Is de BMW X8 een goede auto?

Is de BMW X8 een goede auto?

Na de release van de BMW X7 in 2018, is BMW ook van plan om later dit jaar een krachtigere, geavanceerdere en luxueuzere SUV te introduceren. De BMW X8 zal de duurste BMW SUV op de markt zijn. Niettemin zal hij gebaseerd zijn op BMW’s X7 platform. Maar is de BMW X8 een goede auto?

De BMW X8 is een uitstekende auto. Hij wordt geleverd met hoogwaardige materialen, geavanceerde technologie, een krachtige motor en top veiligheidsvoorzieningen. Het zal echter geen goede auto zijn voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en onderhoudsarme luxe SUV.

Kenmerken van de BMW X8

Uiterlijk

De BMW X8 zal een coupé-achtig design hebben, dat zich zal onderscheiden van de concurrentie. Hij krijgt ook een massieve BMW nierengrille, slankere koplampen en achterlichten. Bovendien zal hij korter zijn dan de BMW X7, maar wel een geavanceerder en luxueuzer interieur hebben.

Prestaties

BMW staat bekend om het maken van enkele van de beste motoren. Daarom zal de BMW X8 worden uitgerust met een zes- of achtcilindermotor. Toch is er ook een kans dat BMW een 4,4-liter twin-turbo V8-motor zal inbouwen. Voor mensen die willen besparen op brandstof of de CO2-uitstoot willen verminderen, is het gerucht dat er ook een plug-in hybride versie komt.

Bovendien zullen deze motoren 380 pk tot 800 pk leveren. Hij zal ook uitgerust zijn met een automatische transmissie met 8 versnellingen en standaard een AWD-systeem hebben.

Comfort en laadruimte

In tegenstelling tot de BMW X7, zal de BMW X8 een beperkte laadruimte hebben. Dat komt door zijn crossover-achtige ontwerp met een schuin aflopende daklijn die de achter- en bagageruimte zal opeten. Dus als u een auto wenst met een grote kofferruimte zoals die van de X7, dan is dit niet de juiste keuze.

  Welke BMW heeft een V12 motor?

Bovendien zal de X8, ondanks het feit dat hij zijn platform deelt met de BMW X7, niet over een derde zitrij beschikken. In plaats daarvan komt hij met een tweede rij met twee zitplaatsen. De meeste mensen zijn gewend aan tweede-rijen met drie zitplaatsen, maar dit model zal slechts twee zitplaatsen hebben om weelde en comfort te bieden.

Bovendien zullen de twee achterste zetels verstelbaar zijn met meer geavanceerde technologische functies en een luxueuzere bekleding.

Brandstofefficiëntie

Zoals verwacht, zal de BMW X8 een laag brandstofverbruik hebben. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een zeer krachtige motor en veel elektronica aan boord die veel brandstof zal verbruiken. BMW heeft er echter op gewezen dat er mogelijk een hybride versie komt, die wellicht zuiniger is dan de optie met alleen benzine.

De BMW X8 zal minder zuinig zijn dan de BMW X7 SUV, die ook een brandstofverslinder is. Dus, voordat u investeert in de BMW X8, is het van vitaal belang om te weten dat u veel geld zult uitgeven aan brandstof.

Prijs

De BMW X8 is geen doorsnee luxe SUV. Wanneer hij klaar is en te koop wordt aangeboden, zal hij naar verwachting tussen 160.000 en 180.000 dollar kosten. Dit is vóór opties en andere add-ons. Geïnteresseerde kopers moeten dus bereid zijn om geld uit te geven als ze de meest luxueuze BMW SUV op de markt willen verwerven.

Met een dergelijke initiële prijs in het achterhoofd zal de BMW X8 in dezelfde prijsklasse vallen als de Bentley Bentayga en Rolls-Royce Cullinan. Hij zal ook duurder zijn dan de BMW XM en BMW X7.

  Wat kost de vervanging van een BMW band?

FAQ

Is de BMW X8 een goede auto?

Ja, de BMW X8 is een goede auto voor mensen die luxe, prestaties en geavanceerde technologie willen. Maar als u op zoek bent naar een luxueuze maar betaalbare BMW SUV, moet u misschien even verder kijken. Het zal ook duur zijn om te repareren omdat het premium functies heeft.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de BMW X8?

De BMW X8 komt later dit jaar op de markt. Hoe dan ook, het is van vitaal belang om enkele van de problemen te kennen waarmee hij kan komen als u van plan bent om te investeren in de meest luxueuze BMW SUV. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn elektrische problemen, motorproblemen, problemen met de ophanging, transmissieproblemen, problemen met de automatische versnellingsbak, en rammelende uitlaat.

Welke auto is beter – de BMW X8 of Mercedes-Maybach GLS?

De Mercedes-Maybach GLS en BMW X8 zijn beide luxe SUV’s en de duurste van hun respectievelijke merken. Maar omdat de BMW X8 nog niet is uitgebracht, is het een hele uitdaging om de twee te vergelijken. Niettemin wordt geschat dat de BMW X8 een krachtigere en meer high-performance motor zal hebben dan de GLS.

Aan de andere kant is de Mercedes-Maybach GLS luxueuzer en geavanceerder dan de BMW X8, die nog moet worden uitgebracht. Wat de prijs betreft, zitten ze in dezelfde prijsklasse, al wordt geschat dat de BMW X8 iets duurder zal zijn dan de Maybach GLS.

Hoe lang gaan BMW’s mee?

Als u uw BMW goed onderhoudt, kan hij meer dan 250.000 mijl meegaan. Sommige BMW gebruikers hebben gemeld dat ze meer dan 300.000 mijl afleggen. Maar als u niet goed voor uw BMW zorgt, kunt u al vanaf 100.000 mijl met ernstige problemen te maken krijgen.

  Is de BMW i4 een goede auto?

Dus, als u wilt dat uw BMW lang meegaat, zorg er dan voor dat u zich houdt aan het aanbevolen onderhoudsschema van BMW. Zo bent u er zeker van dat u kleine problemen aanpakt die tot grote of ernstige reparaties kunnen leiden.

Is BMW betrouwbaarder dan Mercedes?

Natuurlijk niet. Mercedes is betrouwbaarder dan BMW. De laatste jaren is BMW echter sterk verbeterd. Ook al is BMW nu betrouwbaarder dan Audi, Mercedes-Benz is nog steeds betrouwbaarder dan BMW. Het goede nieuws is dat beide auto’s een bovengemiddelde betrouwbaarheid hebben, wat uitstekend is.

Samenvatting

Na zijn release later dit jaar, zal de BMW X8 de meest luxueuze BMW SUV op de markt zijn. Bovendien zal hij in dezelfde klasse vallen als de Bentley Bentayga en Rolls-Royce Cullinan. Bovendien zal het Mercedes-Maybach GLS een run voor zijn geld geven, waarmee het in de eerste plaats wil concurreren.

De BMW X8 zal luxueus, comfortabel, geavanceerd en veilig zijn, en zal uitstekende prestaties leveren. Hij zal echter ook duur in onderhoud zijn en hoge initiële kosten hebben. Over het geheel genomen zal het een van de beste luxueuze SUV’s op de markt zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts