Is de BMW M5 een goede auto?

BMW M5

De BMW M5 is een van de krachtigste sedans op de markt. Hij is ook elegant gebouwd met een mooi en luxueus interieur. Niettemin heeft hij ook een aantal problemen en is hij duur in onderhoud. Met dat gezegd, is de BMW M5 een goede auto?

Ja, de BMW M5 is een goede auto, maar hij heeft ook een aantal tekortkomingen. Enkele van de dingen die opvallen aan de BMW M5 zijn de uitzonderlijke prestaties, het koele rijgedrag, het geweldige uiterlijk, de veiligheid en de krachtige motoren. De nadelen daarentegen zijn de hoge onderhoudskosten, de geringe betrouwbaarheid en de hoge initiële kosten.

Geschiedenis van de BMW M5

De BMW M5 maakt deel uit van BMW GmbH of BMW M, de prestatiedivisie van BMW. Hij maakt ook deel uit van de BMW 5-Serie, die bestaat uit verschillende uitzonderlijke luxe middenklassers. De meerderheid van de M5’s wordt geleverd in de sedan carrosserie stijl, terwijl een paar worden geleverd in de stationwagon carrosserie stijl.

De eerste BMW M5 werd in 1985 met de hand gebouwd op het E28 535i chassis met een verbeterde motor uit de M1. Na zijn productie was het de snelste sedan op de markt. Van 1984 tot 2016 was de BMW M5 voorzien van een achterwielaandrijving, terwijl dit in 2017 tot heden veranderde in een vierwielaandrijving.

Kenmerken van de BMW M5

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, is de BMW M5 een van de best uitziende BMW sedans op de markt. Deze auto wordt geleverd met een elegant exterieur en een koel en luxueus interieur. Enkele opvallende kenmerken zijn de grotere nieren, de dagrijverlichting, de LED koplampen en de 19-inch M dubbelspaaks bi-color wielen.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

Het interieur van de nieuwste BMW M5 heeft de afmetingen van een oude BMW 7-Serie. Bovendien is hij uitgerust met heerlijke, elektrisch verstelbare kuipstoelen voor en andere basisvoorzieningen van BMW. De M5 heeft een wielbasis van 117,4 inch, een lengte van 196,4 inch, een breedte van 74,9 inch en een hoogte van 57,8 inch.

Prestaties

Als snelheid en prestaties uw prioriteiten zijn, dan is de BMW M5 een perfecte auto voor u. Deze auto wordt geleverd in twee versies die zowel snel zijn als uitstekend presteren. De basisversie is de BMW M5 sedan met een 4,4-liter twin-turbo V8 motor, AWD en 8-traps automatische transmissie. De competitieversie wordt ook geleverd met dezelfde motor, transmissie en aandrijflijn.

De motor van de BMW M5 basisversie levert tot 600 pk en 553 Nm koppel, terwijl de Competition Trim tot 627 pk en 553 Nm koppel levert. Bovendien is de Competition Trim ook snel, want hij accelereert van 0 naar 60 in slechts 3,1 seconden en heeft een topsnelheid van 190 mph.

Comfort en laadruimte

De BMW M5 heeft een mooi en luxueus interieur. Hij is ook ruim, want hij biedt comfortabel plaats aan vijf personen. Bovendien is de kofferruimte groot genoeg voor veel bagage, waardoor het een leuke auto is voor een weekendpicknick of een wandeltocht.

Brandstofefficiëntie

Zoals de meeste luxe sedans heeft de BMW M5 een matige brandstofefficiëntie omdat hij veel brandstof verbruikt. Deze auto heeft een EPA rating van 15 mpg in de stad, 21 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 17 mpg. Dit is vrij laag in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten. Dus, als u deze auto wilt kopen, moet u bereid zijn om meer geld uit te geven aan brandstof dan aan een gemiddelde auto.

  BMW 328i VS Audi A4 - wat is beter?

Prijs

De BMW M5 is een van de duurste midsize luxe sedans op de markt. Hij heeft een basisprijs van ongeveer 103.700 dollar, met de concurrentie trim gaan voor meer dan 140.000 dollar. Maar als u op zoek bent naar een tweedehands M5 van goede kwaliteit, kunt u hem voor ongeveer $40.000 krijgen, afhankelijk van het modeljaar en de staat waarin hij verkeert.

FAQ

Hoe snel is de BMW M5?

De BMW M5 is een van de snelste BMW sedans op de markt. Zijn competitietrim is sneller dan de basistrim, met een acceleratie van 0 tot 60 mph in 3,1 seconden. Bovendien heeft hij ook een topsnelheid van 190 mph. De basistrim accelereert in 3,2 seconden van 0 naar 60 en heeft een topsnelheid van 155 mph.

Wat is het minst betrouwbare BMW M5 modeljaar?

Het minst betrouwbare BMW M5 modeljaar is de 2012 BMW M5. Deze auto had diverse problemen en BMW heeft zelfs enkele terugroepacties moeten uitschrijven. Het meest vervelende probleem van de 2012 BMW M5 is een defecte vacuümpomp. Door het ontbreken van smering, werd de vacuümpomp slecht na het afleggen van een aantal kilometers.

Naast de 2012 BMW M5 zijn er ook andere modeljaren die ernstige problemen hadden en deze omvatten 2013, 2014, en 2019 BMW M5 modeljaren.

Hoe lang gaat de BMW M5 mee?

De BMW M5 behoort tot de minst betrouwbare BMW modellen op de markt. Terwijl de meeste BMW modellen of series meer dan 250.000 mijl klokken, gaat de BMW M5 meestal tot 200.000 mijl mee. Gemiddeld gaan de meeste BMW M5 modellen tussen 150.000 en 200.000 mijl mee. Maar met de juiste zorg en onderhoud, kan de BMW M5 meer dan 200.000 mijl meegaan.

  2022 BMW X5 VS Audi Q7 - Wat is beter?

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M5?

Vooraleer u in een BMW M5 investeert, is het belangrijk om enkele problemen te kennen waarmee u tijdens het bezit van de wagen te maken krijgt. Veel voorkomende problemen met de BMW M5 zijn een defecte elektrische stoel, overmatig olieverbruik, elektrische problemen, motorproblemen, defecte achterruit, slecht stationair draaien van de motor en transmissieproblemen.

Welke auto is beter – BMW M5 of Audi RS7?

De BMW M5 en de Audi RS7 Sportback behoren tot de meest voortreffelijke luxe sportsedans op de markt. Niettemin is de BMW M5 de betere auto voor personen die op zoek zijn naar een high-performance en snellere auto. Aan de andere kant biedt de Audi RS7 meer luxe, cabineruimte en kofferbakruimte.

Bottom line

Over het algemeen is de BMW M5 een droomauto voor sportwagenliefhebbers. Hij is snel, luxueus, stijlvol, geavanceerd, veilig en ruim. Hij heeft echter ook een aantal problemen waar gebruikers rekening mee moeten houden, zoals een hoog olieverbruik, motorproblemen, transmissieproblemen, elektrische problemen en een lage betrouwbaarheid.

Ondanks de verschillende problemen is de BMW M5 een uitzonderlijke auto met uitzonderlijke high-performance uitvoeringen. Niettemin is hij duur in onderhoud en gaat hij niet zo lang mee als de meeste van zijn concurrenten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts