Is de BMW X6 M een goede auto?

Is de BMW X6 M een goede auto?

De BMW X6 M is een middelgrote luxe crossover SUV met de houding van een coupé. Hij heeft een aflopende daklijn die hem een luxueuze en sportieve uitstraling geeft. Hij presteert ook uitstekend en is comfortabel. Maar is de BMW X6 M een goede auto?

Over het geheel genomen is de BMW X6 M een prachtige auto. Hij is namelijk comfortabel, luxueus, krachtig, elegant, praktisch, snel, geavanceerd en veilig. Aan de andere kant is deze auto erg duur, want hij kost meer dan 100.000 dollar om aan te schaffen. Bovendien zijn de onderhoudskosten zeer hoog en verbruikt hij veel brandstof en olie.

Geschiedenis van de BMW X6 M

De BMW X6 M is van 2009 tot op heden in productie. Hij is uitgerust met de BMW S63 4,4-liter twin-turbo V8-motor, die een van de krachtigste motoren in zijn klasse is. Zowel de BMW X6 M als de X5M zijn afkomstig van de BMW M GmBH.

Toch is de BMW X6 M krachtiger en duurder dan de BMW X5M. Als u een meer geavanceerde en krachtige variant wenst, biedt BMW de M competitie, die wordt geleverd met extra functies, zoals de M Dynamic modus, 20-inch lichtmetaal, 6-traps M Sports automatische transmissie met aluminium pull-style peddels op het stuurwiel, en nog veel meer.

Kenmerken van de BMW X6 M

Uiterlijk

De BMW X6 M is prachtig ontworpen met een agressieve en moderne look. Enkele van de opvallende exterieurkenmerken zijn 21-inch M dubbelspaaks bi-color wielen, M achterspoiler, Shadowline exterieurbekleding, adaptieve LED koplampen, aflopende daklijn en viervoudige uitlaten.

Terwijl het exterieur spectaculair is, is ook het interieur luxueus en modern. Het beschikt over voorzieningen zoals een met leder bekleed dashboard, 18 elektrisch verstelbare voorstoelen, een 12,3 inch volledig digitaal metercluster, een groot head-up display en nog veel meer.

  Wat is het meest betrouwbare BMW model?

Prestaties

Als het op prestaties aankomt, is de BMW X6 M een van de best presterende middelgrote luxe SUV’s op de markt. Dat is te danken aan de BMW S63 4,4-liter V8-motor waarmee deze auto is uitgerust. Hij produceert een maximum van 600 pk en 553 lb-ft koppel. Hij wordt ook geleverd met een vierwielaandrijvingssysteem dat hem helpt uitzonderlijk goed te presteren op alle soorten terrein.

Comfort en laadruimte

De BMW X6 M mag er dan spectaculair uitzien aan de buitenkant, hij is ook goed gebouwd met veel luxueuze voorzieningen binnenin de auto. Hij biedt plaats aan vijf personen, maar de achterbank is vrij krap door de aflopende daklijn. Bovendien heeft hij een totale laadruimte van 27 kubieke meter, wat goed genoeg is.

De BMW X6 M heeft een wielbasis van 117 inch, een lengte van 195 inch, een breedte van 79,5 inch en een hoogte van 66,66 inch. Ondanks dat hij kleiner is dan de BMW X5M, is de BMW X6 M geavanceerder en veel duurder.

Veiligheid

Afgezien van de top-end exterieur- en interieurkenmerken waarmee de BMW X6 M wordt geleverd, zit hij ook vol met high-end veiligheidsvoorzieningen. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen die standaard zijn, zijn lane-departure warning, lane-keeping assist, forward-collision warning, automated emergency braking, een head-up display, en nog veel meer.

Brandstofefficiëntie

Een van de dingen die sommige kopers ervan weerhoudt om in de X6 M te investeren, is de matige brandstofefficiëntie. De BMW X6 M wordt geleverd met een EPA rating van 13 mpg in de stad, 18 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 15 mpg. Dit is op gelijke voet met een aantal van zijn concurrenten, zoals de Audi RS Q8, die een EPA rating van 13 mpg in de stad, 19 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 15 mpg heeft.

  Beste kleine BMW sedan?

Terwijl de BMW X6 M en Audi RS Q8 een vergelijkbare EPA rating hebben, is de Mercedes-AMG GLE 63 Coupe iets efficiënter met een rating van 15 mpg in de stad, 19 mpg op de snelweg, en een gecombineerde 17 mpg.

Prijs

Zoals verwacht is de BMW X6 M een van de duurste auto’s in zijn klasse. Met een basisprijs van ongeveer 110.600 dollar is de X6 M duurder dan de Porsche Cayenne, Volvo XC90, en Genesis V80. Toch is de BMW X6 M elke dollar waard, want hij biedt veel meer dan de meeste van zijn rivalen.

FAQ

Is de BMW X6 M het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een krachtige, stijlvolle, moderne, geavanceerde en snelle middelgrote luxe-SUV wenst, is de X6 M de beste auto. Maar als u let op brandstofverbruik, onderhoudskosten en betrouwbaarheid, is de BMW X6 M niets voor u.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X6 M?

Weten welke problemen een auto heeft voordat u erin investeert, is erg belangrijk. De BMW X6 M is een mooie middelgrote SUV, maar hij komt ook met een ton van problemen. Enkele veel voorkomende problemen met deze auto zijn elektrische problemen, defecte VANOS Solenoids, oververhitting van de motor, overmatig olieverbruik, defecte EGR module, problemen met stanglagers, en versleten bougies.

Hoe snel is de BMW X6 M?

De BMW X6 M is uitgerust met een krachtige S63 V8 motor die een maximum van 600 pk en 553 lb-ft koppel levert. De BMW X6 M Competition variant is snel met een topsnelheid van 177 mph en hij kan accelereren van 0 tot 60 mph in slechts 3,6 seconden. Het is een van de snelste mid-size luxe SUV’s op de markt.

  Wat is de beste BMW serie?

Hoe lang gaat de BMW X6 M mee?

Met de juiste zorg en onderhoud, gaat de BMW X6 M meer dan 150.000 mijl mee. Sommige gebruikers hebben zelfs meer dan 200.000 mijl afgelegd, wat uitzonderlijk is. Maar het onderhoud van deze wagen is moeilijk naarmate hij ouder wordt, want het onderhoud wordt lastiger en duurder.

Houdt de BMW X6 M zijn waarde?

Zoals de meeste BMW modellen, houdt de BMW X6 M zijn waarde niet goed vast. Dat komt omdat hij in 5 jaar meer dan 50% van zijn oorspronkelijke waarde verliest. Dit model verliest meer dan de helft van zijn waarde in 5 jaar door de hoge kosten van reparatie en onderhoud. Na 5 jaar valt deze auto buiten de garantie en stijgen de kosten voor onderhoud exponentieel.

Slotgedachten

De BMW X6 M is een echte sport utility vehicle met coupé-achtige styling. Bovendien is deze middelgrote luxe SUV prachtig vormgegeven met een luxe en sportieve uitstraling. Hij is ook krachtig en presteert uitstekend.

Maar zoals de meeste BMW modellen, heeft ook deze auto verschillende problemen die gebruikers moeten weten voordat ze investeren. Hij is ook vrij duur en duur in onderhoud. Over het geheel genomen is het een van de beste middelgrote SUV’s op de markt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts