Is de BMW M550i een goede auto?

Is de BMW M550i een goede auto?

BMW is populair om het maken van enkele van de beste motoren op de markt die een geweldige punch en prestaties te leveren. Een van de spannendste BMW modellen om mee te rijden is de BMW M55i. Hij is krachtig en presteert uitzonderlijk goed. Maar is de BMW M550i een goede auto?

Voor sommigen is het een goede auto en voor anderen een slechte. Hij is geweldig voor mensen die op zoek zijn naar ruime, luxueuze, geavanceerde, veilige en goed presterende auto’s. Integendeel, het is een slechte auto voor degenen die op zoek zijn naar een meer betrouwbare, zuinige, en betaalbare luxe sedan.

Geschiedenis van de BMW M550i

De BMW M550i maakt deel uit van de zevende generatie van de BMW 5-Serie. Deze auto is vanaf 2016 tot op heden in productie geweest. De BMW 5-Serie 7e generatie wordt geleverd met twee carrosserie stijlen; de sedan versie, ook wel bekend als de BMW G30, en de wagon versie, ook wel bekend als de BM G31.

Daarnaast heeft de BMW M550i twee modelopties; de BMW M550i en M550i xDrive. Beide auto’s lopen op een 4,4-liter N63 V8 twin-turbo motor. Deze motor vervangt de betrouwbare en duurzame 3.0-liter B58 inline-6 turbomotor, die in de BMW M540i te vinden was.

Kenmerken van de BMW M550i

Uiterlijk

De BMW M550i is misschien niet zo gestroomlijnd als de BMW M5, maar hij heeft ook een sportieve en luxueuze uitstraling. Hij is elegant gebouwd en heeft Shadowline exterieurbekleding. Andere opvallende kenmerken zijn de verlichte dorpelafwerking, trapeziumvormige uitlaateindstukken, elektrisch inklapbare en verwarmbare spiegels, en 19-inch wielen.

  Top bedrijven die BMW modificeren

Het interieur is ook gezellig en extravagant met voorzieningen als een antracietkleurige hemelbekleding, Dakota lederen bekleding, vloermatten en aluminium sierlijsten. Met deze en vele andere kenmerken straalt de M550ii weelde uit.

Prestaties

De BMW M550ii is een high-performance auto. Er zijn twee modellen: de BMW M550i, met achterwielaandrijving, en de M550i xDrive, met vierwielaandrijving. Hij is ook uitgerust met een krachtige 4,4-liter V-8 twin-turbo motor met 8-traps automatische transmissie.

De krachtige N63-motor levert tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Hij kan ook in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 160 km/u. Dit is uitstekend, want de meeste sedans bieden niet zo’n vermogen en snelheid.

Naast vermogen en snelheid is de M550ii ook gemakkelijk te bedienen en te besturen, waardoor het een leuke rit is om te rijden.

Comfort en laadruimte

Naast uitzonderlijke prestaties biedt de BMW M550i ook uitstekend comfort en laadruimte. Dankzij het grote interieur met veel hightech en kwaliteitsvoorzieningen zoals lederen zetels, met leder bekleed stuur, anti-diefstal systeem, keyless start, cruise control, head-up display systeem, iDrive systeem met boordcomputer, en nog veel meer.

De M550i biedt ook een grote laadruimte met een totaal van 18,7 kubieke meter ruimte, dat is meer dan gemiddeld voor een luxe sedan. En met de mogelijkheid om tot vijf personen te herbergen, is dit een praktische auto waar gezinnen van zullen houden.

Brandstofefficiëntie

Zoals eerder gezegd, is de BMW M550i niet zuinig met brandstof, wat gebruikelijk is in de BMW 5-Serie line-up. Hij heeft een EPA score van 17 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 20 mpg.

  BMW 4 Serie Gran Coupe Betrouwbaarheid

Zijn concurrenten zijn efficiënter, zoals de Mercedes-Benz E 53 heeft een waardering van 22 mpg in de stad en 29 mpg op de snelweg, terwijl de Audi S6 heeft een waardering van 18 mpg in de stad en 28 mpg op de snelweg.

Prijs

Zoals verwacht, is de BMW M550i geen goedkope auto. De nieuwste 2022 BMW M550i xDrive wordt geleverd met een basisprijs van 76.800 MSRP. Dat is vrij duur als je hem vergelijkt met de meeste van zijn concurrenten, zoals de Mercedes-Benz AMG E 53, die een basisprijs van 76.000 dollar heeft, en de Audi S6 met een vanafprijs van 75.600 dollar.

FAQ

Is de BMW M550i het kopen waard?

De BMW M550i is het kopen waard als u een luxueuze, krachtige, ruime en zeer geavanceerde executive sedan wilt. Daarentegen is deze auto niet ideaal voor mensen die een zuinige, betrouwbare en onderhoudsarme luxe sedan willen. Hij komt ook met een hoge initiële kostprijs, wat veel mensen kan afschrikken.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW M550i?

De BMW M550i is een krachtige en luxueuze berline. Hij is ook ruim met een enorme kofferruimte. Hij wordt echter geleverd met verschillende problemen die geïnteresseerde gebruikers moeten weten. Enkele van de problemen zijn overmatig olieverbruik, snel leeglopen van de accu, defecte distributieketting, lekkende klepsteelafdichtingen, defecte brandstofinjector, defecte bougies en nog veel meer.

Wat is het verschil tussen de BMW M550i en de M5?

Het belangrijkste verschil tussen de BMW M550i en de M5 is dat de M550i comfortabeler en vlotter is dan de M5. Aan de andere kant biedt de M5 meer vermogen en weggedrag, en is hij geweldig op de vrachtwagen. Niettemin is de M5 ook duurder dan de M550i.

  Beste BMW om te veranderen

Houdt de BMW M550i zijn waarde?

Zoals de meeste BMW 5-Series verliest de BMW M550i snel zijn waarde. Geschat wordt dat de BMW M550i na 5 jaar bezit met 57% is afgeschreven. Hij zal dus een restwaarde hebben van ongeveer $25.300. Dat is lager dan de meeste concurrenten van Audi en Mercedes-Benz, want die hebben een restwaarde van meer dan 60% na 5 jaar.

Hoe lang gaat de BMW M550i mee?

Dat hangt af van hoe goed u de wagen onderhoudt en verzorgt. Daarnaast bepalen onze rijgewoonten of de auto langer meegaat of niet. Als hij goed wordt onderhouden, gaat de BMW MM550i meer dan 250.000 mijl mee. Sommige BMW M550i eigenaren hebben gemeld dat ze meer dan 300.000 mijl hebben afgelegd.

Conclusie

De BMW M550i is een van de top BMW luxe sedans op de markt. De M550ii biedt weelde, uitzonderlijke prestaties, geavanceerde technologie, een ruime en hoogwaardige cabine, een grote laadruimte en top veiligheidsvoorzieningen.

Ondanks zijn vele uitstekende eigenschappen, heeft hij ook een aantal tegenslagen, zoals overmatig olieverbruik, slechte efficiency, hoge onderhoudskosten en lage betrouwbaarheid. Desalniettemin is het nog steeds een leuke auto voor diegenen die bereid zijn om geld uit te geven om hem aan te schaffen en te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts