch geoptimaliseerde zijspiegels. In het interieur heeft hij lederen bekleding en veel carbon-fiber sierstukken, om er maar een paar te noemen.

  BMW X7 betrouwbaarheid

Prestaties

BMW M4 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: coupé, competitieve coupé, competitieve cabriolet en CSL. De CSL is de meest krachtige en duurste uitvoering. De CSL versie levert een maximum van 543 pk en 479 lb-ft koppel. Hij levert ook een topsnelheid van 191 mph en hij kan van 0 tot 60 optrekken in slechts 3,6 seconden.

Bovendien is de BMW M4 gemakkelijk te besturen en biedt hij een krachtige maar soepele rit.

Comfort en laadruimte

De BMW M4 mag dan een sportcoupé zijn, hij biedt ook comfort aan de passagiers. Dankzij de ruime achterbank. De voorzetel is echter niet zo ruim, maar nog steeds prima. Een van de opvallende kenmerken van het interieur van de M4 zijn de optionele supercoole voorstoelen van koolstofvezel.

De laadruimte of kofferbak is goed, maar niet ideaal voor mensen die van plan zijn om veel bagage of koffers aan boord te hebben. Hij heeft een totaal van 14,4 kubieke meter ruimte.

Veiligheid

BMW is er trots op enkele van de veiligste auto’s op de markt te maken. De BMW M4 is daarop geen uitzondering, want hij is uitgerust met enkele van de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen in zijn klasse. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen in deze auto zijn standaard lane-departure warning, blind-spot monitoring, adaptieve cruise control, lane-keeping assist, en rear cross-traffic alert.

Brandstofefficiëntie

Zoals verwacht is de BMW M4 ook een brandstofverslinder, aangezien de meeste BMW’s en luxewagens in het algemeen veel brandstof verbruiken door de gesofisticeerde en geavanceerde kenmerken die ze bezitten. De M4 heeft een EPA score van 16 mpg in de stad, 23 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 18 mpg. Dit is behoorlijk minder zuinig dan de meeste van zijn rivalen.

  BMW M5 betrouwbaarheid

Prijs

De BMW M4 sportcoupé is geen goedkope auto. De 2023 BMW M4 heeft een basisprijs van ongeveer 74.000 dollar. Wanneer u dit vergelijkt met zijn naaste concurrent, de Audi RS5, zult u merken dat de Audi vrij duur is, maar andere rivalen zoals de Cadillac CT4-V Blackwing zijn vrij goedkoper. Over het geheel genomen is het een mooie prijs om mee te beginnen.

FAQ

Is het de moeite om de BMW M4 te kopen?

De BMW M4 is het waard om in te investeren als u een elegante, luxueuze, performante en comfortabele sportcoupé wenst. Aan de andere kant moet je wegblijven van deze rit als je een betrouwbare, efficiënte en onderhoudsarme sportwagen wil. Hij heeft ook een hoge initiële kostprijs, die ver boven de meeste van zijn concurrenten ligt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M4?

Vooraleer te investeren in de BMW M4, moet u enkele van de meest voorkomende problemen kennen die u kunt tegenkomen tijdens het rijden. Veel voorkomende problemen met de BMW M4 zijn kleppendeksel & kleppendeksel pakking lekken, oliepan pakking lekken, kruknaaf problemen, problemen met de remmen, thermostaat defect, en nog veel meer.

Hoe snel is de BMW M4?

De BMW M4 is een van de snelste sportwagens op de markt. Dankzij de krachtige 3,0-liter inline-6 motor die tot 543 pk en 479 lb-ft aan koppel levert. Hij heeft ook een topsnelheid van 191 mph en hij kan van 0 naar 60 mph accelereren in 3,6 seconden.

Houdt de BMW M4 zijn waarde?

De meeste BMW modellen hebben een hoog afschrijvingspercentage, waardoor ze goedkoop zijn op de doorverkoopmarkt. De BMW M4 houdt zijn waarde echter beter dan de meeste BMW’s, aangezien het afschrijvingspercentage op 5 jaar 46% bedraagt. Dus, als je vandaag een nieuwe BMW M4 koopt voor ongeveer 87.000 dollar, zal hij afgeschreven worden tot ongeveer 51.000 dollar.

  Beste kleine BMW hatchback

Ondanks dit afschrijvingspercentage dat beter is dan de meeste BMW’s, schrijft de BMW M4 nog steeds veel af in vergelijking met het marktgemiddelde.

Hoe lang gaat de BMW M4 mee?

Als u goed voor uw BMW M4 zorgt door u aan de door BMW aanbevolen onderhoudsbeurten te houden, zal uw BMW meer dan 200.000 mijl of zelfs meer halen. Uitgerust met de S55 motor, is de BMW M4 een van de meest betrouwbare BMW modellen op de markt. U kunt zelfs meer dan 250.000 mijl afleggen met het juiste onderhoud en goede rijgewoonten.

Conclusie

De BMW M4 is een goede auto voor wie op zoek is naar een mooie, luxueuze, verfijnde, comfortabele, krachtige en snelle sportcoupé. Maar als je op zoek bent naar een betrouwbare, zuinige, onderhoudsarme en betaalbare sportauto, dan is dit niet de auto voor jou.

Zoals de meeste sportcoupés is deze auto vrij duur in aanschaf en kostbaar in onderhoud. Bovendien heeft hij een aantal problemen waar geïnteresseerde kopers zich vertrouwd mee moeten maken. Afgezien van dat, het is een leuke auto om te rijden met uitstekende rijeigenschappen en comfortabele achterstoelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts