Is de Citroën Berlingo een goede auto?

Is de Citroën Berlingo een goede auto?

De Citroën Berlingo is een grotere multifunctionele auto die kan worden gekocht in de vorm van een personenwagen of een kleine bestelwagen/caddy. De Berlingo bestaat al sinds de jaren negentig, wat betekent dat het een van de bekende aanbiedingen van Citroën is, vooral in het commerciële segment. Is de Citroen Berlingo een goede auto?

De Berlingo is inderdaad een heel goede auto, want veel mensen verkiezen hem boven zijn meest gewaardeerde concurrenten. De Berlingo is er in veel verschillende varianten, afhankelijk van de indeling, de motor en de afwerking. Het exterieurdesign is vrij bescheiden en karakterloos, maar dat geldt voor de meeste auto’s uit dit segment. Het interieur is goed verzorgd, maar is ook niet om over op te scheppen.

De Berlingo rijdt naadloos en dat betekent dat hij alles doet wat hij moet doen. Nieuwere modellen zijn aanzienlijk verfijnder, comfortabeler en stiller. De betrouwbaarheid is beter dan die van de meeste Citroën-modellen, want de Berlingo kan lang meegaan als hij goed wordt onderhouden. Er rijden er veel rond met honderdduizenden kilometers op de teller.

De waarde van de Berlingo is ook heel behoorlijk, want u kunt een gebruikt exemplaar kopen voor niet al te veel geld. De praktische bruikbaarheid is echt goed, zoals bij vrijwel alle auto’s uit dit segment. Al met al is de Berlingo een leuke auto die alles kan wat u wilt.

Citroën Berlingo – De aandrijflijn

Oudere Berlingo benzinemodellen zijn doorgaans uitgerust met kleine 4-cilinder motoren met een vermogen van 90 tot 120 pk. Oudere Berlingo modellen worden ook geleverd met veel dieselmotoren, allemaal 4-cilinders met een vermogen tussen 75pk en 120pk. Nieuwere Berlingo benzinemodellen komen met 3-cilinder motoren, maar het vermogen ligt nu tussen 110pk en 130pk.

  Is de Citroën DS5 een goede auto?

Nieuwere Berlingo dieselmodellen zijn nog steeds uitgerust met 4-cilinder motoren, maar die zijn veel verfijnder en leveren ook tot 130 pk. Er zijn zelfs elektrische Berlingo-modellen met 50kW batterijen en ongeveer 136pk. De Berlingo bestelwagens hebben vrijwel dezelfde motoropties als de MPV’s.

Oudere Berlingo-modellen worden geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl nieuwere modellen verkrijgbaar zijn met zowel een handgeschakelde als een automatische transmissie. Alle Berlingo modellen zijn FWD en dat is al zo sinds de Berlingo uitkwam. De brandstofefficiëntie is ook erg goed: alle Berlingo-modellen kunnen tot 55 MPG opleveren voor de zuinigste dieselvarianten.

Citroen Berlingo – Ontwerp en chassis

De Citroen Berlingo ziet er vrij bescheiden uit, op wat felle kleuraccenten en rare carrosseriepanelen rond de zijkant na. Citroen heeft de nieuwe Berlingo ook uitgerust met wat funky ogende koplampen om de auto wat jeugdiger en interessanter te maken. Het interieur van de Berlingo is goed ingericht, maar niet bijzonder.

De vering en onderstelafstemming van de MPV en de bestelwagen zijn verschillend, omdat de Berlingo bestelwagen stijver is dan de MPV. Hoe dan ook, beide zijn niet de meest comfortabele auto’s op de markt en zijn in de eerste plaats ontworpen voor nut, niet voor comfort.

Citroën Berlingo – Betrouwbaarheid en veel voorkomende problemen

Als het op betrouwbaarheid aankomt, kunnen we gerust stellen dat de Berlingo veel beter is dan de meeste Citroen-modellen, omdat hij niet zo vaak stuk gaat en ook langer meegaat. De meest voorkomende problemen met de Berlingo hebben te maken met de uitrusting van de auto, zoals lekkende daken, lekkende deuren, defecte deurgrepen en problemen met de vergrendeling van de schuifdeur.

  Veelvoorkomende problemen met de Citroën C5 Aircross

Andere problemen zijn elektrische storingen die zeker vervelend zijn, vooral als ze worden veroorzaakt door het binnendringen van water. De stuurinrichting kan verkeerd uitgelijnd raken, en de motor kan last hebben van bobine problemen en andere problemen die verschillende rare motorgeluiden veroorzaken.

Citroen Berlingo – Waarde en bruikbaarheid

Qua waarde is de Berlingo een sterke mededinger, want hij kan zich meten met veel andere MPV’s in dit segment. Gebruikte Berlingo-modellen verkopen nog steeds erg goed in heel Europa omdat er geen tekorten meer zijn aan bedrijfswagens of MPV’s. Al met al is de Berlingo een fatsoenlijke 2e hands kampeerauto die moet worden overwogen.

De praktische bruikbaarheid is groot zoals in dit marktsegment. Je kunt zonder problemen je hele gezin vervoeren met al hun bagage achterin en een hond. Aan de andere kant kan de Berlingo ook worden gebruikt als vrachtauto met veel ruimte, wat de reden is dat zoveel bedrijven de Berlingo gebruiken als hun primaire vervoerder.

FAQ

Is de Citroen Berlingo een goede bestelwagen?

De Citroen Berlingo is een van de populairste, zo niet de populairste bestelwagen uit zijn segment in Europa en dat is zeker niet zonder reden. De Berlingo is echt een goede bestelwagen omdat hij alles biedt wat je nodig hebt van een bestelwagen in één pakket.

  Is de Citroën C3 Aircross een goede auto?

Hij biedt veel laadruimte en de lading is gemakkelijk toegankelijk dankzij de wijd opengaande deuren en schuifdeuren. Het zicht is echt goed, de laadruimte is echt duurzaam, en de Berlingo is echt goed als het gaat om brandstofefficiëntie. Bovendien staat hij bekend om zijn lange levensduur, mits goed onderhouden.

Hoe lang gaat een Citroen Berlingo mee?

Als u uw Berlingo onderhoudt zoals aanbevolen door de fabriek, en u er alles aan doet om de auto in een goede staat te houden, kijkt u uit naar meer dan 200.000 mijl met de Berlingo, wat de meeste mensen niet verwachten van Citroën. Bovendien rijden sommige eigenaren nog steeds in Berlingo’s met meer dan 300.000 mijl op de klok.

De reden waarom er nog zoveel van zijn, is dat reserveonderdelen gemakkelijk te krijgen zijn en dat de auto heel goedkoop is in gebruik en onderhoud.

Is de Citroen Berlingo veilig?

Oudere Citroen Berlingo’s zijn niet de veiligste auto’s die er zijn, maar dat kunt u verwachten omdat de originele Berlingo al heel oud is. De nieuwere/nieuwe Berlingo-modellen zijn echter veel beter, omdat ze allemaal 5-sterren veiligheidsbeoordelingen hebben die botsingen gemakkelijk kunnen doorstaan. Bovendien is de Berlingo verkrijgbaar met een heleboel state-of-the-art software veiligheidsvoorzieningen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts