Is de BMW M440i een goede auto?

Is de BMW M440i een goede auto?

De BMW M440i wordt geleverd met een soepele, krachtige turbogeblazen inline-6 motor die veel vermogen levert. Bovendien is deze coupé snel, luxueus, comfortabel en gemakkelijk te besturen. Maar is de BMW M440i een goede auto?

De BMW M440i is een goede auto als je op zoek bent naar een snelle, comfortabele, luxueuze en goed presterende coupé. Aan de andere kant is de MM40i niet goed als je een betaalbare, zuinige, betrouwbare en praktische auto zoekt.

Geschiedenis van de BMW M440i

De BMW M440i maakt deel uit van de BMW 4-Serie. Deze serie bestaat sinds 2013, toen BMW besloot zijn tweedeurs coupé’s los te koppelen van de BMW 3-Serie. Bovendien bevindt de serie zich momenteel in zijn tweede generatie en is de BMW M440i in 2016 met de productie begonnen.

Hoewel de BMW M440i wordt geleverd in een coupé en gran coupé versie, andere BMW 4-serie is beschikbaar in coupé, cabriolet, en 5-deurs liftback carrosserie stijlen. In tegenstelling tot de eerste generatie BMW 4 Reeks die meerdere motor opties had, komt de BMW M440i met de B58 voor zijn benzine versie en de B57 motor voor zijn diesel optie.

Kenmerken van de BMW M440i

Uiterlijk

De BMW M440i is misschien niet de best uitziende luxecoupé in zijn klasse, maar hij is nog steeds geweldig. De Audi A5 Sportback is een van de mooiste auto’s in deze klasse. Toch is de M440i elegant en luxueus gebouwd. Enkele van de opvallende kenmerken zijn lakken, accenten, lichten, Shadowline exterieurbekleding, 18-inch wielen, SensaTec bekleding, BMW’s iDrive 7 infotainmentsoftware, en aluminium tetragon interieurbekleding.

Prestaties

Uitgerust met een 3,0-liter turbogeblazen inline-6 B58 met een 48-volt elektromotor, is de M440i een high-performance coupé. Bovendien beschikt hij over een automatische transmissie met 8 versnellingen, naar keuze met achterwielaandrijving of met vierwielaandrijving.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - Wat is beter?

De krachtige motor levert tot 382 pk en 369 lb-ft koppel. Hij heeft ook een topsnelheid van 157 mph en kan in 3,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Comfort en laadruimte

Veel mensen zullen de verschillen tussen de cabines van de 3-serie en de BMW M440i niet opmerken. De 3-serie biedt echter meer ruimte, omdat de M440i een lagere daklijn heeft. Bovendien is de kofferruimte iets kleiner in vergelijking met de BMW 3 Reeks.

Dat gezegd hebbende, de BMW M440i heeft een ruime en luxueuze cabine met veel uitstekende kenmerken. Hij biedt plaats aan vier personen en heeft een kofferbakinhoud van 12 kubieke meter. Merk op dat de BMW M440i coupé meer cabineruimte biedt dan de BMW M440i cabrio.

Veiligheidsvoorzieningen

De BMW M440i is een zeer geavanceerde auto met veel top veiligheidsvoorzieningen. Daardoor is het een goede auto voor een gezin omdat hij veilig is. Enkele van de uitzonderlijke veiligheidsvoorzieningen waarmee deze rit standaard is uitgerust zijn lane-departure warning met lane-keeping assist, automated emergency braking, en adaptive cruise control met semi-autonome rijmodus.

Brandstofefficiëntie

Ondanks de combinatie van een 3,0-liter turbogeblazen inline-6 motor met een 48-volt elektromotor is de BMW M440i niet zuiniger dan de Audi A4 Sportback of Mercedes-Benz C-Klasse. De BMW M440i wordt geleverd met een EPA waardering van 22 mpg in de stad, 31 mpg op de snelweg, en 25 mpg gecombineerd.

Aan de andere kant, de Audi A5 Sportback heeft een EPA waardering van 26 mpg in de stad, 34 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 29 mpg. Last but not least, de Mercedes-Benz C-Klasse heeft een EPA waardering van 25 mpg in de stad, 35 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 29 mpg.

  BMW N47 - Alles wat u moet weten

Prijs

BMW M440i is vrij duur met een basisprijs van ongeveer 58.700 dollar. De BMW M440i cabrio is zelfs nog duurder. Wanneer u deze prijs vergelijkt met de meeste concurrenten van Audi en Mercedes-Benz, is hij veel duurder. Daartegenover staat dat zowel Mercedes als Audi aantoonbaar de beste interieurs en comfortfuncties bieden.

FAQ

Is BMW M440i de moeite waard om te kopen?

Dat hangt ervan af waarnaar u op zoek bent. Als u een hoogperformante, comfortabele en luxueuze coupé wenst, zal de BMW M440i u aanspreken. Maar als je een budget hebt of een meer betrouwbare en efficiënte coupé wilt, kijk dan ergens anders. Over het algemeen is de M440i goed, maar hij heeft een hoge initiële kostprijs.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M440i?

Voordat u in zo’n dure coupé investeert, is het belangrijk om enkele van de problemen te kennen waarmee u geconfronteerd kunt worden. Enkele van de meest voorkomende problemen die BMW M440i gebruikers kunnen verwachten zijn defecte kleppendeksel pakking, koelvloeistof verlies, motorproblemen, VANOS Solenoids problemen, en defecte oliefilter.

De BMW M440i wordt geleverd met de B58 motor met een 48-volt elektromotor. Hoewel deze motor problemen heeft, registreert hij minder problemen dan zowel de N54 als de N55 motoren. Hij is echter nog nieuw en er kunnen later meer problemen opduiken.

Houdt de BMW M440i zijn waarde?

Nee, de BMW M440i houdt zijn restwaarde niet, wat gebruikelijk is bij BMW modellen. De belangrijkste reden voor het niet houden van zijn waarde is vanwege de hoge kosten van onderhoud en reserveonderdelen. Geschat wordt dat de BMW M440i met ongeveer 56% zal afgeschreven zijn na 5 jaar bezit. Dit is een van de slechtste afschrijvingspercentages in zijn klasse.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Hoe lang gaat de BMW M440i mee?

Als deze luxecoupé goed onderhouden wordt, kan hij meer dan 200.000 mijl meegaan. Niettemin is het onderhoud van deze auto niet goedkoop, aangezien de onderdelen en diensten vrij duur zijn. Sommige gebruikers hebben echter al vanaf 50.000 mijl kleine problemen gemeld, maar ernstige problemen beginnen wanneer de wagen meer dan 100.000 mijl klokt.

Hoe snel is de BMW M440I?

De BMW M440i is een van de snelste BMW coupés op de markt. Hij is echter nog steeds trager dan de BMW M4, de prestatieversie van de BMW 4 Reeks. De M440i heeft een topsnelheid van 157 mph en kan in 3,8 seconden van 0 naar 60 mph accelereren.

Conclusie

De BMW M440i is zowel goed als slecht. Hij is goed vanwege zijn uitstekende prestaties, comfort, luxe, top veiligheidsvoorzieningen, en zeer geavanceerde technologie. Anderzijds is deze auto slecht omdat hij veel brandstof verbruikt, duur is in onderhoud en een hoge aanschafprijs heeft. Daardoor is het een exclusieve auto die slechts enkelen zich kunnen veroorloven.

Video: 2021 BMW M440i Review – Zo goed is hij!

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts