Is de BMW X6 een crossover?

Toen de eerste generatie (E71) BMW X6 in 2008 werd geïntroduceerd, dachten veel mensen dat BMW gek was geworden. Maar een decennium later hebben veel autofabrikanten BMW nagevolgd en produceren ze nu compacte SUV’s. Maar is de BMW X6 een crossover?

Ja, de BMW X6 is een middelgrote luxe crossover SUV. Hij komt uit de BMW lijn van crossovers die de sportieve stijl combineren met de ruimte en veelzijdigheid van conventionele SUV’s. Bovendien, de BMW X6 is de eerste SUV Coupe op de markt.

Enkele van de naaste concurrenten van de BMW X6 zijn Mercedes-Benz GLC Coupe, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe, en Jaguar F Pace. Al deze auto’s zijn prachtig ontworpen met top-notch functies, maar ze evenaren de BMW X6, de eerste luxe crossover SUV die werd geproduceerd.

Kenmerken van de BMW X6

Uiterlijk

In tegenstelling tot de BMW X5, die een traditioneel SUV design heeft, heeft de BMW X6 een schuin aflopend achterdak dat hem een sportievere look geeft. En omdat de achterkant schuin afloopt, heeft hij meer beperkte laadruimte en hoofdruimte achterin. Hij is dus niet zo ruim als de BMW X5, maar nog steeds praktisch.

Bovendien heeft de BMW X6 een grote nierengrille ingeklemd tussen twee adaptieve LED koplampen en LED mistlampen. Bovenop het dak bevindt zich een panoramisch zonnedak dat de algemene aantrekkingskracht van de SUV verbetert. Bovendien wordt hij geleverd met standaard 20-inchwielen, waardoor hij er nog sportiever uitziet.

Sommige mensen zullen dit ontwerp echter niet aantrekkelijk vinden. Bovendien zien sommige auto’s in zijn klasse, zoals de Porsche Cayenne, Audi Q8 en Jaguar F Pace er aantrekkelijker uit. Deze SUV coupé heeft een wielbasis van 117,1-inch, een lengte van 194,8-inch, een breedte van 78,9-inch en een hoogte van 66,3-inch.

  BMW VS Corvette betrouwbaarheid - wat is beter?

Uiterlijk interieur

Het interieur van de BMW X6 is mooi afgewerkt met hoogwaardige voorzieningen. Hij heeft Vernasca lederen zetels met SensaTec kunstleder op het dashboard, een dubbel 12,3 inch scherm, 16-way elektrische voorzetels met verwarming, en een esthetisch aangenaam interieur.

Bovendien biedt de BMW X6 plaats aan 5 personen en heeft hij een grote laadruimte, waardoor het een praktische auto is. Mensen die langer dan 1,80 meter zijn, zullen echter niet graag op de tweede rij zitten tijdens langere ritten, want dat is een beetje krap. Ja, er is voldoende beenruimte, maar de schuine daklijn neemt veel hoofdruimte in beslag.

Prestaties

De BMW X6 is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus. Dat zijn de BMW X6 xDrive40i, sDrive40i en M50i. Er is ook een performance variant, de X6 M, die dezelfde motor heeft als de M50i. De xDrive40i is de minst presterende auto in het gamma en hij is ook de goedkoopste. De M50i is daarentegen de best presterende variant.

De BMW xDrive40i is uitgerust met een 3,0-liter turbo inline-6 motor met 8-traps automatische transmissie en een AWD-systeem. Hij produceert een maximum van 335 pk en 331 lb-ft koppel. Bovendien accelereert hij van 0 naar 60 in slechts 5,3 seconden en heeft hij een topsnelheid van 151 mph.

Terwijl de BMW M50i wordt geleverd met een 4,4-liter twin-turbo V8 gasmotor met 8-traps automatische transmissie en AWD-systeem. Bovendien levert hij tot 523 pk en 553 lb-ft koppel. Deze variant kan ook in 4,1 seconden van 0 naar 60 accelereren en heeft een topsnelheid van 155 mph.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Comfort

De BMW X6 heeft vier deuren en biedt plaats aan vijf personen. Voorin is er voldoende ruimte, maar achterin is het wat krap. Dat komt doordat de aflopende daklijn wat hoofdruimte inneemt, waardoor de achterbank oncomfortabel is voor langere personen.

Brandstofefficiëntie

BMW X6 is een van de zuinigste auto’s in zijn klasse. Hij heeft een uitstekende EPA score van 21 mpg in de stad, 25 mpg op de snelweg, en 23 mpg gecombineerd. Dit is beter dan de Audi Q8, Porsche Cayenne Coupe, en Mercedes-Benz GLC Coupe.

Prijs

De basisprijs van de BMW X6 xDrive40i is ongeveer 67.300 dollar, terwijl de basisprijs voor het prestatiemodel (M50i) ongeveer 86.200 dollar bedraagt. In vergelijking met andere auto’s in zijn klasse is de X6 iets duurder.

FAQ

Is de BMW X6 een veilige auto?

Ja, de BMW X6 is een veilige auto. In de afgelopen jaren heeft hij een veiligheidsscore van vijf sterren behaald, wat een teken is van een veilige auto. Bovendien is de BMW X6 uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen, waaronder een waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, beperking van botsingen in de stad, preventieve bescherming van voetgangers en waarschuwing bij voorwaartse botsing.

Is de BMW X6 betrouwbaar?

Nee, de BMW X6 is geen betrouwbare auto. Niet alleen is het merk BMW minder betrouwbaar, maar de BMW X6 en X5 behoren tot de minst betrouwbare modellen van BMW. Gemiddeld heeft de BMW X6 een jaarlijkse reparatiekost van ongeveer $1,200, wat één van de hoogste is onder de compacte SUV’s.

Bovendien zijn BMW onderdelen een van de duurste, en dat geldt ook voor de reparatie- en onderhoudskosten van BMW. Bovendien raadt BMW, net als Mercedes-Benz, aan om met hun auto’s naar gespecialiseerde of BMW servicecentra te gaan, wat ook kostbaar is.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Hoe snel is de BMW X6?

De snelste BMW X6 variant is de BMW M Sport variant. Deze auto kan met het driver’s package in slechts 3,6 seconden van 0 naar 60 versnellen. Maar zonder het driver’s package accelereert hij van 0 naar 60 in 4,1 seconden. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 155 mph.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X6?

De BMW X6 ondervindt veel problemen tijdens zijn levensduur. Hier zijn echter enkele van de veel voorkomende problemen die X6 gebruikers kunnen verwachten:

  • Oververhitting motor
  • Achterklepspoiler raakt los
  • Problemen met elektrische stoelen
  • Verlies van remkracht
  • Problemen met de elektrische handrem
  • Gebroken Isofix bevestigingspunt

Conclusie

De BMW X6 is een middelgrote luxueuze crossover. Maar in tegenstelling tot de traditionele crossovers heeft deze SUV coupé geen achterklep, maar een aflopende achterdaklijn. Bovendien combineert hij de kenmerken van een SUV met de poëzie van een coupé.

Over het geheel genomen ziet de BMW X6 er eleganter uit dan de BMW X5. De X5 is echter praktischer en ruimer dan de X6, terwijl de BMW X6 beter geschikt is voor mensen die een plezierige en sportieve rit wensen. Bovendien is hij ook duurder dan de BMW X5, maar hij presteert beter.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts